2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

RG300 firmware frissités

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Handheld konzolok áttekintése után az RG300 upgrade élménybeszámoló következik... :)

Előkészületek
RG300-ra az alapértelmezett v1.0 firmwire volt telepitve, ezért hiányoltam néhány másik emulátort és játékot. Videókat nézegettem és amikor már kellően jártasnak gondoltam magam a frissitéshez, akkor nekikezdtem a szoftveres háttér megteremtéséhez. Nekem az IPS kijelzőre való legfrissebb v2.0 firmwire , az Etcher és a MiniTool Partition Wizard programokra volt szükségem. 16GB microSD-t kiszedtem és formáztam FAT32-re. Ezért volt akkor szükségem a MiniTool Partition Wizard-ra, mert a saját particiókezelő programok ezt a feladatot nem tudták megoldani, de még a Windows sem... Linux alapú rendszeren vannak az emulátorok és ennek a kezelését elég nehézkesen oldották meg, de erre még kitérek bővebben is.
Upgrade
Etcher flash program telepitette fel igen gyorsan az img fájlt a microSD-re és a MiniTool Partition Wizard tudta csak ezeket a fájlrendszer particiókat átméretezni.
Elég rövid időn belül végeztem is a frissitéssel, és a konzol beállitások közben feltünt egy apró kis hiba. :F Az emulátoros retro játékok felszivódtak időközben... Figyelem!
A játék rom pack nem része a telepithető frissitésnek, ezért ajánlott a konzolhoz kapott microSD-t az eredeti állapotban megőrizni és egy új FAT32-re formázott microSD-re feltelepiteni ezt a frissitést. [link]
Használat és a konkluzió
RG300 konzolon a játékok bővítése nálam a másik microSD kártyafoglalatról történik. Időigényes feladat...
PC-n felmásolom a játék romokat (zip becsomagolt játék romot is megnyitja), majd a Commander segitségével ezeket áthelyezem a belső microSD-re. Commander kezeli az ősszes fájlmüveletet.
RG300 konzol aránylag időben bekapcsol, a játékokat gyorsan és gond nélkül elinditja. Mentés funkció van. Zenelejátszót még nem probáltam ki és szerintem azt kihagyom, mert a FiiO X3 mellé nekem az nem kell... MPlayer az mp4 videókat a külső microSD-n is megnyitja. 690 MHz CPU órajelet érdemes hozzárendelni.
CPU órajeleket lehet állítgatni 528/720/200 MHz (default/max/min) között, akár egyénileg eltérő értékben.
Hangszóró hangereje és a minősége egészen jó. Hangerő a potméteren és a szoftverben is szabályozható.
A viszontagságok ellenére egészen használható Handheld konzolnak tartom még mindig... Játékra. :)
RG300 Firmwire letöltés

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.