2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Gyermekmegrontó lettem !

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tisztelt Logout Fórumozók ! Őszinte vallomás következik...

Nehezen tudom elmesélni a történéseket mert magam sem tudom, hogy honnan is kellene elkezdeni.
A Zasszonnyal nevelünk leltár szerint 2 darab, félig értelmesnek és tehetségesnek mondható fiú ivadékot. Az egyik a feleségemre hasonlít, a másik pedig még rám sem... ! :O ;] :P
Az idevágó Bródy János idézettel élnék: "Tiszteld a felséged gyermekeit, mert hátha a tiéd is köztük van!" Persze ez csak poén, a Zasszony hűségével kapcsolatban semmiféle kifogásnak nincsen itt helye !
A második sajnos nehéz szülés volt, adódtak gondok. Én megőrültem az aggodalomtól és még Ő nyugtatott engem ! Fogalmam sincsen a mai napi sem, hogy honnan volt annyi lelki ereje hozzá. :F :Y
Aztán elkövetkezett az az idő, hogy nekifogjunk egy "terv szerinti", XX kromoszómával rendelkező gyermek fabrikálásának. A "fabrikálás" részleteibe nem avatnám be a Tisztelt Olvasókat, ezt mindenkinek a saját fantáziájára bízom... ;] :P Nahhhh, de azért senki ne forgasson le egy Woodman filmet a fejében. Külön köszönöm ! :U

A próbálkozások után kiderült a szomorú igazság. Miszerint, több utódunk természetes úton már nem lehet. Nehéz időszakokat éltünk meg. A Zasszony magába a tényszerű igazságba roppant bele, jómagam pedig abba, hogy sehogyan sem tudtam enyhíteni ezt a terhet...
Mivel az élet nem áll meg, nálunk is haladtak a dolgok a maguk útján. A nagyobbik ivadék úgy néz ki egészen tehetséges sportoló lesz, a kisebbik pedig inkább a tudományokat és a tanulást választotta. Próbáljuk egyengetni az útjukat lehetőségeink szerint.

Ugorjunk pár évet...

A feleségem húga kislánynak adott életet. A Zasszony kicsit eszét vesztette ekkor. Értsétek a jó értelemben ! Ment amikor hívták, vigyázott rá, dédelgette és mély kapcsolatot épített ki a kislánnyal nagynéniként. Részemről akkor tört meg a jég, amikor a 4 éves szülinapját ünnepeltük. A fiaim maradék LEGO-it összepakoltuk egy zsákba és ezzel érkeztünk az ünnepségre. A családi legendáriumban ez az "epikus" pillanatok között van nyilvántartva. A kislány azonnal kupacba borította a nagy szőnyegen és elkezdte színek szerint szétválogatni az különböző elemeket. Mi csak pislogtunk...
Azt még hozzá kell tenni, hogy a kicsi lány imádja a Matchboxokat. De kizárólag a funkcionális járműveket: kukás-, rendőr-, tűzoltóautó stb... Tűzoltóautókból különösen nagy gyűjteménye van ! A pakolás után kijelentette: hogy a tűzoltóautóknak "házat" kell építeni, mert nincsen hol aludniuk. Ezen a ponton a család összes tagjának, összes feje az irányomba fordult kérdő-felszólító hangsúlyú szemöldöktartással. Nos, ekkor kezdtem el én is szaporábban venni a levegőt és ezzel szinkronban a pislogásom is felgyorsult... Hogy én, de miért, és hogyan ?!? Közben hallható és látható módon kialakult egyfajta "családi egyetértés" egy közeli fagylaltozó meglátogatására (ami a kis csajt teljesen hidegen hagyta!), egyedül maradtam egy 4 éves kislánnyal... Életemben nem féltem még annyira ! :F Nem féltem, rettegtem ! :F

