2022. október 4., kedd

Gyorskeresés

Heroes of Might and Magic III/IV Complete - Linux

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv

Nem mai a két játék - ami nem is kettő hanem a kiegészítőket is számolva hat - de szerintem nagyon jól el lehet velük ütni az időt. Mivel szabad/ingyenes operációs rendszert használok törekszem arra, hogy az azon futó alkalmazásaim is legálisak legyenek. Persze tesztelés/kipróbálás szempontjából előtte "beszereztem" (már évekkel ezelőtt, biztos ami biztos... :D ) A lényeg a lényeg, megrendeltem e-bay-en a cuccost, kisebb huzavona után meg is érkezett. Az elsőnek megadott címről visszament a küldemény lévén sok magyar ékezetes karaktert tartalmazott, és ügye a win nem minden esetbe eszi azt meg... ;] Az egy db dvd nem volt több kemény 9$-nál (postástól).

Telepítés:

Kicsit vicces, h aszongya a telepítő, hogy 128 MB ram kell neki, talál 2 GB-t és failed :DDD

Semmi extra, azt leszámítva, hogy ha 2x rábökünk a gyökér könyvtárban lévő setup.exe-re nem történik semmi :D Persze terminálból inditva egyből kiderül mi a nyügje, hiányolja a msvbvm60.dll-t. Hogy mi a Jóisten az, azt nem tudom... Ha bemásoljuk neki a system32 nevezetű könyvtárba, egyből elindul a telepítés :) Annyi móka még csak van vele, hogy így (már a gyökérben lévő szetáp.ekszével) csak a III. epizód hajlandó felmenni. De nem kell hozzá IT végzetség, hogy belépjen az ember a /media/HEROESCOMPLETE/Heroes4/UK mappába, és az ott található nemíromlemégegyszer.ekszével indítsa a IV telepítését.

A játékok gond nélkül futnak ablakba de ha full screen-en szeretnénk használni érdemes a wine-ban a "Az ablakkezelő kezeli az ablakokat" részről kivenni a pipát. Ha nem tesszük, fent megjelenik egy menüsáv ami letolja kicsit az egész képernyőt. Pont annyira, hogy ne lássuk az screen alját, ahol fontos infók találhatók...

Body

Hozzászólások

(#1) .bableWes


.bableWes
őstag

might and magic III :R

töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..

(#2) body007 válasza .bableWes (#1) üzenetére


body007
addikt

ügye?!? :C

[ Szerkesztve ]

Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.