2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Békében önmagunkkal.

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Véleményem szerint az ember életében a legfontosabb az, hogy megbékéljen önmagával. Ez...

[ ÚJ TESZT ]

Véleményem szerint az ember életében a legfontosabb az, hogy megbékéljen önmagával.

Ez valakinek könnyen megy de nagyon sokaknak ez komoly problémát okoz és szenvednek tőle.

Mi a szenvedés oka?

Szerintem az, hogy sokan rossz példaképet választanak és ehhez kapcsolódóan irracionális álmokat szövögetnek.
A baj leginkább ott kezdődik amikor ezek az emberek meg akarnak felelni ezeknek a helytelen példaképeknek vagy irracionális álmoknak.

Helytelen példaképekből van bőven mert a média állandó jelleggel termeli ki magából azokat az embereket akik mögött semmiféle érték nincs.
A helytelen álmok nagy része is ebből indul ki.

A másik hatalmas probléma, hogy a belső értékék és a külső értékek között a mai világban nagy az eltolódás és így a mérleg oldala a külsőségek javára billent.

Ez ember spirituálisan könnyen alakítható egyáltalán nem statikus. Ezzel szemben fizikai megjelenésünk adott, természetes úton csekély mértékben formálható.

Sajnos erről a tényről sokan elfeledkeznek és nem értik meg hogy sose fognak tudni megfelelni vagy csak kis mértékben azoknak a helytelen külső értékeknek amelyeket követni akarnak.

Hát igen sokaknál a ruha teszi embert. De könyörgöm az ember lényegét nem a külsőségek adják.

Mi lehet a megoldás?

Szükséges szerintem, hogy az embernek legyenek olyan mesterei tehát példaképei akik valamilyen helyes értéket képviselnek és már bizonyítottak az életbe. Minél több mestertől tanulunk annál szelesebb lesz az ismeretünk így bölcsességünk is fejlődni fog.
Másik része a dolgoknak helyes racionális céljaink legyenek.

De az első és legfontosabb feladat, hogy tanuljunk, tájékozódjunk. Ahhoz hogy helyes célokat válasszunk meg kell ismerni önmagunkat: értékeinket és hibáinkat. A mesterek pedig a segíteni fognak nekünk, hogy értékeinket hogyan kamatoztassuk és a hibáinkat hogyan korrigáljuk.

Jó utat!

S.P.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.