2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Microsoft (adathalász mentes) fordító

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Szerencsére egy ideig a Microsoft is megvéd bennünket az adathalász próbálkozásoktól.

[ ÚJ TESZT ]

Szerencsére egy ideig a Microsoft is megvéd bennünket az adathalász próbálkozásoktól.
Majd egy éve a Google fordítóját próbáltam meg rákényszeríteni a megtévesztésre, most megtettem a Microsoft publikusan is elérhetővé tett magyar nyelvet is támogató szolgáltatásával. Mint az előző esetben is, egy meglevő (magyar nyelvterületre szánt) angol adathalász üzenettel kínoztam a fordítóprogramot.

Angol:

Protect Your Online Banking Information

Dear Customer,
At ERSTE BANK HUNGARY NYRT, our utmost concern is the security of our online banking users. In this effect, we do proper verification on all transactions done on our secured online banking servers. Several attempts to log on to your account were detected this morning and as a matter of our improved online banking security measures. We have decided to temporarily suspend your online banking access. You will not be able to access your online account unless your re—activate your online access but in order to do so, you will have to confirm your details by Logging on to your account to complete the verification process set out for you before we can retrieve your online access. Please, Log on through our secure link:

https://netbank.erstebank.hu/cgi—bin/eib_lako/loginpage.hu.html

We are indeed sorry for any inconveniency this may cause you, but also remember that as a ERSTE BANK HUNGARY NYRT customer, your security remains our greatest priority.

Sincerely,
Account Security Department.
ERSTE BANK HUNGARY NYRT

"Microsoft Magyar":

Védelme a online banki információs kedves vevő, az ERSTE BANK HUNGARY-NYRT, a legnagyobb gondunk online bankárság felhasználóink biztonsági. Ez a hatás, a mi biztonságos online bankárság szerverein megtett összes ügyletek megfelelő ellenőrzését. Több kísérletet, hogy a fiók észlelt ma reggel, és mi jobb kérdésként online banki biztonsági intézkedések. Úgy döntöttünk, hogy, hogy ideiglenesen felfüggesztheti az Ön online bankárság hozzáférését. Nem lehet elérni az online fiókját, kivéve, ha a re — hatékonnyá tesz a online hozzáférést, de annak érdekében, hogy így csinálni, akkor ellenőrizze, hogy adatait a fiókba, az ellenőrzési folyamat befejezéséhez a naplózás által meghatározott meg előtt mi tud elhoz a online hozzáférést. Kérjük, jelentkezzen be a biztonságos kapcsolaton keresztül: https://netbank.erstebank.hu/cgi—bin/eib_lako/loginpage.hu.html vagyunk minden inconveniency, ez május okoz ön, de is emlékszik, hogy ERSTE BANK HUNGARY NYRT vevőként a biztonsági legnagyobb prioritásunk változatlanul valóban sajnálom.
Üdvözlettel a fiók biztonsági részleg.
ERSTE BANK MAGYARORSZÁG NYRT

Leellenőrizendő, mennyit változott a Google szolgáltatása az elmúlt egy évben, álljon itt a Google aktuális fordítása is az azonos szövegről:

"Google Magyar":

Protect Your Online Banking Information

Tisztelt Ügyfelünk!
Az Erste Bank Hungary Nyrt., a mi rendkívül aggasztó, hogy biztonságát az online banki felhasználók számára. Ebben az értelemben a mi megfelelő ellenőrzése az összes tranzakciót kelt a mi biztonságos online banki szerverek. Többszöri próbálkozás, hogy jelentkezzen be a fiókjába találtak ma reggel, és a kérdés a mi továbbfejlesztett online banki biztonsági intézkedéseket. Úgy döntöttünk, hogy ideiglenesen függessze fel az online banki hozzáférést. Nem fogja tudni elérni az online számla kivéve, ha újból aktiválni online hozzáférést, csak azért, hogy ezt, akkor meg kell erősítse meg a részleteket Bejelentkezés a fiókjába, hogy elvégzi a vizsgálatot meghatározott folyamat az Ön előtt tudunk letölteni az online hozzáférést. Kérjük, jelentkezzen be a mi biztonságos link:

https: / / netbank.erstebank.hu / cgi-bin / eib_lako / loginpage.hu.html

Valóban sajnáljuk minden inconveniency okozhat Önnek, de ne feledje, hogy a ERSTE Bank Hungary Nyrt. ügyfél, a biztonság továbbra is a mi legnagyobb prioritást.

Üdvözlettel
Fiók biztonsági osztálya.
Nyrt. ERSTE Bank Hungary Nyrt.

Látható fejlődés a fordítás minőségében - persze csak a Google esetében volt lehetséges az összehasonlítás -, de sajnos (szerencsére) túl bonyolult a nyelvünk ahhoz, hogy gépi úton jó minőségű eredményt kaphassunk.

Összességében úgy érzem - szerencsére - egy ideig még védve vagyunk az automatikus fordításon alapuló próbálkozásokkal szemben. Bár ez tényleg csak az általánosságot jelenti, volt már olyan eset (személyes tapasztalat alapján), ahol az ügyfél ennél nagyságrendekkel rosszabb automatikus fordítást is elkönyvelt valódiként...

Microsoft fordító: link
Google fordító: link
Előző tesztem: link

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.