2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Adj cigit!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Először is, megpróbálom magamat tűrtőztetni és megpróbálok nem rasszista kifejezéseket...

[ ÚJ TESZT ]

Először is, megpróbálom magamat tűrtőztetni és megpróbálok nem rasszista kifejezéseket használni.

1-2 héttel ezelőtt történt meg az eset a barátommal, aki 16 éves, novemberben lesz 17. Akkor olyan lelki állapotban voltam, hogy nem voltam szalonképes írói állapotban, ha lehet ilyen kifejezést használnom.

Nos a történet úgy kezdődik, hogy a gyerek Budakeszire jár suliba a IV. kerületből. Úgy oldják meg, hogy az apja elviszi a 4,6-os megállójáig (Jászai Mari tér), ott kiteszi a kocsiból és a gyerek utána megy villamossal...stb).

Srác kiszállt a kocsiból és elkezdett menni a megálló felé. (Nem tudom, tudjátok-e, hogy ahol van a tér, ott azzal szemben van egy 25-30 méteres alagút a híd alatt.) Ott ment a srác, mikor megszólította egy roma gyerek.
- Van cigid? - volt a kérdés.
- Nem dohányzom, bocsi. - volt a szolíd válasz.

Erre a gyerek (kb. 18 év körüli lehetett, ahogy elmesélte nekem) megfordul, és 3-at benyom neki, amitől haverom természetesen elfeküdt. (Mivel nem mindennapi azért az ilyen.) Mikor magához tért (kb. 30mp) hívta az apját, aki megkérdezte minden oké-e, megvan-e mindene. És megvolt! A gyereknek nem kellett semmie. Nem kellett a telefonja (N95), semmi ruhája semmi. Csak ilyen kedve volt. Aztán megkérdezte a faterja az emberektől, hogy nem látták-e a roma gyereket. Azt mondták bement "abba" a boltba...

Na innen kezdődik a dráma. Bemennek a boltba, ott találják természetesen a gyereket, apja odamegy hozzá.
- Mit csináltál? - kérdezi.
Erre a gyerek ismét nekiront a hvaeromnak, úgy, hogy még az apja is ott van. Apja alig bírta elvileg lezúzni a srácot, egyet sikerült bemosnia neki, úgy, hogy elkezdett vérezni az orra.
Ezen események közben a civilek ordibálták, hogy ne bántsák már szegény roma gyereket.
Elfutott a srác, ezek után a haverom apja felhívta a rendőrséget.

- Halló? Itt a rendőrség.
- Jó napot, a fiamat megverték, de elfutott a gyerek. Ki tudnak valakit küldeni?
- Elnézést, folyik vér?
- Nem.
- Akkor sajnos nem mehetünk ki. Kicsi a kapacitásunk.

Miközben a fater beszélt telefonon megjelent ismét a roma gyerek. De ezúttal megtartotta az 5 méter távolságot. Elővette a kését, és odamutatta a haveromnak, miközben ezt ordította neki:

- Legközelebb megöllek, te g*ci!

Azt hiszem a rendőrség ebben az esetben nem volt a legkorrektebb. De mindegy. Ez is egy tanulság. Valószínűleg a gyerek be lehetett lőve, vagy be volt rúgva. Ha nem kellett neki semmi, akkor a csupasz agresszió fűthette. Ja és minden reggel 6.55 és 7.10 között történt. Tehát már nem csak este 8-tól kell félnünk, hanem szinte hajnalok hajnalán is!
Köszönöm a figyelmet, és vigyázzatok magatokra!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.