2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

A nagy kínai fülhallgatóteszt III.

Kiváló ár/érték arányú kínai fülhallgatók, harmadik felvonás: összesen 11 darab fülhallgatóval!

[ ÚJ TESZT ]

A legjobb ajánlatok

Összeszedem a kedvenceimet, amelyek ilyen vagy olyan okból a legnagyobb hatást gyakorolták rám. Mindegyik mellett egy rövid indoklás, miért is érdemli ki a státuszát.

Az ár / érték bajnok akusztikus zenére

...ami sok egyébbel is megbirkózik, de mérsékelt melegsége miatt akusztikus zenékkel domborít a legjobban, közel kiegyensúlyozott hangképpel, kategóriájában ritka részletességgel és háromdimenziós térérzettel, viszonylag feszes mélyekkel és az átlagosnál sokkal jobb skálázódással, jobb források használata esetén nem más, mint az Awei ES-Q9. Hátrányai közé sorolható, hogy viszonylag széles és nagy, így egyeseknek kényelmetlen lehet, az alkalmazott ragasztó még mindig nem a legjobb, így szükséges lehet utólag, pillanatragasztóval megragasztani a házat (ez gyakorlatilag egyetlen másik kínai fülesnél sem fordult még velem elő, de ezzel együtt is fantasztikus darab), és driver flex is van sajnos. Viszont 3 dollár körül beszerezhető, és ha még hozzáveszünk egy 500 forintos pillanatragasztót, akkor sincs ellenfele a kategóriájában, az egyik örök kedvencem a fentiek okán.

Az ár / érték bajnok kifejezetten elektronikus zenére

...egy megosztott helyezés, két viszonylag nem távoli füles között, már ami a karaktert illeti. A picit sötétebb hangú, erőteljesebb mélyekkel operáló, ellenben illesztékcserével kiválóan hangolható Plextone X41M hozzám egy leheletnyivel közelebb áll, pont azért, mert a vetőcsőhöz passzoló, 5-5,5 mm-es átmérőjű illesztékkel egészen más oldalát mutatja, mint amit a gyárival tud, és így viszonylag széles skálán tudjuk hangolni.

A másik versenyző az UiiSii HM7, ami még kisebb, hasonlóan kényelmes viselet, hangban pedig a fenti példában szereplő, cserélt illesztékes X41M-hez áll inkább közel, némileg agresszívabb magas tartománnyal. Mindkettőnek megvannak a maga erősségei, aki a kicsit sötétebb karaktert kedveli sok méllyel, az inkább a Plextone-t, aki pedig a világosabb, populárisabb „V” karaktert részesíti előnyben, az az UiiSiit válassza. Mindkettő mikrofonos, a mágneses rögzíthetőség és az illatos kábel pedig már csak hab a tortán :) Árkategóriájuk hasonló, 6-7 dollár körül mozognak.

Az ár / érték bajnok populáris hangolással

...a Rock Y1, egy érezhetően szolidabb V karakter, mint a kifejezetten elektronikus zenére ajánlott modellek, ezzel kitöltve az űrt a „két véglet” között, amit mondjuk az Awei ES-Q9 és a Plextone X41M képvisel a fenti példákban. Az Y1 az alapból remek hangját ügyesen láttatja még többnek, még jobbnak az apróbb emelésekkel szerte a teljes frekvenciatartományban, viszont soha nem esik túlzásokba, így sem a mély, sem a magas tartomány nem válik sem uralkodóvá, sem fárasztóvá. Ehhez társul a színes valamint rendhagyó megjelenés, amit lehet szeretni vagy nem szeretni, de a kényelemre nem lehet panasz. Árkategóriában gyakorlatilag ugyanott van, mint az elektronikus zenére ajánlott két modell, általában 6-7 dollár körül szerezhető be.

