2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Atari 2600 kazetták felújítása

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Retró konzol elemzések blogbejegyzésekben már megemlítettem az Atari 2600 konzol játékok gyüjtését.
Az újszerű és igen megkimélt Atari 2600 klón konzol adott volt, ahol a kazetta slot teljesen müködőképes. 32 beépített játék, közöttük pár emlékezetes Atari játékkal. Viszont némelyik klasszikus játékra még nagy szükségem volt, ezért nézelődni kezdtem Atari kazetták után előbb itthon, majd inkább kint a nagyvilágban.
Itthon az Atari konzol választék kimerült az Atari Flashback és a szétharcolt piacos klón konzolokban. Quickshot joystick játékvezérlő még akad, de Atari kazetta itthon már egyre ritkábban beszerezhető.
Ráakadtam az Atari 2600 kazetta LOT-ra, amivel már lehetett kezdeni valamit. Viszont ezek az Atari 2600 kazetták már igen régiek (1978-1982 környékén készültek), és az idő vasfoga néhol nagyon meglátszik. Nekem ez a cimkék állapotában volt látható, majd a kazik használatában érezhető. Ezen javitani kell... :) Atari azt az egy csavart a kazetta cimke alá rejtette, ami addig nem jelent problémát, amig a kazettát valaki szét nem akarja szedni... :F A tisztogatás és a kazetta mechanika elakadása miatt darabokra szereltem szét a kazettákat. A kazikat szétpattintva a részeket egyenként átpucoltam és lemostam a régi idők porát... Miután alaposan leszedtem a cimkéket és a ragasztóanyagot vegyszeresen eltávolitottam, a kazetták javitható és jó állapotban voltak, ezért gond nélkül ősszeraktam őket. Cimketervezés megvolt időközben, amig vártam az Atari kazetták megérkezésére, mert a gyári cimkéket jó felbontásban nem találtam [link], ezért kezdtem saját cimke tervezésbe. Ezek nyomtatása matrica formában megvalósitható.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.