2022. június 27., hétfő

Gyorskeresés

DIGI NAT

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tobben is talalkoztunk DIGI halozaton olyannal, hogy nem elerheto otthoni routerunk, webkamerank, nasunk, stb., a routert ellenorizve stimmel az IP cim es a DDNS paros.

Ha ez esetben jobban szemugyre vesszuk a PPP interfeszt, lathato, hogy az IP cim 100-as taggal kezdodik
-ez-nem-hiba-a-szolgaltato-rendszereben- hanem tudatos konfiguracio reszukrol.

Ilyen esetben az tortenik, hogy a szolgaltatotol kapott (100-al kezdodo) IP nem publikus cim, hanem a szolgaltato eszkoze NAT -ot csinal a kulvilag es a te eszkozod kozott.

A jelenlegi egyetlen eletkepes megoldas erre - tovabbra is el akarod erni az otthoni halozatodat a kulvilag felol - az hogy az ugyfelszolgalatnak jelezned kell, neked szukseged van a publikus IPv4 cimre.
A megfelelo adatok bediktalasa (mail eseten szerzodesszam, nev, stb.) utan tajekoztatnak hogy X ido mulva csatlakozz ujra es vissza fogod kapni a loginodhoz a kulso dinamikus IPv4 cimet.

NAT * : a halozati cimforditas lehetove teszi a belso halozatra kotott gepek kozvetlen kommunikaciojat tetszoleges protokollokon keresztul kulso gepekkel anelkul, hogy azoknak sajat nyilvanos IP-cimmel kellene rendelkezniuk

DS-Lite: publikus IPv6 + privat IPv4 (meg nem nevezett "harombetus" szolgaltatonal ilyen van)

CGN: Carrier Grade NAT - ehhez tartozo cimtartomany: 100.64.0.0/10 - RFC 6598
(nem keverendo ossze a DS-Lite -al, a DIGI-nel meg van a lehetoseged IPv6 cim hasznalatara mind publikus es privat cimeknel (v4) - dual stacket hasznalnak)

Forras:

* Wikipedia

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.