2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szemüvegesként napszemüveg?

    A probléma adott: szemüvegesként milyen lehetőségek vannak arra, hogy napszemüvegem legyen?

    Jelenleg egy fényre sötétedő Transition lencsés szemüvegem van. Jó pár évig elégedett voltam vele, de mostanra úgy érzem, hogy nem sötétedik be eléggé (2011 óta használom). Ha becsukom a szemem és pár másodpercig a napba nézek, akkor persze teljesen besötétedik, de amint elfordítom a fejem a napról érzem, hogy nem marad teljesen sötét. Leginkább biciklizés közben érzem, hogy kevés a sötét, amit ad, főleg, ha nappal szemben tekerek. Agyalok valami megoldáson, több lehetőség is van:

    1. Csináltatok egy új fényre sötétedő szemüveget. (de ezt nem akarom, egyrészt unom már a mostanit is, másrészt nem teljesen azt hozta, amit vártam, az új sem lenne jobb)
    2. Veszek egy napszemüveget, ami nem dioptriás. (ezzel az a gond, hogy nem tudom állandóan viselni a dioptriás szemüvegemet, ami nem túl egészséges hosszútávon)
    3. Csináltatok egy dioptriás napszemüveget. (ezzel meg az lenne a gond, hogy mindig nálam kellene, hogy legyen a sima szemüvegem is, ami megint csak nem túl kényelmes megoldás)

    Folytatás...

    BrukoMisike 7 éve 36

  • Androidos tablet vezérlése androidos telefonról? Lehetséges?

    Találtam itthon egy régi tabletet, aminek a kijelzője ép, de az érintőpanel össze van törve, így ujjakkal vezérelni nem lehet. Arra gondoltam "felokosítom" vele a TV-t. A tableten van egy micro hdmi kimenet, amihez van átalakítóm, így simán ráköthető a tvre. A töltés is megoldott, egyedül a vezérlése kérdéses. Az elképzelésem az lenne, hogy telefonról irányítanám a tabletet, és a TV-n látnám a végeredményt. Létezik olyan app, ami alkalmas erre? Én eddig nem találtam ilyet. A tablet sajnos nem rootolt, a telefon igen.

    BrukoMisike 7 éve 5

  • 2017-ben ilyen minőségű internet"szolgáltatást"?

    Az idézőjelekből már leszűrhető, hogy nem éppen pozitív hangvételű sorok következnek. Hát nem.

    A szolgáltató nevét nem írnám le inkább, maradjunk annyiban, hogy az ország legnagyobb telekommunikációs cégéről van szó.

    Az ember 2017-ben már elvárná, hogy közel 0% eséllyel forduljon elő kimaradás azokban a szolgáltatásokban, amikért ő nem kevés szurkol le havonta a szolgáltatónak. Sajnos ez nem így van. A fent említett cégnél meg főleg nem. Tudniillik az internetszolgáltatást és a mobilinternet-szolgáltatás is tőlük veszem igénybe.
    A vezetékes internetért havonta 5157 Ft-ot, a mobilinternetért 7330 Ft-ot fizetek. Cserébe mit kapok? Egy olyan hálózatot, ami úgy látom dilettáns emberek kezében van.

    Történt ugyanis tegnap, hogy 23 óra 25 perckor mind a vezetékes, mind a mobil szolgáltatás megszűnt létezni. Csak úgy, minden szó nélkül, bárminemű előzetes tájékoztatás nélkül. Ugyanezt eljátszották a múlthét kedden is, csak akkor pontban 23 órakor szűnt meg minden. A telefon nem jelzett térerőt, csupán egy "Nincs szolgáltatás" feliratot. És ez nagyjából 2 órán keresztül tartott. Nem ez volt az első ilyen eset, tavaly hétköznap kora délután játszották ezt el. Akkor bementem az egyik üzletükbe, és rákérdeztem, hogy ugyan mégis mi ez, erre azt mondták, hogy sehol nincs szolgáltatás a környéken, mert elvágtak egy kábelt...aha, persze.
    Gondolom 23 órakor is ez történhetett, elvágtak egy kábelt.

    Folytatás...

    BrukoMisike 7 éve 44

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.