2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Retró konzol játékok 2019. II. rész

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Retró konzol játékok 2019. II. rész

SEGA Mega Drive konzol bevezető következik most, de megint egy picit a retró konzol gyüjteményen
és a saját nézőponton keresztűl. Kezdem akkor az elején, valamikor a 90' évek elején...
Ezekben az időkben a kvarcjátékok már réges-régen szétkoptak a kezeimben, a sárga kazettás konzol a szekrény mélyére került. 90' évek a magnókazettás zenehallgatás és a party helyek péntek esti látogatása, a VHS videókölcsönzés és a videójáték korszaka volt. Mivel a felnőtté cseperedés nálam egy VHS LP felvételen át zajlott, ezért 1-2 éven át a játék üzleteket és a Játékterem Flipper és Arcade gépeit látogattam. SEGA Mega Drive konzolokat és a játék kazettákat ezekben az időkben szintén ki lehetett kölcsönözni a nyugodtabb hétvégekre. SEGA Mega Drive konzolon időrendben a Disney Aladdin, Sonic The Hedgehog, Mortal Kombat 3 kazettákat játszottam. Még sok minden más SEGA játékot, de minden jó egyszer csak véget ért... A retró játékos Gamer üzleteket megszüntették, ezért a SEGA hosszú évekre kimaradt. Playstation 1 konzol viszont jőtt, látott és meggyözött... A retró konzol játék akkor nem érdekelt, csak a Need for Speed részek, a Crash Bandicoot és a MediEvil. 2001-ig tartott a Playstation 1 konzol játékom.
Gaming PC gépre költöztem át, mert a PC játékok (Far Cry és a DooM 3), a multimédia tartalmak
(DVD filmek és a CD bulizenék) volt az elsődleges. Volt néhány felejthetetlen házibuli és közben egy kis alkohol fogyasztás... A retró konzol játékra nem jutott idő és a figyelem középpontjába más került, de a megmaradt pénzemet is a filmekre és a zenére, meg az új PC hardverekbe költekeztem.
A játéktermeket is megszüntették, ezért mindenre maradt pont elég pénzem. Viszont az egyre gyorsabb PC-n a retró konzol játék emulátorok felkeltették újra a figyelmemet. Crysis és a Battlefield játékok között egy kis Super Mario még bőven belefért...

SEGA és még mindig a Nintendo

Kezdetekben volt az Emulátor... Ez jó volt vala, de nekem semmi konzolos érzést nem adott át.
Előkerült az a Famiclone konzol a szekrény legmélyéről, ahol még halovány fény sem érte hosszú ideje. Kevés sárga kazetta állt rendelkezésemre és a Famiclone konzol a hirtelen megvilágosodástól tönkrement. Famiclone konzol és a sárga kazetták gyüjtésére szántam rá magam, de egy kis hiányérzetem támadt... Nintendo NES konzol és kazetták, majd az SNES konzol és kazetták beszerzése következett.
Nintendo konzolokat és az eredeti kazettákat felhalmoztam, de ráébredtem ez nem vezethet eredményre. Több kedvenc játékom itthon nem tudtam megszerezni kazettán vagy sokat költekeztem a retró játékokra.
Itt jőtt képbe a Multicart flash kazetták beszerzése, de ezért nehéz döntéseket hoztam meg.
Everdrive SD memóriakártyával bővithető kazetták borzasztóan magas ára miatt én ezekről lemondtam. Találtam egy másik és olcsóbb megoldást az egyszerűbb Multicart kazettákban, de ez meg nem bővithető.
Nintendo NES és a Famiclone konzolokra, a SEGA Mega Drive konzolra megtaláltam a nekem megfelelő sok játékot tartalmazó kazettákat. Természetesen az eredeti NES és SNES konzol kazettákat bőszen gyüjtőgettem közben, mert a Multicart kazetták játék kinálatában nem minden régi kedvencem elérhető.
2017-ben megjelent a Nintendo SNES Classic Mini, ami az előd NES Classic Mini konzolhoz képest
a SOC-ban kevés változtatást hozott. A játékvezérlők és a kinézet alapján nekem az SNES Classic Mini konzol került a gyüjteményembe. Nálam ez a Nintendo Mini konzol teljesen megtérülő befektetést jelentett... Viszont akkor most a SEGA konzol hol marad? Az eredeti megkimélt SEGA Mega Drive konzolok a retró konzol magángyüjteményekben, mert nekem nem nagyon adódott igazán jó lehetőségem az üzletelésre.
Nem sokat problémáztam ezen, mert a SEGA retró konzol híresztelések egymást követték.
Analogue Mega SG konzol tulajdonságai alapján annyira belelkesedtem, hogy SEGA Mega Drive kazetták és játékvezérlő gyüjtőgetésbe kezdtem. Bejelentették a SEGA Genesis/Mega Drive Mini konzol érkezését.
Viszont az ördög megint a részletekben bújik meg... Ezek a részletek nem álltak össze.
Analogue Mega SG konzol kizárólag a SEGA Mega Drive eredeti kazettákat játszani elég drága nekem,
és körülményes a beszerzése. Időközben a SEGA Genesis/Mega Drive Mini konzol 2019. Október 4-re halasztodott el, de előreláthatóan a kazetta slot nem része a SEGA üzleti elképzeléseinek.
Tovább keresgéltem és türelmesen várakoztam, amig ráakadtam a 2018. novemberében megjelent
Hyperkin MegaRetron HD konzolra. Nem találtam semmi komoly cikkezést a MegaRetron HD konzolról, csak a Youtube unboxing videók és 1-2 felületes review bemutató. Belevágtam, mert úgyan mit veszithetek...
Folytatása következik...

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.