2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Android magyarítás guide

"Fordítsuk le a rendszert, közelebb jutunk egy saját ROM-hoz!" - így kezdődött minden...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

2008 végén, de inkább 2009 elején, már jócskán érett az igény, hogy az első Blade-re kiadott custom romok is ékes anyanyelvünkön működjenek, amitől éppen csak a visszafogott forráskódok választották el a nagyérdeműt.

Tudni kell erről az időszakról is, hogy a jelenlévő "résztvevők" nagy része, magát félistennek tekintve nem "alacsonyodott le" az átlag modderek szintjére, így hiába kértük, hogy vegyenek észre, vagy elutasító, vagy semmi választ nem kaptunk.

A gyártók többsége - külön kiemelve a Motorolát, csak az érdekeltségi körébe eső szolgáltatók kéréseit veszi alapul, a szürke import és a független készülékek többnyire csak a célirányosan megjelölt nyelvterületeket veszik célba. Ezzel a hozzáállással nem lenne semmi probléma, amíg elérhetővé teszik a forráskódokat, ám mikor valaki ettől mereven elzárkózik vagy zárt bootloaderrel megy "hátulról mellbe", akkor kerülnek előtérbe az olyan történetek, hogy: "Magyar nyelv nincs, de ha akarsz, akkor buktad a garanciát".


Az Alfa rom sorozat azóta sajnos feledésbe merült képernyőzára. Ebben bizony nincs magyar fordítás!

Elkezdtük hát keresni a megoldásokat, hogy lehetne egy komplett rendszert lefordítani, mint ahogy a híres beszédben van: trükkök százaival...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.