2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

FX-4100: a legkisebb Bulldozer

Gyors teszten a legkisebb Bulldozer: tuning, szorzólock, TDP fal, alulfesz, turbo core, játék, minden!

[ ÚJ TESZT ]

Játékok

A játék teszt eredmények fps-ben vannak, tehát a nagyobb érték jelenti a jobb eredményt. A beállítások vegyes limitesek, a minimum érték 30 fps fölött van mind a három shooterben. Nekem ezek a beállítások válltak be játékban is, így nem zavarnak akadások. A GPU teljesítménye alsó-közép kategóriás, de az 1600x900-as felbontáshoz elég.

A Far Cry 2 nagyon jó benchmarkkal rendelkezik, nem kell a gép előtt ülni a teszteléshez. A long ranch pályát maximális beállítások mellett háromszor futtattam le. Az X6-on fut a legsimábban a játék. Az X3 és az FX eredmények felemásak. Az X3-nak a minimum, az FX-nek az átlag értékei jobbak. Gyakorlatilag a teljesítményük azonos, 10% alatti az eltérés közöttük. Persze ez a GPU limitáló hatása miatt is van.

A Supreme Commander Forged Alliance egyik kedvenc játékom. Bő tíz percig fut a benchmark, miközben az ellenfél bázisát pár száz egységgel lerohanom. Nem használja ki a sok magot, de szereti, ha azok a lehető leggyorsabbak. láthatóan CPU limit van inkább, hiába tekertem fel a grafikai beállításokat. Az FX egyértelműen veri a másik kettőt. A Bulldozer overclock nagyon sokat jelent. A Phenom X6 futott be a második helyre, míg az Athlon X3 az utolsó.

A Bad Company 2 nagyon jól ki tudja használni a több magot. Alap órajelen az X6 nyer, de tuningolva az FX áll az élre. Az X3 és FX viszonya hasonlít a Far Cry 2 eredményekre. Minimum fps-ben az X3, míg átlagban az FX a jobb. A HT és BE tuning közötti különbség arra utal, hogy a TDP limit miatt csökkentett órajel miatt gyengébbek az FX minimum értékei. Érdekes lenne látni, hogy mennyit jelentene, ha ki lehetne kapcsolni a limitet.

A framek közötti késleltetési időn is jól látható, hogy az FX átlagban gyorsabb. A görbe viszonylag elég sima, de a Bulldozernél kicsit nagyobb ingadozások figyelhetőek meg.

A Crysis 2 alatt is egyértelműen az X6 a nyerő. Az X3 440 és az FX-4100 ismét hasonló teljesítményt nyújt, minimumban az X3 kicsit jobb, de semmi extra. Megint pár százalék csak az eltérés.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Clarkdale - Core i3-530 teszt

    A 1156 egy átmeneti platform volt, ezért kicsit számkivetett, de kíváncsi voltam mit is tudhat.

  • Serious Sam 3: BFE

    Klasszikus játék mai köntösben. Hordákban támad az ellen. Az eredmény romok és testrészek mindenütt.

  • i7-2600 Hyper-threading

    A kérdés: mire jó hyper-threading 2 és 4 mag esetén?

  • Raspberry Pi bemutató

    Pár gondolat, teszt, felhasználási tipp és egy kis overclock a Raspberry Pi "miniszámítógépről".

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.