2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Alcor Skin 2GB teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Most bemutatom nektek az Alcor cég, szerintem legjobb MP4 lejátszóját.

[ ÚJ TESZT ]

Maga a készülék 88x75x7,9 cm-es házban kapott helyet. Az egész készülék tulajdonképpen egy nagy kijelző, mivel a készüléket érintőkijelzővel látták el. A kijelző 320x240 pixel-es mérettel van szerelve, mely 256k szín megjelenítésére képes. Ekkora kijelzőn, bár nem túl egészséges, egész kényelmesen lehet filmeket nézni, de erre majd később rátérek. A készüléken a kijelző körül műanyag borítás van, a hátlapon pedig ugyanilyen színű fém borítás került.

A készülék alján kapott helyet a bekapcsológomb, melyet balra kell eltolni 5 mp-ig, hogy a készülék egy szolid rezgéssel, és egy nyitóvideóval nyugtázza mindezt. Ha a másik irányba toljuk, akkor lejátszás közben lezárja a készüléket, így nem tudjuk véletlenül a zsebünkben áttekerni az éppen szóló számot. A kapcsológomb mellett jobbra a 3,5-es jack csatlakozó kapott helyet, balra pedig a miniUSB.

A gyárban jó munkát végeztek, hiszen telepítettek egy magyar nyelvet is a beépített rendszernyelvek mellé. Hála a beépített gravitációs szenzornak, nem csak állítva lehet nézni a képeket, illetve a zenelejátszót is lehet így kezelni.

A zenelejátszó képe fentebb látható, ahol szerintem nincs mit magyarázni, hiszen minden ikon értelemszerű. Egy kis magyarázat azért elkelhet. A jobb alsó sarokban lévő hangjegy ikon zeneszöveget hív elő, ha van a zenéhez. Az equalizer mellett helyet kapott egy PlayFX nevű beállítás is, melyben 3 lehetőség van. 3D, Bass, LEQ. 7 beépített equalizer beállítás, és egy 5 sávos equalizer kapott helyet, mellyel saját hangképet lehet beállítani.

A készülékben több, előre telepítet kép is helyet kapott, melyek gyönyörűen példázzák a kijelző felbontását.

A rádió 30 csatornát képes eltárolni, melyeket kézi, illetve automata hangolással is meg lehet keresni.

A programja a lejátszónak kapott egy szövegolvasót is, mellyel txt formátumú e-könyveket lehet olvasgatni. Viszont ez is eléggé egészségtelen. (Csak ezt a txt fájlt találtam a gépemben, szövegét ne kritizáljátok.)

Amit kifelejtettem. A készüléket meg lehet vásárolni 2, illetve 4 GB-os rendszermemóriával, de mindkét fajtát lehet memóriakártyával bővíteni, melynek elhelyezkedését a fenti képen mutatom. A készülék egy rendes (6-8 órás) töltéssel kb 1-3 napot bír ki, mindez attól függ, hogy mit csinálunk vele. Videózásnál több energia megy el, mint lekapcsolt képernyős zenehallgatásnál. A dobozba csomagolt füles közepes minőségű, viszont a csatlakozója hol jó, hol nem. Ezért ajánlott egy jobbat venni.

Összegzésként annyit mondok az Alcor Skin elnevezésű mp4 lejátszójáról, hogy nagyon megéri az árát (16000 Ft körül, a 4GB-os drágább).

Tőlem egy Ajánlott címet kap.

u.i.: Első ilyen jellegű írásom, javaslatokat, észrevételeket hozzászólásba kérem.

További képek, leírások [ezen] az oldalon.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.