2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Energiatakarékos PC-k árusítása?

    Nagyon rákattantam mostanában a mini PC-kre, és elgondolkoztam rajta, hogy vajon mennyire lenne piacképes hangsúlyozottan energiahatékony asztali számítógépeket árusítani. Bár mostanában a notebook a divat, aminek a fogyasztásával nemigen tudnak versenyre kelni az asztali számítógépek, azért ha valaki teljesítményre vágyik, mégiscsak vennie kell egy "dobozt". Aztán vannak a szülők, akik állandóan szidják a gyereket (igen, én is kaptam a fejemre gyakran ~15 éve), hogy "mé' gépezel annyit, a villanyszámlát meg nem győzzük fizetni". Az sem mindegy, hogy egy adott teljesítményt olcsóbban megkapunk asztali konfigurációban, mint notebook formában. Szóval még az is lehet, hogy akad egy piaci rés, ahová talán be lehet pajszerral szorítani az energiatakarékos, mégis jó grafikus teljesítménnyel rendelkező asztali PC-k kategóriáját.

    Namármost. Adott lenne nekem a bürokráciai és az anyagi háttér ilyen PC-k forgalmazásához. Vajon lenne rá kereslet? Hol kellene hirdetnem, hogy elérjem a célközönséget? Elsősorban a Tuskó és társai gazdaságos konfigurációk vásárlói alkotnák a meglátásom szerint a célcsoportot, persze a hipermarketben csak nem ragasztgathatok fecniket, hogy inkább az enyimét vedd, jobban jársz.

    Indulásként ilyesmi konfigurációkra gondoltam, természetesen csakis mini ITX méretben:

    Folytatás...

    Goose-T 12 éve 51

  • Komputer-onánia 2: Trinity mini-PC

    Egyszer már rámjött az álmodozás, persze azt a tervet nem valósítottam meg, építettem helyette egy Brazosos kisgépet, ami kb. akkora, mint egy angol-magyar kéziszótár. Amikor az AMD bejelentette, hogy mostantól ő APU-kat gyárt, felcsillant a szemem, hogy azokból milyen jó minigépeket lehet majd építeni versenyképes játékteljesítménnyel. Bár játékok terén a Brazos sem vall szégyent, főképp a 2006-ban és korábban megjelent játékokban brillírozik, ott is csak inkább 720p felbontásban (nálam lapostévére van kötve ugyebár). A Llano esetében már elkezdtem gondolkozni, hogy legközelebb talán ilyet kéne összerakni, a Trinity bejelentése pedig megadta a végső lökést. Sajnos még nem lehet kapni, de a Trinity modellek közül az A10-5700 kódjelűt néztem ki. Itt van egy kis összehasonlító táblázat róluk:

    Ezt a Tom' s Hardware oldaláról loptam, ebből a jó kis tesztből.

    Folytatás...

    Goose-T 12 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.