2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Megint féljünk a Flash-től

    A jelek szerint megint sebezhető az összes elérhető Flash variáns. Kérdés, hogy mikor fognak megjelenni az első "trükkös" videók a feltöltő portálokon...

    Update:
    Úgy tűnik, mégsem csak ActiveX probléma. Ahogy az eredetileg olvasott cikkben is írták, tervezési hiba következménye a dolog (Flash kód miatt sebezhető az Acrobat is). Az Adobe ma-holnapra (07. 30-31.-re) ígéri a patch-et.
    További gond, hogy a probléma egyes körökben bár december óta ismert (akkor jenetették az Adobe-nak), bár akkor még csak DOS-ra alkalmas a kód.
    Most viszont már működőképes exploit is van, olyannyira, hogy két dropper site-on keresztül már trójait terjeszenek vele.
    A pdf sebezhetőség ellen nem védenek a böngészó védelmi metódusai (pl noscript), a vírusirtók csak kis százalékban veszik észre a rosszindulatú kódot. Az swf sebezhetőség ellen véd ugyan a noscript, de találtak már legitim oldalon manipulált Flash tartalmat, tehát ha az oldal megbízhatónak van jelölve noscriptben, az sem jelent megoldást. A flashben található kódot nem fedezi fel a vírusirtó, viszont UAC-vel védett Vista gépeken nem fut le (gondolom hasonló a helyzet a Win7 esetében is).

    Folytatás...

    ArchElf 15 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.