2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • BT-hangfal építése (első)

    Igen, a címben szereplő „első” arra utal, hogy létezik második, és minden bizonnyal egy harmadik is készül majd. Most azonban egyszerre egy dologgal foglalkozzunk, és nézzük meg ezt az egyszerű kis készüléket, ami egy már nem használt szatelitsugárzóra épül, és hangsúlyozottan olcsó és/vagy kéznél lévő anyagokból készült! A cél egy hátizsákban könnyen hordozható, kellő hangerővel és relatíve jó mélyhangokkal rendelkező dobozka volt, no meg persze némi tapasztalatszerzés az olcsó elektronikákkal kapcsolatban.

    Dokumentáció

    Kezdjük az eszköz lelkével: az elektronikával! Alább látható a „kapcsolási rajz”, a mostanában divatos módon dokumentálva.

    A BT-FRS8 kapcsolása. A kondenzátorok névleges feszültsége nem kritikus, mert 6,3V alattit úgyse kapni. A Low-ESR feliratúak értelemszerűen elektrolitkondenzátorok, a többi pedig X7R kerámia, a pF-os értékűek NP0 kivitelűek. Utóbbi kettő típust 0805 méretű SMD-nek választottam. Az Impulzusterhelés 47 ohmos és a Tápszűrők 1 ohmos és az alatti ellenállásai min. 0,5W-osak, a többi mindegy. Az induktivitások minimális áramterhelhetőségét feltüntettem.

    Folytatás...

    bkercso 6 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.