2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Aktív hangfal helyett

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A történet úgy kezdődött, hogy meguntam a régi, 1000 ft-os kis aktív hangfalam hangzását.

[ ÚJ TESZT ]

A történet úgy kezdődött, hogy meguntam a régi, 1000 ft-os kis aktív hangfalam hangzását. A gépemen gyakran hallgatok mp3-at, meg nézek filmet. Sajnos nincs rajta csak sztereó audio kimenet.

A kérdés csak az, milyen hangfalat vegyek hozzá? Több tesztben is nagyon jókat írtak a Genius hangfalairól, ezeknek ára úgy 8-10000 ft környékén van, csak nem nagyon lehet őket itt mifelénk kapni Békésben. Az online boltokban se mindig van, /ipon, pcx/ éppen ezen a héten se volt amit kinéztem, Genius Sp-hf-1250x.

Ekkor jött közbe a véletlen: a Media Markt most ünnepli a születésnapját minálunk, 1 éves. Maga a szülinapi akció sajnos csak pár termékre vonatkozott, ezt persze nem nagyon hangoztatták, de ez most lényegtelen. Gondoltam, megnézem, hátha van valami jó aktív hangfal is olcsón. A szórólapjukon láttam meg egy igen jó árú hifit: Sony CMT-EH10, mindössze 10000 ft. Ez nagyjából ugye annyi, mint a Genius hangfala, és mégis csak egy komplett hifi. Gyorsan körülnéztem a neten, hol mennyibe kerül, a legolcsóbb helyen is 16000 ft, de a legtöbb helyen 20000, tehát tényleg akciós, nem csak átverés.
A boltban megnéztem milyen akciós hangfalak vannak, naná, hogy nem volt amit venni akartam, ráadásul a pc osztályon csak egy Asus monitor volt akciós, meg egy laptop. Szóval akkor irány a hifi.

Műszaki adatai:
• 2 X 7 W zenei teljesítmény
• FM/AM tuner RDS-funkcióval
• 30 előprogramozott állomás
• CD MP3 lejátszással
• CD/CD-R/CD-RW lejátszás
• Teljes tartományú hangsugárzók

Nos, gyorsan kiírtam itthon pár kedvenc zenémet egy újraírható cd-re, próba, szerencse alapon.
Zenék: István a kirány: Géza fejedelem temetése, Born to be wild, Mátrix: Clubbed to death, Republic: Varsó hiába várod, Scooter: One, Tankcsapda: Egyszerű dal, Ákos: Indiántánc, és Jan Wayne: Total eclipse remix, és persze Groove Coverage: Poison.
A boltba szerencsére be lehet vinni teszt cd-t, csak raknak rá egy kis matricát. Volt a hifiből bőven, vagy 40 db dobozban, 3 meg beüzemelve.

Az egyiket megrohamoztam, először a beállított rádiót hallgattam, aztán gondoltam lássuk a medvét, bele a lemezt. A boltról annyit, hogy egy eladó se jött oda segíteni, hogy miért azt nem tudom, ott trécseltek inkább a pultnál. Lehet, látták, hogy meg tudom oldani magamtól is a tesztet. Szóval bele a lemezt, szépen be is olvasta, és nekifogott lejátszani. Nos, nem szólt rosszul, és mikor benyomtam a dinamikus basszus kiemelést, akkor kellemes csalódás ért. A mély a kőzép és a magas is megfelelően hangzott a legtöbb számnál. Majdnem olyan jól szólt, mint az itthoni Daewoo hifim, amihez kétutas hangfalak vannak. Nyilván csodát nem várhatok egy teljes tartományú hangszórótól de engem meggyőzőtt. Teljes hangerő közelében is szépen szólt, nem torzított. Ekkor már odanéztek az eladók is... A lényeg: megvettem, és nem bántam meg azóta se. Itthon csendesebb, és kisebb térben még jobban szól.


Előnyei:
- Kicsi, szép
- Lejátszik mp3 lemezeket is, nem kell bekapcsolni a pc-t
- Kiírja az id3 tageket, és a könyvtárneveket is
- Játszik könyvtáranként
- Játszik random könyvtáranként és az egész lemezről is
- Van hozzá távirányító
- RDS rádió
- Készenléti állapotban csak 1W felvétel, bár ezt nem tudom lemérni
- külön ki lehet kapcsolni a cd lejátszó részt
- Elrejthetőek a magnó gombjai egy lehajtható fedél alatt

Hátrányai:
- magyar ékezeteket nem kezeli
- jobb lenne egy kétutas hangfallal
- a zsinóros FM antenna nem a legjobb
- nem jár elem a távkapcshoz

Szerintem ez a pár hátránya nem annyira lényeges. Én ajánlom másnak is, főleg ennyiért, szerintem nagyon jó vétel volt.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.