2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 10 0000

    Öregszem... Amúgy informatikus módra figyleve az idő múlását sokkal inkább tudatában vagyok ennek. Míg egy átlagemberben csak háromszor (talán négyszer) tudatosul ez ilyen elemi erővel, nekem az elmúlt napok is katartikus élményt tartogattak.
    Először jöttek sorban a szokásos születésnapi ugratások: 30 felett minden nap ajándék; vagy ha már semmid nem fáj reggel, nem is biztos hogy még élsz; stb...
    Végül az informatikus vicc jutott az eszembe: Számoljunk kerek számokkal - osszunk 1024-el.
    Amúgy nem volt nagyon nagy felhajtás a születésnapom körül. Kislányomnak is most lesz hétfőn - vele természetesen sokkal többet foglalkozunk. Ráadásul most lesz négy - így neki valószínűleg ez az első olyan születésnapja, amire talán már egész életében emlékezni fog, nem csak pár napig.
    Eléggé elkalandoztam. Szóval harminckettő múltam a napokban. Kettő az ötödiken. Nem férnek el éveim már öt biten - új korszakba léptem. A következő ilyen esemény még messze van - pont 32 év múlva lesz, hatvannégy éves koromban.
    Ha jól emlékszem születésemkor ez volt a férfiaknál várható élettartam. Remélem megérem.

    ArchElf 14 éve 6

  • Microsoft (adathalász mentes) fordító

    Szerencsére egy ideig a Microsoft is megvéd bennünket az adathalász próbálkozásoktól.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 14 éve 5

  • A törhetetlen PS3 utolsó napjai

    Tegnap olvastam a hírt, hogy George Hotz - az iPhone feltöréséről elhíresült cracker (hacker?) - újabb célpontként a PS3 játékkonzolt vette célba.

    A célpont nem is pontos kifejezés, hiszen az elmúlt egy hónapban komoly előrelépések történtek a gép lelkivilágának megismerésében, és a rejtett tartalom felfedésében. Saját bevallása szerint a cél természetesen nem a warez terjesztése, illetve a játékipar gyengítése -, csupán magának a PS3 architektúrán az eddig letiltott funkcióinak az engedélyezése.

    A törés pontos menete (vagyis inkább a törés alapjául szolgáló megoldás) természetesen nem nyilvános, de az eddig elért eredmények megtekinthetők az úriember erről szóló blogjában.

    mod 1
    A projekt végcélja a PS3-ban alkalmazott titkosító kulcsok megszerzése, melyeket meg kíván osztani a publikummal. A megszerzett kulcsok valószínűleg alkalmasak lesznek a PS3 eddig letiltott funkcióinak eléréséhez.

    A jelenlegi eredmény a PS3 memóriájának közvetlen elérése, valamint plusz funkciók (két hypervisor call) beinjektálása a futtatókörnyezetbe.

    A törés menete a blog oldalon kívül a twitteren is követhető (volt).

    Folytatás...

    ArchElf 14 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.