Hát akkor építsünk "házat" a tűzoltó autóknak ! Minden LEGO tudásomat bevetettem, hogy tetsző legyen a végeredmény. Volt néhány Lego Technic alkatrész is a zsákban, az elkészült szerkezet pedig egy külön karral nyitható garázskapus megoldás lett... A kis csaj vezényelte az esztétikai megvalósítást: oda kell 2 kék, oda kell még 3 sárga... Közben pedig vadul figyelte magát a mechanikai megoldást is... :Y

Amikor a "mocsok családom" megérkezett a fagyizás után, egy pisszenés nélkül vonultak be és figyelték a fejleményeket a szomszéd szobából (nem is vettem őket észre, koncentráltam a feladatra). A Zasszony volt a hunyó, és Ő nevette el magát először és jöttek be hozzánk nevetve, tapsolva és újra felköszöntve a kislányt. Később a feleségem elsírta magát (tudjuk miért!), viszont felszabadultan és KÖZÖSEN tudtunk ünnepelni !
Azóta rengeteg dolgot építettünk együtt a kislánnyal... Közben felidézhettem azokat az időket, amikor a fiaimmal LEGO-zhattam... Ha megérem és a kislányból 25 éves, komoly nő lesz biztosan köszönetet fogok Neki mondani mindezekért az élményekért. Ebben maximális egyetértés van a feleségemmel is. Noha nem a" mi" lányunk, de rengeteget köszönhetünk Neki a lelki békénk fenntartásában nyújtott szerepéért ! :K

Ugorjunk pár évet...

Ismét születésnap van... "valamennyi" éves ! :C

A fiaim "tiszteletlenül" bántak egy, még az apámtól ajándékba kapott orosz (szovjet), 20x-os nagyítású Hold-távcsővel... Igazi túlélő darab. Vastag acél cső, csőtok, pontosan csiszolt és pozicionált lencsék, nagyon jó leképezés még kézben tartva is (állványról bámulatos a részletessége) . Bírja a lejtést és az ütődéseket is (gyerekkoromban én is leejtettem párszor).
Egyszóval, a fiúk nem tisztelték az általam elvárt módon. Úgy döntöttem, hogy finomabb kezekbe való.
Az anyukával előre megbeszélve, a kislány számítógépére (amit szintén én raktam össze egy születésnapra) a Stellarium programot telepítettem egy rendes Hold-fázis plugin-nel együtt. Szégyenszemre, még bányásztam a Hardverapró-ról egy olcsó állványt is hozzá (nem tudtam előre, mi is lesz az eredmény).
Megint el fognak ragadni az érzelmek, de az a tekintetet amit az átadás pillanatában kaptunk, az leírhatatlan! Sajnos, éppen akkor 3 napig felhős volt az ég, nem tett lehetővé megfigyeléseket.
Később anyuka mesélte, hogy az első tiszta éjszakát a lány kint töltötte a szabadban és lelkesen mesélte a megfigyeléseit...

Ugorjunk pár évet...

Ismét születésnap van... "valamennyi" éves ! :K

Egy családi beszélgetés alkalmával vettem észre meglepődve, hogy még nem látta az Interstellar-t (Csillagok között) c. filmet. Nosza, legeltessük meg a kis házi, egyszerű, panel-proli hangrendszeremet a szülinap alkalmával! Bulika nálunk, kaja-pia, besötétítés... A szomszédok nagy örömére a rendszer "mozis-dübörgősbe" kapcsolva... :))
Lássuk be, ez nem egy rossz film! Össze van tisztességgel rakva.
Azért volt közben/végén össznépi könnyezés, öröm/zokogás... Megismételhetetlen élmény volt.
Amitől az agyam ledobta a láncot, azok a szeretve tisztelt kislány kérdései miatt voltak a film végén. Olyan kérdéseket tett fel, hogy rendesen megizzasztott velük... Lányos zavaromban letúrtam a polcról néhány fizikáról szóló könyvet és a kezébe nyomtam: Tiéd !

Ugorjunk pár évet ismét...

