2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Retro vga-pár napig, csak kibírom

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az a nagy harci helyzet állt elő,hogy eladtam az RX5700-as vga-m,csak mert(igazából ez nem is lényeges),az utódja érkezőben,egy RTX2070.Na de munka után(mert nekem nincs homm ofissz) szeretek játszani,de mivel a procimban nincs igp,keríteni kellett valami képalkotót amivel legalább a kedvenc játékom a Dayz elröcög.

Első körben,mivel sajnos már nem vagyok nagy gyűjtögető egy NVS 295 akadt a kezembe a fiókból,ez szép és jó,de tényleg csak arra való hogy képet adjon,mert a Dayz indítás után közli hogy nem támogatott a gpu és inkább pihenjek.

Egy elszánt ember nem adja fel,ismerősi körben gyorsan akadt egy használhatónak tűnő vga,név szerint egy GTX 550Ti.És lám eljön a kánaán,full lowon,1280-as felbontáson elindul,és átlépem azt a bizonyos határt hogy valamiféle élvezhetőség is legyen a játékban(30-35fps-t mértem).

Gondolom mással is előfordult már hogy nem igazán bírta a köztes idő,amíg megjött az új kártyája :D

Hála istennek cpu limitbe se futottam, a Ryzen 3600 képes kiszolgálni ezt a szörnyeteget,aminek a hangja mint egy porszívó asszonyt idézve.És tényleg,nem kerek valami vele,mert fixen pörgeti azokat a lapátokat,amíg ki nem száll a gépből,nem érdekli semmiféle venti vezérlés,de megy a kedvenc időtöltésem,ha épp ráérek.

Azért egy Cod MW-t nem mertem ráereszteni :D

Annak idején több GTS450-em volt,az 550 meg felfogható egy 450OC-nak,sőt voltak 450-ek amiken az 550 GF116 GPU-ja kapott helyet.(A második 450-em a mai napig emlékszem ilyen volt,talán Zotac,de ez már nem 100%)

Persze a tanulság hogy kell valami tartalék vga az ilyen esetekre,de most már tudom az 550-es alkalmas 2020-ban a Dayzre.

Hozzászólások

(#1) d@vee


d@vee
őstag

Annyira átérzem. RX580-at passzoltam el, most van egy R4 240-em. Az 1080p felejtős, ha játszogatni akarok akkor 2009 előttieket nézem, ott is levett grafóval :DDD

Ja

(#2) GreatL


GreatL
őstag

Szuper hogy került kártya. Máskor érdemesebb IGP-s procit venni, menetrendszerű eladásaimkor mindig kihúzott a bajból, mert az IGP elég volt teniszezni meg egy-két retro autóversenyre.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Voda Samsung Galaxy A54 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#3) d@vee válasza GreatL (#2) üzenetére


d@vee
őstag

Jó, hogy veszel IGP-s procit ha én épp AMD 1600X-et akartam venni anno? :D Annál gyengébb procijú APU-k vannak ezen a vonalon.

Ja

(#4) MasterDeeJay

Ilyen esetre nekem félre van rakva egy már lassan retrónak számító de még mindíg elég erős Sapphire 7970 6gb-os válltozata. Mivel különleges ezért eladhatatlan azon az áron amit én gondolnék érte, inkább megtartottam. Ha gáz van a 1070ti-vel akkor ez mehet bele és még éppen játszható marad minden kicsi megkötésekkel.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#5) Zicokuka válasza GreatL (#2) üzenetére


Zicokuka
senior tag

Sajna az elvárásaimhoz nincs ilyen Ryzen,így marad ilyesmi megoldások :)

(#6) Robert07 válasza MasterDeeJay (#4) üzenetére


Robert07
aktív tag

Nem is tudtam, hogy keszitettek belole 6gb-os verziot. Nekem anno egy Asus Matrix Platinum volt, ami szerettem, de sajna mar reg nincs meg.

(#7) MasterDeeJay válasza Robert07 (#6) üzenetére

Ezt még akkor az eyefinity miatt adták ki fullhd feletti felbontásra. Ma kb 1050ti szint lehet csak ez nem fut ki a vramból. Erős kártya ma is aránylag ahhoz képest hogy régi.

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#8) UnA


UnA
Korrektor

Talán nem népszerű ötlet, de esetleg olyan megoldás nem jutott eszedbe, hogy itt a lehetőség valami mást is csinálni? :B

(#9) Zicokuka válasza UnA (#8) üzenetére


Zicokuka
senior tag

Este erkezek haza melóbol nem engedik hogy felássam a kertet :) Focizni jártam amíg nem jött ez a franc.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.