2022. május 27., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Vezeték nélküli csengőből kapunyitás-jelző

  Szeretnék egy rövid leírást megosztani, hogyan alakítottam ki egy meglévő vezeték nélküli csengő-rendszerből kapunyitás-jelzőt, a nélkül, hogy az eredeti funkcióját elveszítette volna. Előre felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy a lenti eszközökkel működik a dolog biztosan, le fogom írni miért-hogyan.

  Az egész ott kezdődött, hogy volt egy noname vezeték nélküli csengő, ami adott fals jelzést is (úgy, hogy a gombja nem ázott be biztosan pl. nyáron), ezért egy komolyabbra lett cserélve. Direkt olyat kerestem, aminél egy gombhoz több vevőt lehet társítani, így került megvételre 2 db Honeywell DC311EP2, majd használtan vettem kiegészítésnek hozzá egy elemes vevőt is, az DC515xx a típusa.
  A vevőegység a kamrában konnektorba dugva:

  Az átalakítás úgy kezdődött, hogy biztosra menjünk, a gombok ne ázzanak be, valamennyire szét sikerült szedni, a nyomó részt ki lehet pattintani és alóla a gumit kivéve ott a 2 érintkező, amit rövidre zár a gomb egy kis lemezdarab segítségével. Ezt pici lemezt kivéve, a helyére 1-1 rövid vezeték lett forrasztva, majd a nyomógomb egy falon kívüli kültéri villamos kötődobozba került (fedett helyre).
  Forrasztás:

  Folytatás...

  garga01 5 hónapja 3

 • Spam SMS?

  A tegnapi nap során anya egy ilyen sms-t kapott a telefonjára:

  I have a proposition for you kindly reply to my private email for further details. rholton185@gmail.com

  A fealdó pedig +44 74 71 93 27 09

  Kis google keresés után azt találtam, hogy ez nem egy angliai szám, hanem valami átirnyított dolog, ha visszaírnánk, vagy visszahívnánk, ki tudja hova lenne átirnyítva a hívás. Természetesen eszünkbe se jutott visszahívni. Csak az bosszant és zavar ebben, hogy anya száma (és mindenkié a családban) titkosítva van, 3. fél számára nem adhatja ki (elvileg) a szolgáltató. És anya sehol, sem neten sem máshol nem adja meg a számát, csak családnak és barátoknak, erre ilyet kap a "semmiből"... :W

  garga01 7 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.