2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

9 Ft-os károkozás titkosítatlan wifin? o

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ma láttam a híradóban, hogy egy srác a parkban császkált a notijával, és észrevete hogy...

[ ÚJ TESZT ]

Ma láttam a híradóban, hogy egy srác a parkban császkált a notijával, és észrevete hogy egy titkosítatlan wifi hálózat hatókörében bóklászik... elkezdett netezgetni, majd egyszercsak jött két - az ő elmondása szerint nagydarab - ember, kikapták a laptopot a kezéből és meg akarták verni, amiért az ő (titkosítatlan) hálózatukat használta.
Fel is jelentették, de végűl megúszta egy figyelmeztetéssel.
De az a poén az egészben, hogy a srác ezzel a hatalmas ''bűnténnyel'' 9 Ft !!!! kárt okozott. Nem vagyok pénzügyi szakember, de az egész ellene való eljárás nem biztos hogy kevesebb volt mint 10 Ft
Ez most mér is érte meg a hálózat fenntartójának? ? no mindegy...
(arról nem beszélve, hogy testi sértésért a srác simán indíthatna eljárást a cég ellen, de neki van annyi esze, hogy tudja, hogy nem érné meg)

És lenne a témával kapcsolatban egy kérdésem: ha titkosítatlan a hálózat, az gondolom nem jelenti azt egyből, hogy nyilvános is, de akkor is abszurd, hogy nem titkosítják, ha valaki meg használja akkor meg verik magukat...

(kb olyan mintha valaki eldobna 200 Ft-ot az utcán, aztán ha valaki felveszi, ő előugrik a bokorból és lopásért feljelenti, mert hogy az az ő pénze csak oda tette a járdára...)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.