2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

A SteelSeries Rival 710 egy jó egér?

Írta: | Kulcsszavak: zaied . steelseries . rival 710 . egér . gaming . Milyen egeret válasszak?

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Milyen egeret válasszak? topik egyik aktív tagjától, Amerigo57-től, kaptam egy igen érdekes egeret, nevezetesen a SteelSeries Rival 710-et. Nem is olyan régen ez volt a SteelSeries csúcsragadozója; lássuk miért is annyira érdekes!

Formára egy Rival 310-re hasonlít a legjobban, ez lett "továbbfejlesztve". Eltávolítható a kábele, a kioldó mechanika szerintem elég ötletesen van megoldva és jó is. Két darab zsinórt mellékeltek alapból, de nem kell félni, egyik se paracord!
Az első sokk az egér megmérésekor ért, hiszen madzag nélkül 136 gramm. :Y Őszintén szólva ilyen nehéz téglát még nem rángattam sose egérpadon, így gyakorlatilag nem éreztem hogy kényelmes-e vagy sem.
A tesztelés is kisebb fájdalmat okozott. Ezen az se segített, hogy a kornak megfelelő gagyi, teflonbevonatos műanyag talpak vannak rajta gyárilag.

Ha már az aljánál tartunk, a szemünkbe ütközik egy érdekesség, mégpedig az, hogy négy csavar van az alján. Ezúttal ez nem egy kedvesség a gyártótól, hogy a tappancs megrongálása nélkül lehessen javítani a cincogót, hanem – most kapaszkodjatok meg – szenzort lehet benne cserélni!

Alapból egy True Move 3 lüktet benne, ami nem nagyon szorul bemutatásra, eléggé ott van a szeren. Így a mérésekkel se untatnék senkit. Jön a kérdés, hogy akkor ezt mire is lehetne lecserélni? A dánok úgy gondolták hogy erre a legmegfelelőbb PixArt 9800 típusjelű, lézeres érzékelő. :W Szóval javítani nem tudsz rajta, csak rontani. Érdekes képesség. Az árát a modulnak sajnos már nem találtam meg, de emlékeim szerint talán ~50 euró körül lehetett.

Mit tudhat még? A SteelSeriesnél már szinte hagyomány, hogy a csúcs egereikre kijelzőt raknak valahová. Itt se maradhatott el a dolog, nem is akármilyet, hanem egy monokróm OLED képernyőt kapott a drága.

Ez egy elég komoly/sokoldalú "monitor". Egyéni feliratokat rajzolhatunk ki rajta vagy céges logót, de akár animációkat is képes megjeleníteni. Ez neked miért is jó? Mert van a SteelSeriesnek egy remek programja, amivel akár azt is kiírathatod az OLED panelre, hogy Quake-ben mennyi HP-d van, mennyi a netedet, esetleg hogy milyen fegyver van a kezedben – szinte bármilyen játékbeli funkció kiírására fölprogramozható.

A honlapot nézegetve figyelmes lettem még egy érdekességre, ami alapból nem volt szembetűnő; "tactile alerts". Ez meg ugyan mi lehet? Sose találjátok ki: egy rezgőmotor van a rágcsálóban. :C
Olyankor jöhet ez jól amikor például eltalálnak. Mert akkor rezeg. Mikor a legfontosabb a pontosság és a precíz mozgás, akkor úgy tud berregni, mint egy döngölő gép. Ilyenkor nem kell álmodozni azon, hogy te visszalősz és eltalálsz bármit; olyan bugi lesz tőle a patkányban, hogy mindjárt lemész a képernyőről és nem is érzed a True Move 3-at. Más hasonló játékbeli helyzetekre is beállítható rezgés, ha akarod ;], de inkább kapcsold ki gyorsan!

Jó-e ez az egér? A True Move 3 jó, az összeszerelési minőség és az anyaghasználat szokásos SteelSeries szint, tehát jó, ellenben olyan funkciókkal próbálták fölhízlalni, amire a célközönségüknek szerintem egyáltalán nincs szüksége.

Jelenleg egy Steelseries Rival 310 69,99 euró, a 710 pedig 109,99. 40 euró többlet olyan haszontalan dolgokért, mint az OLED kijelző, a force feedback és a cserélhető kábel/szenzor. Pár hét után ezek biztos feledésbe merülnének, ezért felesleges kiadás, ráadásul a Rival 310 "csupán" 92 gramm. Csak az elpazarolt lehetőségeket látom benne, semmi mást.

Egy furcsa ereklyének elmegy, de használtan se bátorítanék senkit a mindennapi használatra történő megvásárlására. Annyi jó kurzorkergető van a piacon, ne pazaroljátok ilyenekre az időtöket! Csak ha hozzátok vágják, akkor viszont vigyázzatok, nehogy agyrázkódást kapjatok a becsapódástól!

Még egyszer köszönöm Amerigo57 fórumtársnak, hogy rendelkezésemre bocsájtotta e terméskövet.

Lektorálta: Szintvéjv :P

Hozzászólások

(#1) Amerigo57


Amerigo57
őstag

Köszönöm a tesztet Zaied. :)

Amerigo57.

(#2) Zaied válasza Amerigo57 (#1) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Nincs mit, egyszerűen nem látom benne hogy miért lenne jobb egy Rival 710-nél.

(#3) Synthwave válasza Zaied (#2) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Nagyobbat lehet vele ütni.

És a magányos éjszakákon...

;]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

(#4) copass


copass
veterán

google naptárhoz be lehet állítani értesítést rá?!:D
na az hasznos lenne.
számomra értelmezhetetlen ez a szenzor csere rész, ha az nem lenne még a súlya is talán elérné a 90g.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#5) Zaied válasza copass (#4) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Ha jól láttam csak játékokhoz lehet igazítani, de ez nem lenne rossz ötlet.

(#6) copass válasza Zaied (#5) üzenetére


copass
veterán

vagy skype, de mondjuk amióta átvette az MS egyre szarabb.
nem lehet kikapcsolni a csengőhangot...egyszerűen agyfasz az egész.

[ Szerkesztve ]

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#7) Amerigo57 válasza copass (#4) üzenetére


Amerigo57
őstag

copass .

De azért 2019-ben elnyerte a...

(#8) Zaied válasza Amerigo57 (#7) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Rejtély hogyan kapta meg....

(#9) Amerigo57 válasza Zaied (#8) üzenetére


Amerigo57
őstag

Zaied .

Ha netten keresgélsz, több helyen a Best Gamming Mouse 2021 összesítőben, benne van a

Steelseries Rival 710 is.

(#10) Synthwave válasza Zaied (#8) üzenetére


Synthwave
HÁZIGAZDA

Nem akkora rejtély szerintem. Ugyanazok osztják ezeket a díjakat, mint akik a túlontúl "szakmai" cikkeket követik el ("the only downside is that you can't adjust the weight, buhuhu" + sehol egy mérés és társai). Értsd pályát tévesztett, Excel táblázatokon szocializálódott laikusok és all time bronze tier shitterek.

Csak ilyenek jöttek ki 2019-ben: Cooler Master MM710, G-Wolves Hati, G-Wolves Skoll, Glorious Model O/Model O-, Endgame Gear XM1, Razer Viper Ultimate, Xtrfy M4...

:' D

[ Szerkesztve ]

SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.