A konfliktus kirobbant a családban ! A kicsi lány olyan érdeklődést mutatott és olyan szinten ásta bele magát a fizikába, hogy ebből származnak a gondok ! Jómagam, külső cég munkatársaként, programozóként részt vettem anno Paks-1 reaktorvezérlő számítógépeinek tesztelésében. Az volt a feladatom, hogy olyan problémákat találjak ki, amivel a vezérlőprogram nem tud elboldogulni. Gyakorlatilag "tönkre akartuk tenni" az erőművet ! Nem sikerült !!!
Máig nyomon követem a fejlődést, és rajongok az atomenergiáért ! (Szuperzöldek kíméljenek!)

Egyszóval és összefoglalva: a szeretve tisztelt "kislány" jelenleg atom- és reaktorfizikát tanul. A szülei más pályát szántak neki... Most én vagyok a véres kard ! Pedig én csak LEGO-zni kezdtem egy 4 éves kislánnyal... Bocsánat, hogy garázsban, olajszagban, gépek között nőttem fel... Amiért sohasem tudtam kifejezni a hálámat sem édesapámnak, sem a nagyapámnak !

Sajnos, megfertőztem az egyik fiam és az unokahúgom a "műszaki-tudományok" nevű halálos vírussal.
Megrontottam két fiatal gyermeket "ócska tudománnyal".
"A Halál lettem, világok pusztítója..." (Bhagavad-gíta / Robert Oppenheimer)

Én kérek elnézést !
Az utókor mérje rám a méltó büntetésemet !

Köszönet és Tisztelet a Végigolvasásokért és a Hozzászólásokért !
Hajrá Magyarock !

Hozzászólások

(#1) UnA


UnA
Korrektor

"A szülei más pályát szántak neki..."

Most ez a 17. század? Az első fiú örökli a birtokot, a második pap lesz, a harmadik katona... :)

(#2) trydium válasza UnA (#1) üzenetére


trydium
csendes tag

Értem amit írsz, de ne legyünk demagógok !
Azt hitték, hogy...

A leányzó hihetetlenül okos és intelligens. Majd eldönti...
Nem leszek csalódott, ha nem a tudományos pályát választja!

Jelenleg haragszanak a szülők, hogy egy tudományos pálya felé tereltem véletlenül az egyszem lányukat... Van ilyen is... Én nem haragszom senkire sem !

A bejegyzésem, csak egy esettanulmány... Semmi több !
Az esetleges érzelmi töltés, a családi kötelékből fakad ! Próbálok objektív maradni...

[ Szerkesztve ]

"Nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék..."

(#3) razorbenke92

Nagynénémnek volt egy mobiltelefon szervizes hapsija - valamikor 2000 környékén járunk, akkoriban ez futurisztikus és jövedelmező is volt - és karácsonyra kaptam a családtól egy elektronikai építőkészletet (7-8 évesen).

A mai napig emlékszem, ahogy azt mondta: "Csak óvatosan, én is így kezdtem". Annyira meghatározó, és motiváló volt az iskolát éppen elkezdett gyerek fejemnek ez...hogy én?....ilyen babrálással egyszer menő cuccokat szerelő jól fizetett ember leszek?

Idő közben mérnök lettem, menő cuccokat babrálok szabadidőmben hobbiként, és a munkám során is. Nem mondom, hogy nem találtam volna ide nélküle, de jelentős hatása volt rám.

Kellenek az ilyen megrontó nagybácsik.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#4) #90088192 válasza trydium (#2) üzenetére


#90088192
törölt tag

A világ legjobb dolgát tetted, mindegy ki mit gondol, a felfedezés élményét adtad. :R

Én büszke lennék a helyedben. :K

Remélem ezentúl Mindenki így rontja majd meg a lányokat. :B

(#5) bkercso válasza trydium (#2) üzenetére


bkercso
nagyúr

hogy egy tudományos pálya felé tereltem véletlenül az egyszem lányukat...
Én kicsit másként látom: őt ez kapta el, ezért hallgatott rád. Ha nem erre lett volna affinitása, akkor nem foglalkozik veled, vagy kicsábít babázni az étkezőbe. Később esetleg elvihetted volna kalapot vagy macskát venni.

