2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szegény ember vízzel főzz

    Avagy a múltkori Ryzen OC-m után kiderült, a Ben Nevis egyszerűen nem elég tartósan kordában tartani a Ryzen 2600-amat ha megráncigálom a lelkét.

    Persze vehettem volna valami combosabb léghűtést,ám úgy voltam vele mivel sose volt dolgom vízhűtéssel,hát benevezek egy ilyen
    játékvízre.

    Gyors tesztek után kiderült,ez már alkalmas hogy a ryzsát kordában tudjam tartani 4,2 Ghz környékén,stresz teszt és társai alatt,is,bár ugye akkora terhelés szinte sose ér egy procit.Bár a Ryzen lelkivilágát nagyjából kiismerve kiderült 4 Ghz felett már jóval több feszko kell a lelkének,így valahol a felhasználóbarát OC nagyjából 4,1Ghz,amit a lap által automata feszko alatt is tudom tartani.

    Hogy meg-e érte relatív,persze hogy nem,de a PC egy hobbi számomra,és hát arra meg áldozni kell néha,na meg ha a kíváncsiság is úgy hozza.

    De egyenlőre pihi van és pár hónapig a végleges PC-m a következő:

    Folytatás...

    Zicokuka 5 éve 2

  • Metro

    Kis Metro Exodus,meglestem mi a franc ez.Elsőre így elég jónak tűnik.

    Zicokuka 5 éve 1

  • Ryzsa megrángatva.

    A mai napon vettem egy jó kis Alpenföhn® BEN NEVIS hűtést a Ryzen 2600-omra,így élből adva volt dolog hogy picikét megrángassam az amúgy se gyengének nevezhető lelkét.

    Persze léteznek komolyabb hűtések,de elég baráti az ára ennek a csodának,cserébe viszont hatékony is.
    Kerek 4Ghz-et sikerült stabilan elérnem,bár 4,1-en is stabilnak bizonyult,de ott azért már stabilitás teszt alatt főt a feje.Persze azért az ember kíváncsi,de 4,2 felett a drága windóóz nem akart bootolni,lehet több feszkóval ez összejönne,de oda sztem egy igazán komoly szerkezet kéne ami kordában tudja tartani a hőfokokat.

    Így napi használatra jó ez a szép kerek szám,íme kis eredménysor mit produkál így.

    Egy MSI B450 Gaming Plusban dolgozik,Win 10 Home alatt.

    Folytatás...

    Zicokuka 5 éve 14

  • Rezi bugee

    Előfordulnak hogy ezek a szörnyek breakelni kezdenek,vagy hasonlók :D
    Bár sok mai játék nem igazán jön be,de ez az új Resident Evil 2 igen jóra sikerült,pedig nem voltam a sorozat fanja.

    Zicokuka 5 éve 10

  • Xeonról Ryzenre

    Úgy hozta a sors na meg a pénztárca hogy szeretett Xeon E3-1230 V3-amat lecseréltem egy Ryzen 2600-ra.

    Persze tudtam hogy ez egy zsebbenyúlós story lesz,főleg a DDR4-re való váltás miatt,de hála sikerült emberi áron beszereznem 2x8Gb G-Skill Aegist.
    Hosszas utána olvasás után,na meg a Bitfenix Aegis kuckóm miatt csak mATX jöhetett szóba lett az MSI 450M Gaming Plus deszka.

    Bár még nagy tapasztalat nincs a Ryzen világával,az elmondható hogy a minimum fps-ekben érezhető a többlet erő,na meg az is kiderült 4Ghz-et lazán megfutja,ha sikerül majd egy normális hűtőt alárakjak(vagyis felé),mert a gyári alkalmatlan bármiféle tuningnak,de nem is arra való.

    Az Intel háza táján is nézelődtem,de hosszú évek után újra az volt a logikus döntés hogy AM4-re váltsak.
    Persze olcsóbb lett volna egy 4790-re cserélni,de ha az embert elkapja az ihlet,nincs megállás,na meg gyorsabb ez a ryzsa,és a használt piacon drágák még mindig az I7-ek,persze jók is még.

    Folytatás...

    Zicokuka 5 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.