2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

2900PRO@XT bios mod, megéri!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A karácsony után lecsillapodni látszó VGA kínálat egyik nekem tetsző kártyájáról lesz...

[ ÚJ TESZT ]

A karácsony után lecsillapodni látszó VGA kínálat egyik nekem tetsző kártyájáról lesz most szó, ami annyira megéri és annyira jó, hogy rávettem magam eme cikk megírására!
Kezem közé került egy Sapphire HD2900PRO (512mb/256bit) Pegazus kolléga jóvoltából, miután hazaértem egyből Ati rage pro :) kiszed, 2900pro kicsomagol, elcsodálkozás, hogy mekkora batar nagy, kártya berak, dirver telepit, crysis indul, woow, i like it!
No mivel lelkes önszorgalommal olvasgattam és faggattam a 2900-topic tulajait, mondom akkor bios flash és egyből lesz egy xt-m.
Első kísérletre kaptam egy fullgrafhibás, szétesőfélben levő karit, rage pro vissza, pro drivert vissza, működik - micsoda megkönnyebbülés! Ekkor döntöttem el, hogy írok róla, senkinek sem kívánom azt a pár percet, amit az elrontott flashelés után átéltem!

a kép csak illusztráció, asszem ez 512bites :)

A kép csak illusztráció, asszem ez 512bites :)
Ezeket a kártyákat nagyon sok bios verzióval adták ki, volt, amin alapból xt bios volt, ennek oka gondolom, hogy nem minden kártya akart azonos feszültségen és azonos órajelen menni.
Fontosnak tartom leszögezni, hogy SEMMIFÉLE felelősséget nem vállalok a kártyák épségéért, ezt mindenki a saját felelősségére csinálja! [ ] <-kéretik beXelni :)
A 2900PRO kártyának a hűtése nagy, hangos, nehéz, csak az a probléma vele hogy nem hűt, ezt komolyabb tuning esetén kéretik hűtőcserével kompenzálni, pl.: egy Accelero S1 rev.2vel! (FONTOS: ez garanciavesztéssel jár az esetek többségében!!! és randa is mint az állat szvsz.)
Az is jól jöhet, ha van egy tartalék kártyánk, nekem is kellett :)
Instabil rendszer esetén semmi esetre se próbáljátok meg!!!
Minden figyelmeztetés elhangzott, essünk neki, mint hülyegyerek a kerítésnek.
1.Töltsük le innen az atiwinflash nevű programot!
2.Innen töltsük le a kártyánk eredeti biosát, ez még jól jöhet!

3.Bizonyosodjunk meg hogy 512mb-al rendelkező 256-bites kártyánk van es töltsük le hozzá a megfelelő biost innen! (en [Tiger83] [220,250 / 0,85V] [760,1060 / 1,10V] -én ezt használom, 2d-ben visszaosztja a kártyát 220/250re, de ha kell a kakaó akkor felmegy 760/1060-(2120)-ra.)

4.Kitömörítés után (miután megtöröltük a már habzó szánkat) indítsuk el az atiwinflash-t, töltsük be fileból az elöbb letöltött bios-t a load image gomb segítségével, majd ha ez megtörtént akkor kattintsunk a Program gombra.

5. Indítsuk újra a gépet 1 miatyánk elmormolása közben, mert a változások csak akkor lépnek életbe.
6. Futtassunk valami 3D-s programot, hogy megbizonyosodjunk sikerességünkről, ha minden jó, akkor nincs más dolgotok, mint hogy élvezzétek a kártya nyújtotta élvezeteket :)

Akinek még ez sem elég(miért is lenne elég ha megy többet is:D) az innen töltse le a rivatuner nevű programot, ezzel további értékes MHz-eket lehet kicsikarni a kártyából.

Ennyit szerettem volna, remélem lesz, aki hasznát veszi; volt, akinek nem működött a winflash, de a dos alapú atiflash-el én beszívtam, tehát ezért írtam a wines verziót.
Bocsi, ha az ékezetek hiányoznak, évek óta nem írtam ennyi ékezetet.

UI:Ha valaki ilyen kartya megvetelen gondolkozik erosen ajanlott a legalabb 2800-mhz-en mukodo proci es egy minosegi 400 de inkabb 450W tap! (es igen csakazertis ekezetnelkul :P )

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.