2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Vancer Gretxa bemutató

Írta: | Kulcsszavak: zaied . vancer . gretxa . egér . gaming . bemutató . pixart pmw 3370 . Milyen egeret válasszak?

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A pehelykönnyű perifériák piacán egyre több az új gyártó, akik próbálják megvetni a lábukat ezen a terepen, több-kevesebb sikerrel. A bemutató alanya, a külföldi fórumokon igen népszerű egyegeres kínai cég terméke, a Vancer Gretxa, annak is a kék változata.

Csomagolás

A csomagolás minőséget sugall, és a dobozon megjelenik a rágcsáló védjegye, a francia kártyás motívum, jelen esetben a kőr/káró páros. A pakk tartalmaz egy adaptert, egy USB dongle-t, egy igen jó minőségű USB Type-C/Type-A parakábelt és egy extra szett teflontalpat. Az összes holmin ott virít a Vancer felirat, de sehol sem tolakodóan.

Tömeg, talpak, forma

Formailag egy szimmetrikus, 123 mm hosszú, 63 mm széles és 37 mm magas egérről beszélünk, de a bal kezesek bánatára csak a bal oldalán helyezkednek el gombok, szám szerint kettő darab. A doboz elmondása alapján a jószág 63±5 grammot nyom, a használati útmutatójában 69 gramm van írva, nálam a mérlegen viszont 71 gramm lett mérve, és.ez nem mondható ma már karcsúnak, még a zsinór nélküliek világában sem – gondoljunk csak a Pulsarra Xlite v2-re, ami csak 59 gramm körül van.

A Gretxa különlegessége, hogy a szokásos lyukacsos formák helyett kőr, illetve káró alakú perforációk borítják a kültakaróját, és ettől jellegzetes lesz, könnyű felismerni. A felül állomásozó cpi-váltó gomb körül helyezkedik el a fő "fényforrás", amely a kapcsoló megnyomásakor az adott cpi értékekhez rendelt színek szerint világít. Más esetben az akku szintjét jelzi; értelemszerűen a zöld a teljes, a kék a közepes, a piros meg az alacsony töltést indikálja.

A bal oldalon igen jó minőségű gombok találhatók; nem lötyögnek, azonnal reagálnak, nincs holtjáték.

A főklikkek alatt TTC Gold (60M) kapcsolók találhatók, és ezek esetében nem lehet okunk a panaszra, sem élettartamra, sem pedig nyomásérzetre. A görgő kellően taktilis, halk, öröm használni, és az alatta lévő gomb ugyancsak kellően határozott. Elöl egy USB Type-C csatlakozó található, ami egyaránt lehetővé teszi a vezetékes használatot és a telepek feltankolását.

Az alján olyan tappancsok vannak, mintha a gyártó ezzel foglalkozna "főállásban" (nem lepődnék meg rajta, ha így lenne), mert kiváló minőségűek. Itt kapott még helyet a power gomb, a háromlépcsős polling rate állító (125 Hz, 500 Hz, 1000 Hz) és a LED ki-/bekapcsoló gombja.

Összeszerelési minőség

Az összeszerelési minőséget impozánsnak mondanám, így elsőre a G-Wolves egereknél is jobb. A nálam járt példányon egy matt kék színű bevonat van, de tengernyi féle variáció létezik belőle. Egy kétely azért felmerült bennem az ezüstre festett gombok kapcsán; nem tudom, meddig marad rajta a festék (tapasztalataim szerint az ilyen csúnyán lekopik).

Driver

Ezt a drivert nyugodtan lehet alibi programnak hívni. Már a beszerzése is érdekes, mivel a gyártó honlapja már nem elérhető (biztató, igaz?), helyette van egy vásárlók által nem hivatalosan összedobott "fan" oldal (mellesleg teljesen gyárinak néz ki), ahol viszont le tudod tölteni. Akik a G-Wolves miatt panaszkodtak, azoknak figyelmébe ajánlom ezt.

Miután sikerült beszerezni az alkalmazást, lehetőségünk nyílik a további testreszabásra. Állíthatóvá válik a cpi-szintek színe, a gombok funkcióját módosíthatjuk (makró nincs), menthetünk profilokba és a debounce time állítását szintúgy meg tudjuk oldani.

