2020. február 21., péntek

Gyorskeresés

Facebook - Oculus Rift akvizíció

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Figyelemre méltó dolog történt a napokban: A Facebook bejelentette, hogy felvásárolja az Oculus Rift-et (2 milliárt dollárért). Azt az Oculus Rift-et, ami másfél éve indult egy Kickstarter kampánnyal, és a célkitűzése, hogy megalkosson egy valóban jól használható VR eszközt (a régi modellekkel sok probléma volt). A fejlesztés teljesen open source, a köré épült fejlesztői közösség létszáma eléri a 75000 főt.

A Facebook valószínűleg a saját platformjába akarja beépíteni az eszközt, de még nem tiszta, hogy milyen módon. Klasszikus példája ez a kreatív közösség és az üzleti világ szimbiózisának: a közösség megalkot egy innovatív eszközt, amit aztán az üzlet felkarol, és elárasztja vele a világot. Lehet, hogy túl optimista vagyok, de én ezt a valódi (3D-s) cyberspace felé tett első lépésként értelmezem.

Érdekes adalék még, hogy a nemrégiben megjelent hír kapcsán, miszerint a Google felvásárolt egy robotgyártó céget, vannak elméletek, melyek szerint a Google talán egy mesterséges intelligenciát fejleszt. Ha ez igaz, akkor egy igencsak cyberpunk közeljövő elébe nézünk (amihez az NSA is nagyban hozzájárul :D).

Hozzászólások

(#1) yolan


yolan
(őstag)

figyelemre melto az biztos, a kerdes az hogy jo lesz-e ez igy, es ezt ahhoz kotom hogy carmack ott marad-e
bar o azt irta, hogy o ugyanugy kodol tovabb, remelem jo fog ebbol kisulni

[ Szerkesztve ]

“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.