2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Google phishing fordító

    Elindult a Google új fordító szolgáltatása immár magyar nyelven is. Kipróbálandó, hogy milyen minőségű szöveget generál, "lefordíttattam" vele egy korábbi adathalász levelet. Az eredmény még mindig kiábrándító, bár talán kicsit jobb, mint az eddig látott nyers gépi fordítások.

    Angol:

    Protect Your Online Banking Information

    Dear Customer,
    At ERSTE BANK HUNGARY NYRT, our utmost concern is the security of our online banking users. In this effect, we do proper verification on all transactions done on our secured online banking servers. Several attempts to log on to your account were detected this morning and as a matter of our improved online banking security measures. We have decided to temporarily suspend your online banking access. You will not be able to access your online account unless your re—activate your online access but in order to do so, you will have to confirm your details by Logging on to your account to complete the verification process set out for you before we can retrieve your online access. Please, Log on through our secure link:

    https://netbank.erstebank.hu/cgi—bin/eib_lako/loginpage.hu.html

    We are indeed sorry for any inconveniency this may cause you, but also remember that as a ERSTE BANK HUNGARY NYRT customer, your security remains our greatest priority.

    Folytatás...

    ArchElf 15 éve 0

  • Egy kis tavaszi testmozgás

    Honap - azaz inkább ma - kiruccanok egy kicsit a barátaimmal (illetve kollégáimmal, de az előbbi titulus jobban megilleti őket) egy túrázásra: Velencei tavaszköszöntő túra - csak ide a sarokra, nem ám Olaszba.
    Amennyiben bírni fogom 20 km-t lenyomok (hátamon egy hároméves kiscsajjal, valószínűleg az idő nagy részében), ha nem úgy csak 10-et. Viszont akkor a kisasszony is sétálni fog :)
    Fényképet is csinálnék, ha nem volna még mindig szervízben a matuzsálem csodám.
    Délutánra meglátom mennyire is vagyok kemény legény.

    ArchElf 15 éve 2

  • Játékszenvedélyem margójára - múlt és jelen

    Gyerekkorom óta vonzottak a különböző játékok - köztük leginkább azok, amelyek személyes részvételt, jelenlétet követelnek. Bár így a szerencsejátékok egy része - amit a köznyelv egyszerűen csak a bolondok adójának nevez - szerencsére kimaradt az életemből.
    Kezdetben főleg a technikai játékok érdekeltek (játékgépek, flipper). Azután számítógép lett a központ. Alsós koromban volt egy C64-es gépünk otthon (édesanyám számítástechnikát tanult a SZTAKI-n), de csak egy másfél évig. Utána 6.-os koromban kaptam egy másikat. Amikor csak tehettem ment a gép. Utólag kicsit sajnálom, hogy nem nyomták jobban a programozást (bár lehet, hogy most szakállasan kódolnék egy sötét iroda mélyén - bár a sötét iroda most is megvan).
    Akkoriban bármilyen játék jöhetett, amit be lehetett szerezni: platform, shot'em-up, logikai, repülős, kis stratégia (nem nagyon lehetett akkoriban ilyesmihez jutni).
    Aztán jött a szerepjáték. Úgy 7-8.-os lehettem, amikor egy évfolyamtársamnál összeültünk egy D&D partira. Sajnos nem lett maradandó esemény, csak egyszer sikerült összehoznunk (összehoznom), mivel egy órányira laktam a sulitól, és a szüleim nem nagyon bírták, ha sokat elmaradtam suli után.

    Folytatás...

    ArchElf 15 éve 11

  • Megint elmaradt a világvége

    Megint elmaradt az előre beharangozott világvége, pedig most olyan szereplők tették mellé a voksukat, mint a Symantec és a McAfee. Lehet, hogy némi plusz bevételhez lehet jutni ezzel, de szerintem a korábbi bejelentések (az aktiválódásról) csak egy gyenge előrehozott április elsejei tréfa volt.
    Farkast kiáltottak, és legközelebb még több lesz a szkeptikus.

    ArchElf 15 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.