Mérések

A motorháztető alatt egy PixArt PMW 3370 található, ami lazán hozza a kompetitív szintet.

A perfect control 6 m/s-t, ami egyrészt nem meglepő, másrészt mehetne még feljebb is, de ennek már fiziológiai korlátai vannak.

A polling rate stabil az összes választható értéken.

3200 cpi-n nagyon minimális a jitter efölé én nem mennék, 4800-nál viszont már érezhető. Angle snapping nincs a beállítható cpi-lépcsőkön.

Sajnos nem rendelkezem Nvidia LDAT-al, így csak összehasonlító méréssel tudtam viszonyítani az input lagot. A sztenderd Vaxee Zygenhez képest +0,5-1 ezredmásodperc, ami nem vészes, de van. Koca gémingre bőven elég, de ha az ellenfél egy Lightspeed-es egeret használ, ott már számíthat. Vezetékes módban természetesen ez a mértékű lag nincs jelen.

A mérések Skypad Glass 3.0 XL egérpadon, OxyPlot MouseTester 1.5.3-as verziójával, valamint Painttel készültek.

Akkumulátor

Az akkumulátor egész nagy (500 mAh), viszont a szenzor elviszi az üzemidőt, így "csupán" 69 órát mond a brosúra, ami megáll a valóság talaján. Amennyiben nem használjuk a kurzorkergetőt, az öt perc múlva teljes alvó módba kapcsol, így nem feltétlenül kell mindig ki-/bekapcsolgatni, mikor felállunk a géptől. A telepeket remek helyre sikerült rakni, mivel nem érezhető túlzott súlyponteltolódás, sem normál alátéten, sem pedig üvegpadon, ezért kényelmes vele a nagy rántásokkal történő hadonászás is.

Konklúzió

A teszt megírásakor a patkány 18 000 forintba került, ami ehhez a legközelebb áll árban/formában az a Logitech G305, körübelül 15-16 000 forintért. Sajnos ehhez viszonyítva elvérzik a 0,5-1 m/s input lag miatt és a 71 gramm se annyira kevés, főleg ha AAA elemet rakunk a G305-be. Ajánlani mint alternatíva tudnám vagy akár egy komoly leakciózásban is opció lehet, ha túllépünk a késéstöbbleten.

UPDATE: jött rá frissítés, nagy mértékben csökkentette az input lag mértékét, nyugodtan lehet venni esportra is.

lektorálta: Synthwave

Hozzászólások

(#1) b.


b.
félisten

jó kis írás. :R
nem rossz egér ,de az árazásával a lLogitech 305-tel szemben nem sok esélye van. LightSpeed+ HERO sensor és még olcsóbb is( 15 k alatt is már van újan) ez ( számomra ) a Logi felé billenti a mérleg nyelvét.

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#2) Zaied válasza b. (#1) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Köszönöm!
Alap esetben én is így gondolom, akkor lehet érdekes ha valaki már unja a G305-öt. A gombok pl. jobb minőségűek, a szenzor is jobb a Gretxa-ba, bár üzemidőbe a HERO veri.
Egy bevált jó termék leváltásához én úgy gondolom hogy ez még kevés.

(#3) b. válasza Zaied (#2) üzenetére


b.
félisten

CM 710 ben próbáltam,( hasonló dizájn) meg is van még az egér, de nekem egyelőre a Logi féle HERO jobban adja Puretrak szöveten,de lehet a Gretaxban jobban muzsikálna. CM alapból sem a szívem csücske, nem sokat tesztelgettem. :)

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#4) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Az káró és kör... :DDD :U

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#5) UnA válasza icemad (#4) üzenetére


UnA
Korrektor

Így van, sőt a dobozon a kép is közvetlenül a kártyára utal. :)

(#6) Synthwave válasza icemad (#4) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Kőr.

:))

Full hiánytalan, kék Keychron Q9 knob ISO barebone billentyűzet ELADÓ – 25k + FOXPOST, 60 db Cherry MX1A Red kapcsolóval és Cherry profilos HK Gaming Milkshake dye-sub PBT-ABS blend kupakszettel 34k, és a FOXPOST-ot állom.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.