2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Animézés itthon

    Nagyon furcsa volt, hogy két és fél - három éve, amikor elkezdtem rendszeresen animéket nézni, volt egy (najó, kettő) ismerősöm, aki tudta mi is az hogy anime. A többiek néztek mint a moziban ha előjöttem valami címmel. Most meg mi van? Műveletlen vidéki tízéves parasztlegényt megkérdezed, és hallod hogy sámán király, meg naruto, meg hűdejó, deszuper. Meglepő. Gyorsan szivárog kicsinyke országunkba a japán kultúra, bár ennek is megvan a maga hátránya: aki nem nézett meg egy két jobb alkotást, és nem tetszett meg neki, az húzza a száját, és fikázza, ha kérdezem a témáról. Szóval hiába jó hogy bejött, ha a népesség jó része utálja. Hál'istennek van egy-két vállalkozó kedvű szülő, aki nem az ördögöt látja benne, hanem inkább ő is nézi. (Például apa: minden este összeül a fél család és FBC-t vagy mást nézünk. Tökjó:D) Ez a cikk már egy ideje érlelődik bennem, de most pénteken volt egy kis dolog, ami megváltoztatta az eddigi véleményemet. Ülök fel a déliben a vonatra, várom hogy valami ismerős jöjjön, ne unjam halálra magam, és mivel nem futott be senki, hát előkaptam az AnimeStars-t, és elkezdtem olvasgatni. Már nem emlékszem pontosan, de még vagy a déliben, vagy a Kelenföldön beszállt egy helyes kis csajszi, és leült szembe velem és nagyon nézte az újságomat.

    Folytatás...

    Illomor 15 éve 8

  • Appleseed I-II

    Az APPLESEED c. animéről írnék egy-két dícsérő szót. Először is, mindenki, aki szereti az animéket vagy...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 14

  • Trigun, az anime és manga

    Most nézem a Trigun sorozatot. Ez az egyik legjobb anime amit valaha is csináltak ( és ezt nem csak én...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 15 éve 19

  • Death Note, a Halállista

    Death, Note avagy az alma zabálás istene. Az alapsztori annyi, hogy Ryuuk, egy unatkozó shimigami, avagy halálisten, unja már az egész nap tartó zsugázást a haverokkal, és úgy gondolja hogy egy kis káoszt visz a földre. Nosza, fogja magát és ledobja a halállistáját az emberi világba vezető átjáróba. A többi haverjának azt mondja "véletlen" leejtette és utána megy. Közben Yagami Light (japánosan "Raito" :W ) meglátja a leeső füzetet az iskola ablakából és lemegy érte. Beleolvasván azt látja, hogy ez egy olyan füzet, amibe bárkinek beirva a nevét azonnali halált okozhat. Meghatározhatja a halál időpontját, sőt még azt is, hogy a halál hogy érje az illetőt. Yagami okos, egyetemista, nem hisz az okkult tudományokban, de azért beteszi a táskájába. Hazaérve újra beleolvas, nem hisz benne, de aztán "majdénmegmutatom" és beírja egy embernek a nevét, aki túszul ejtett egy teljes óvodáscsoportot. Hopp mi történik? Szerencsétlen rablovics úr 30 másodpercen belül szívinfarktust kap, Raito meg leesett állal bámulja a tévét. Ám gyorsan határoz, és rövid időn belül kitalálja, hogy ő lesz a világbéke földrehozója, a bűnösök elpusztítója.Valahol olvastam, hogy háborúzni a békéért olyan mint szeretkezni a szüzességért :U . Milyen igaz!

    Folytatás...

    Illomor 15 éve 4

  • Az Első Bejegyzés Ami Még Nem szól Semmiről

    Hello, akárki is olvassa ezt. Ez a második blogom, az elsőt, akit érdekel, megtalálhatja www.zehetd.blogspot.com néven. Na, ezzel a bloggal az a célom, hogy a magyar közönségbe egy kevés Japán-tiszteletet és Anime-fanságot csempésszek. Méghozzá azért, mert utálom, ha valakinek azt mondom, hogy animét nézek, akkor egyből hülyének néznek. Pedig ebbe semmiféle gáz, vagy rossz dolog nincsen: csak egyszerűen mindenkinek előítéletei vannak. Tehát ezzel a kis bloggal is javítani szeretnék ezen a tarthatatlan állapoton. FIGYELEM:Ebben a blogban spoilerezés lesz. Nem fogom a legnagyobb poénokat elöre lelőni, de ha az anime/manga elemzése így kívánja (vagy csak szivatózok :)) ) akkor lesz spoilerezést. Az ilyen részeket aláhúzott mondatokkal fogom jelezni.
    Egyelőre egy Death Note, Tekkonkinkreet, Trigun anime/manga és pár Ghibli filmmel foglalkoznék aztán persze lesz más is. Előre szólok: Naruto NEM lesz, mert nem szeretem :D Nos ennyi lenne röpke bemutatkozóm, zárom a soraimat.

    Illomor 15 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.