A fiamat pl. a foci érdekli és abban jeleskedik, pedig én és a sport az 3 külön dolog. Amit mondok vagy mutatok neki, az rendszerint "nem érdekli", mégis mindenre emlékszik, amit hallott. Arra is, amire én már nem, hogy beszéltönk volna róla. :DDD Szóval befogadja, tájékozott, de nem különösebben hozza lázba. De a labda az szent! Meg a divat, a státusz a közösségben. Ő ezt érzi, erre van született érzéke, legalábbis most ez látszik.
Úgy vagyunk vele, hogy ne is legyen fizikus, mint én... Azzal foglalkozzon, amiért lelkesedik, ahogy mi is azt tesszük! :)

Apámmal amúgy biciklit szereltünk és technic legóztunk. Ő autógépészmérnök. Tizenéveim elején úgy gondoltam, hogy az elektronika uncsi, mert nem látni, mi történik a szerkezetek belsejében. Aztán kb. 15 éves koromtól áramköröket tervezek a mai napig.
Ami hosszú távon közös hobbink, hogy szeretünk gépet vezetni.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#6) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Biztos ami biztos, éjszakára ereszd ki a kutyákat, és mielőtt csengetne a konkurrencia, ideje sofőrt is keresni neki:

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#7) D1Rect


D1Rect
félisten

Én örültem volna neki, ha valami stem pályára megy a lányom, de mindig csak énekel meg táncol.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

(#8) UnA válasza trydium (#2) üzenetére


UnA
Korrektor

Miért lenne ez baj egy gyerekmegrontó cím után? Lazán csak... ;)

(#9) Klaus Duran válasza D1Rect (#7) üzenetére


Klaus Duran
senior tag

Lakodalmak lesznek pár évig, ha hangja is van és pár nem túl alkesz zenésze akkor sima ügy.
Kolléga párja is nyomatja mellékállásban.
Legutóbbi videóban a dobos kicsit ittas volt, ilyen ez a viharsarok.

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. https://www.youtube.com/watch?v=0C3zgYW_FAM

(#10) fatpingvin


fatpingvin
őstag

a cím kicsit riasztó volt, viszont a sztorit elolvasva ismeretlenül is eggyel nagyobb ember lettél a szememben.

a lány szüleit meg nézd el de egy kicsit ócsárolni fogom, az ilyesfajta trófeatenyésztő mentalitástól feláll a szőr a hátamon.
a 21. században mégis hogy a f*szomban gondolhatja komolyan valaki azt hogy a tudományos pálya, legyen az bármilyen, az egy olyan dolog amit tévútként kéne elkönyvelni?? helyetted is haragszom a szüleire, a lánynak meg nagyon remélem hogy megtalálja ebben az érdeklődését.

az egyik legkártékonyabb dolog elterelni egy gyereket az érdeklődése felől, főleg abban az esetben amikor ez ráadásul még egy sejthetően perspektivikus valami lesz. nekem is van egy ilyen cimborám, k*rvaszomorú volt nézni érettségi után hogy az ország potenciális jövőbeli top történészéből/szociológusából metróvezető lett.

jómagam elég vicces utat jártam be a jelenlegi helyzetemig, szüleim nem nyomasztottak és nem nyomasztanak a mai napig azzal hogy mit csináljak, csak csináljam és fejlesszem magam, így volt ez már a középiskolai felvételinél is. vegyésznek akartam menni, aztán még a vegyészképzés során kitaláltam hogy elektromérnök, majd hogy nekem a mikológia az életem értelme, a biológusképzésen meg átnyergeltem az etológiára egy audiofiziológiás téma kapcsán... eközben önjáróan kiképeztem magam Linuxból egy viszonylag elfogadható szintre, most pedig bioinformatikát hallgatok mesteren. hogy mit fogok csinálni két év múlva a jóég tudja, de bőven van amit magammal tudok hozni. eddig nagy kaland volt, remélem ezután is az lesz, és remélem hogy az unokahúgodnak is része lehet valami ilyesmiben, ha nem is ilyen kacskaringós utakon.

A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.