Az eddigi legjobb meleg hangú fülhallgató

...a Blitzwolf BW-ES1, aminél szintén kötelező illesztékcserével indítani, mert a vetőcső átmérőjéhez jobban illeszkedő darabbal sokkal kiegyensúlyozottabbá válik, tovább erősítve a pozitív tulajdonságait, melyek közül abszolút kiemelendő a levegős, szellős hangkép. Az illesztékcsere további pozitív hozadéka a feszesebb és kontrolláltabb mély tartomány, valamint a hangsúlyosabb közép, ami egyébként szintén kiváló pontja a BW-ES1-nek. Ha szeretjük a meleg karaktert, amikor gyakorlatilag „folyik a zene”, és nem külön-külön kell beszélnünk a tartományokról, hanem az egész egy szerves egész, ahogy annak lennie kellene – na akkor érdemes felvennünk a listára ezt a remek darabot. Az már csak hab a tortán, hogy az áráért kapunk egy fülhallgatótartót is, ha már illesztéket utólag kell vennünk hozzá, legalább a tartóval nem kell foglalkozni :) Kényelemre is kiváló, hasonló elforgatott vetőcsöves dizájn, mint a Rock Y1, vagy a KZ-ANV, árkategóriája eléggé szór, 13-14 dollár körül van általában.

Az eddigi legjobb "analitikus" fülhallgató

...ami mint kategória, némi magyarázatra szorul: a lényeg, hogy felbontásra, dinamikára, kiegyensúlyozottságra is ott van a legjobbak között, és a legtöbb pozitív tulajdonságot egyesíti magában, vagy a legkevesebb hibával lehet illetni, az nem más, mint az Einsear T2. Egyetlen igazi hibája van, az pedig a kicsit világos hangkép, amit a természetesnél agresszívebb középmagas tartomány okoz, ez bizonyos illesztékekkel konszolidálható.

Ha ez nem lenne, illetve kicsit melegebb lenne a hangja, akkor már valószerűtlenül jó lenne, így csak az egyik legjobb ár / érték arányú füles, ami technikai értelemben is ott van a legjobbak között. Kényelmére sem lehet panasz, ára sem elszállt (13 dollár körül mozog), mikrofonos is, akkor mindenki rohanjon ilyet venni? Ennyire nem fekete-fehér a világ, mert a természetesnél picit világosabb és a kiegyensúlyozott hangkép sem való mindenkinek. Ha viszont szeretjük ezeket, és nem szeretjük a durva emeléseket, ellenben elvárjuk a sok részletet és a feszes mélyeket, ez a mi fülesünk.

Az eddigi legjobb fülhallgató a fenti kettő kategória között

...ami még se nem túl meleg, se nem túl világos / hideg hang, az nem más, mint a DZAT DF-10. Nagy valószínűség szerint a faház nagyban hozzájárul ehhez a tulajdonságához, így tökéletes átmenetet képez a „két világ” között. Ugyan drágább, mint a másik két ajánlat, technikai értelemben pedig az Einsearhez van közelebb, még ha itt-ott talán kicsit el is marad tőle, mégis mentes az olyan devianciáktól, mint a T2 agresszívebb középmagas tartománya, cserébe viszont nagyobb / vastagabb, így kevésbé kényelmes és a mélyek is hamarabb veszítenek a lendületükből 100 Hz alatt.

A végeredmény egy kevésbé világos és agresszív, némileg melegebb prezentáció, pont, amit az Einsearből hiányolni lehet. Ha túlsúlyban van az akusztikus zene a preferált stílusok között, akkor szerintem ez a jobb választás, de ez már erősen ízlés kérdése, döntsünk inkább az erősségek és gyengeségek alapján. Árban 20 dollár körül mozog, és az Einsearhez hasonlóan kapunk mellé tartót, sőt, a DZAT-hoz még pár extra is jár.

Az eddigi legjobb fülhallgató sportoláshoz

...egy kevés szereplős kategória, mivel csak a fül feletti kábelvezetést tudom ide sorolni, vagyis ami megfelelően tart aktív tevékenység közben is. A versenyzők a KZ ATE, a KZ HD9 / QKZ DM200 és a KZ ATR modellek, amelyek közül kérdés nélkül a KZ ATR kerül ki győztesen. Kényelmes, szigetelése nem 100%-os, ami jelen esetben előnyként értékelhető, így kisebb az esélye, hogy baleset éri az embert sportolás közben, hangja pedig kiegyensúlyozott, szellős, enyhén meleg. Ha nem sportoláshoz vesszük, önmagában is abszolút megállja a helyét, mert hozza a másik kettő szellős karakterét, azonban azokra is ráígér a feszesebb, kontrolláltabb mély tartománnyal, valamint tisztább, pontosabb hangzással. Árkategóriája 5-6 dollár körül mozog.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.