2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Telefonjaim a kezdetektől!

Írta: | Kulcsszavak: Mobil . Telefon . Retro . Sony . Ericsson . Siemens . Nibiru . Zopo . Htc

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdvözlök mindenkit a blogomban, szeretném ha a hozzászólásokban mindenki leírná sorrendben, hogy milyen telefonjai voltak, mennyire voltak megelégedve vele és mi okozta a váltást, valamint ha belefér egy-egy kép hozzájuk mellékelve.
Kezdeném akkor én a dolgot, sorrendben a legelsőtől a jelenlegiig.
1. Ericsson A2618:
Bizonyára mindenki emlékszik még arra a korszakra amikor hatalmas slágernek számítottak az operációs logót megjelenítő telefonok. Első ilyen készülékem az Ericsson A2618 volt 5 vagy 6 soros grafikus kijelzővel (ez nagyon nagynak számított abban az időben). Volt rajta sok oplogo és 3-4 játék, de emlékszek a Nokia járt ekkor az élen a logo-s részlegben és alig volt márka ami a Nokia logoit meg tudta volna jeleníteni, jelentem ez se volt rá képes. :) Váltás oka: bejött a színes kijelzős telefon és hajtott a kíváncsiság. A készülék 20 ezer forint volt!
Íme kép a telefonról:

2. Siemens C60:
Az Ericsson után első színes kijelzős telefonom, aminek a színe eléggé b.zis volt az őszintét megvalva, de a ballagási pénzből ennyire futotta. Ő már megjelenítette a képeket de kamera és videó lejátszás még nem volt benne elérhető funkció. Se dicsérni se szidni nem tudom ezt a készüléket, olyan átlagos volt. Váltás oka: összeházasodott a Sony és az Ericsson! Ára: 20 ezer forint volt!
Íme kép a telefonról:

3. Sony Ericsson K300i:

1-1.5 év Siemens után karácsonyra kértem egy telefont, és mint az előző kettő ez is a 20 ezer forintos listába esett bele. Ekkor érkezett életem nagy szerelme Sony Ericsson K300i néven, a telefon videót rögzített, lejátszott, fényképezett(kiterjesztettbe tudta az 1.3mp-t és szép képet lőtt mai szemmel nézve is), lehetett rá tölteni .jar kiterjesztésű játékokat, egyszóval abba az időbe egy mostani Z1 volt számomra. Nem tudok róla rosszat írni, nem volt feltüntetve sehol, hogy ip67-es védelem, vagy por és csepp álló, nem bizony, mégis esett, úszott, repült, csapódott, homokozott, betont kémlelt, megint esett és nem rég adtam el működőképesen. Ez még bírta a kiképzést igazi strapa phone volt. Váltás oka: kijött egy újabb szebb készülék a házasságból.
Íme kép a készülékről:

4. Sony Ericsson W610i:

Szakközép érettségi után összegyűlt pénzből megvettem a 35 ezer forintos w610i telefont amit én Cybershotos Walkman mobilnak hívtam, minden volt benne ami az akkori kor követelményeinek eleget kellett tegyen. 176x220-as kijelző felbontás, 2mp-s kamera vakuval, bővíthető belső memóriával a lehetőségek tárházát foglalta magába. Rengeteg unalmas iskolai óra átvészelését köszönhettem neki a sok játékkal amit átéltem vele. A mellé adott walkmanas agybadugós fülesről csak szuper latívuszokban tudok beszélni, hihetetlen basszust és hangzást biztosított 3 évig volt hű társam, aztán kezdtek beszivárogni a különböző platformos telefonok a figyelmem középpontjába, ezért ennek a telefonnak a váltás oka a modernizáció! Sajnálom a telefont de őt is mint az előző SE-t nem rég adtam el működőképes és hibátlan állapotban!
Íme kép a románcom tárgyáról:

5. HTC Polaris P3300:

Alaplaphibásan vettem használtan 15 ezer forintért Windows 6.0-ás rendszer, természetesen magyar nyelv nélküli, 2.8"-os óriás kijelző (mostani szemmel inkább állapot led méretű, de akkori szemmel félelmetes volt.), 3mp-s kamera. Annyi volt a baja, hogy csak kihangosítva lehetett hívást kezdeményezni és fogadni vele, vettem hozzá donort és jelentem nem sikerült megcsinálni, így meg kellett válnom tőle, de nem adtam fel az irány vonalat, maradtam a Windows platformnál és a váltás okának írhatom a Béna kézügyességemet!
Íme kép a "sose tudtam használni 100%-osan" telefonról:

6. Sony Ericsson Xperia X1:

Sok keresgélés után ráleltem az örök fiatalság elixírjére, mellyel ismét a SE tábort erősítettem. A legelső Xperia volt a tulajdonom záloga: SE X1 windows 6.0 rendszerrel, QWERTY-s fizikai billentyűzettel, 600mhz-s Qualcom procival, 3.15-ös LED vakus kamerával, előlapi vga kamerával, és akkoriban a 800x480-as kijelző felbontással abszolúte a csúcsok csúcsa volt a 3"-on elterülő 311ppi kijelzővel amire rásüthetem, hogy a mai napig is a felsőkategória alsó szegmensébe éppen belefér még ez az adat. Ebben az időszakban olyan szinten megtanultam rendszert cserélni, telefont módosítani, hogy rendszer cserével keltem, rendszercserével feküdtem. Kiforratlan telefon volt (20 ezerért vettem szerencsére) ami annyira laggolt, hogy csak na. De minden hibája ellenére (FÉM HÁZAS BURKOLATA VOLT!!!) nem tudtam nem szeretni, mert a QWERTY-s billentyűzete, a jó kamerája, a meseszép és éles kijelzője valamint az anyagi minőség minden idegemet mosolyra fakasztotta, akármikor megfagyott valamitől. Váltás oka: Android platform megjelenése és Windows rendszer által nyújtott buherálásának és cserélgetésének megunása.
Íme kép a kijelző bajnokról:

