2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Szívó benzin tuning :)

    Annyira nem bonyolult a történet (mint kiderült), de a lelkes noob / boy / diy tuning racer társadalomnak lehet segíthetek pár gondolattal. Első körben, nem vagyok sem szakértő sem ebben az irányban képzet "szakember". Minden itt leírt tapasztalat és internet tudomány :)

    Nagyon nem mennék bele, h működik egy (otto) motor de a lényege az üzemanyag és levegő keverék megfelelő "elégetése". Alap esetben mi kell a jobb égéshez? Több üzemanyag. De azt el is kellene használni. Ehhez mi kell vajon? Hát levegő. És kb. itt véget is ért a tudomány. Ha több üzemagyagot akarunk elfüstölni több levegőre lesz szükségünk. Igazából jobb levegőáramlásra de ez most mindegy. So, adjunk levegőt a gépnek. Én első körben lebontottam a szívósort és kipucoltam (meg a fojtószelepet). Ez a művelet (szerszámhiány és egyéb tényezők miatt) kb. 1 hét volt :D Denagyon megérte, majd 20 éves 1.6 szívó megtáltosodott. Ezt most komolyan mondom, mintha fellélegzett volna a motor (ami igaz is). Ezután hamár befele tud levegőt kapni (természetesen egy sport levegőszűrő és egy kis átalakítás a légszűrőházban azért kellett) a köv. lépés a kifele áramló levegő szabad útjának létrehozás - magyarán a fojtás megszüntetése.

    Folytatás...

    body007 3 éve 52

  • Cloud backup - otthon [Raspberry]

    Elöljáróban az elképzelésemről egy folyamatábra:

    Pár szóban a lényeg, elképzelés.
    Jelenleg a google fotókat használom felhőtárhelyként a képeimnek. Amit fotózok automatice töltődik oda felfele. Már 1-2 hónapja sipítozik nekem a gugli, h lassan megtelik a 30 + 100 Gb helyem, vegyek még... Így gondoltam egy merészet, megoldom ezt magamnak. Otthon 24/7-ben megy 2 mini szerver is (raspberry-k) az egyikre majd felhegesztek vmi felhős tároló cuccot...

    UPDATE: A gugli felhőt kihagyom a képletből (mert minek?)

    1. Kicsit keresgélve találtam egy "kiépített" szolgáltatást ami lefedi az összes igényem, halleluja :R

    Nextcloud-ról lenne szó. Telepítése / beröffentése eddig sima liba (szépen a teló megadott mappájából töltödnek fel a pi-re a képek), majd összefoglalom pár mondatban :)

    Folytatás...

    body007 3 éve 0

  • Szellőztessünk! 1. rész - ablakventilátor a fürdőbe

    Mivel a relatív páratartalom igen fontos a lakásban így én is törekszem a megfelelőre. Azt mondják, h (tudosok által megállapított) 40-60% között kell legyen. Ilyenkor legjobb a légkör :) Nálam a fürdőben (főleg zuhany után) simán 70-80%-ra is felugrott az érték. És mivel egy (kis) légtér az egész lakás szépen párás lett "minden". Ide teszek egy alaprajzot... Eddig is volt elszívó a spájzban és a fürdőben de nem éreztem hatásosnak. A HA (home assistant) monitorozza a lakás hőmérsékletét / páratartalmát. Gondoltam kicsit emelem az elszívás mértékét. Ehhez a magyar gyártmányú (ha már magyarok vagyunk lehetőleg vásároljunk / használjunk magyar termékeket a dzsundzsa kínai helyet) szellő AK-17 L (vagy I) típusú ablakventilátort választottam. Íme az adatai:

    [Termék részletek
    A Szellő ablakventilátor zajtalan járásával és kis fogyasztásával szinte észrevétlenül teremt kellemes közérzetet.

    Alkalmas kis és középméretű helyiségekből történő légelvezetésre, mint például: üzlethelyiségek, rendelőintézetek, iskolák, irodák, konyhák, raktárak, tornatermek, öltözők, kamra, pince.

    Folytatás...

    body007 3 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.