2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Szintlépés vagy technológiai ugrás?

Gépfejlesztésem pár oldalban, avagy Intel 1151 a jelenben, és hardver mustra elérhető áron.

[ ÚJ TESZT ]

Játékprogramok

Most külön-külön nem fogok a játékokkal foglalkozni, legalábbis címek szerint, inkább arra kérem a lelkes érdeklődőket, hogy nézzék meg a korábbi R9 390 tesztről készült cikkemet, melynek linkjét most megismétlem közkívánatra: ASUS R9 390 STRIX 8GB teszt

Itt megtalálhatóak leírások a játékokkal kapcsolatban, valamint bő lére eresztett magyarázat is, mint pl. a Vulkan API. Jelen cikkben most csak és kizárólag az újabb mérések képeit láthatjátok, minden szükséges adattal a táblázatokon. Azt hiszem nem lesz vita abból, hogy az i5-6600 + 2133 MHz DDR4 memóriák az R9 390-et még jobb teljesítményre ösztönözték. Igaz, nem feltétlen hatalmas a változás, de a leginkább fontos elemnél, a minimális fps értéknél azért nagyon kellemes a tapasztalat, mert ez kihat az egész játékra, az átlagos sebességre is, ami nem kis szempont például egy multiplayer játék esetében.
Azt azonban rögvest elismerem, hogy egy i7 dukálna az R9 mellé, de ez majd később következik be, mikor talán olvadni kezd a hó.

És itt a memóriazabáló COD játék, simán benyeli szinte az összes VRam-ot. Cserébe gyors, nem hevül a GPU.

Alább a Rise of the Tomb Raider játék beépített benchmark táblázata látható. Sajnos ezt nem teszteltem korábbi gépemmel, így csak a jelenkori adatok láthatóak benne mind bekapcsolt, mind kikapcsolt vertikális szinkronizációval, High beállítással, és DX12 alatt.

Egy kis kitérő: Korábban nem volt összehasonlításom, de gondoltam, kipróbálom régi nagy kedvencemet, a S.T.A.L.K.E.R. SOC játékot. Azt azért tudni kell, hogy annak idején erőmű kellett hozzá, de ma is kell a jó vas neki. Eszméletlen szép, az árnyékolási technikája, maga a táj részletessége, a fényeffektek odacsapnak manapság is. Poénból elkezdetem egy új játékot. A VGA hőmérséklete stabilan 65-72 fok között volt, a játék beállításaiban mindent engedélyeztem, maximumra húztam. Az élsimítással kell operálni, mert maximumon még az R9 esetében is be-beszaggat. Ettől eltekintve az átlag fps 297 volt, természetesen kikapcsolt Vsync esetén! Elképesztő! Mit meg nem adtam volna, ha annak idején ilyen látvánnyal és sebességgel játszhattam volna vele! Ennek örömére végig is fogom tolni, ez is biztos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.