7. Dell Streak 5:

A Sonys nyomvonal után áttértem az Androidra, melynek első képviselője a nem éppen gyermeteg méretű fémházas Dell Streak 5 volt, amit méretben nem telefonokhoz, hanem papucshoz hasonlítanék inkább. Párhuzamban volt egy streak 7-es tabletem is közben, de az eladtam, maradt a telefon, mint telefon és tablet alternatíva. 5mp-s kamera, 5"-os 858x480-as kijelző, 1ghz-s proci, 512mb ram,5mp-s dupla vakus kamera, mondhatni a teljesítmény adonisza volt 2.3-as rendszerrel. Nagyon sok jó élményt köszönhetek neki, rengeteg megbámulást az utcán és rengeteg érdekes kérdéseket a mobilshopokban (kerestem rá tokot de nem volt) és munkahelyen. 60 ezer forintot kóstált a szépség. Rám tört a Windows telefon korszakból megmaradt romcsere mánia, neki is ugrottam kapott egy tuningolt 2.3-at ha jól emlékszem a longhorn került rá 1.3ghz-n hajtva a procit. Asphalt 6 nem szaggatott rajta, de mérlegelnem kellett a dolgot, hogy hordozhatóság és praktikusság szempontjából váltanom kell. Váltás oka: méretileg "disznó" telefon, bár csodaszép és a mai napig megdobogtatja a szívem ha meglátom ismerősnek ki megvette (2 évig szolgált tisztességgel). Alternatív eszmefuttatás: Kínai tablet és egy használt de erős mini telefon, így született meg a következő alternatíva a SE Xperia WT19i és egy Sanei N10 tablet kombináció.
Íme kép a második szerelmi csalódásomról:

8. Sony Ericsson Xperia WT19i:

Visszataláltam a letért ösvényről és ismét SE párosodás terméke lett az enyém az Androidos Walkaman mobil. 1ghz proci,512mb ram, 5mp vakus kamera, állapot led, 3"-os kijelző 320x480-as felbontással, sztereó hangszóróval és minden földi jóval, 20 ezer ft-ért lett a jegyesem. Kiemelném, hogy a telefon egy mérnöki csoda, aminek a teteje a füldugó csatlakozónál úgy néz ki mint egy Bugatti Veyron. A mai napig megvan és második telefonnak használom (annyira szeretem és annyira jó, hogy nincs szívem megválni tőle, bár egyet hírdetek hardverapron, de azon kivül van még belőle itthon :)). Szép képet csinál, a sztereó hangszóró iszonyatosat szól, kis kijelzőnek köszönhetően a hardver 8 ezer feletti antutut produkál, asphalt 7-et elviszi könnyedén, helyet szinte nem foglal és használata közben lecseréltem a tabletet egy JXD s7800b tabletre ami játékra van kihegyezve és tele van játékra dedikált fizikai gombokkal, még tesztet is írtam róla íme: [link], de mivel ez nem a tabletekről szól, így visszatérnék a telefonra, ami használata közben ismét rámtört a vágy egy nagyobb telefon iránt. Hazai kínálat gyatra volt, irány Kína ahol a wc is 4 magos processzorral számítja a lehúzás sebességét, így leltem rá a Zopo C3-ra, de erről majd a külön topikjában. Váltás oka: Kiváncsiság!
Íme kép a Veyronról:

9. Zopo C3:

Mindennel együtt 67 ezer forintot kóstált (Ebbe az időbe jött be az S4, szóval kategóriát tekintve nagyon is olcsó készülékről van szó, főleg az FHD miatt). Sok keresgélés után ráleltem egy Kínai csodára a Zopo C3-ra, szerencsére voltak hazai forgalmazók (olyan magánszemély aki kérésre rendelt be Kínából, tehát a garancia az egy igazi Casinó játék volt). FHD kijelző, 5", 13mp hátlapi, 8mp előlapi kamera, 4magos processzor 1gb ram. Mi kell még az örömhöz? Ja tudom, birtokolni a telefont. 3 hét alatt megérkezett, szép fémkeretes telefon. Minden kétkedőt megnyugtatok Kína már nem az a Kína aki régen volt. Telefon terén képes olyan minőséget letenni az asztalra mint a neves nagy gyártók, erre tökéletes példa a Zopo C3! 1 évig teljesített hű szolgálatot, mert közben rátaláltam a jelenlegi telefonomra amibe ismét beleestem. Váltás oka: mohóság!
Íme kép a telefonról:

10 K-Touch Nibiru Mars One H1:

Igaz nem rövid? Na ezt mire megtanultam kétszer gipszelték a nyelvem és 3-szor apadt ki a szám nedvesítő tartája. Ez a jelenlegi telefonom, kicsit több mint 4 hete hű társam. Vékony, gyors, szerethető. FHD kijelző, 13mp hátlapi, 5mp előlapi kamera kombó, 8x1.7ghz Cortex A7 magok, 2gb ram, mali mp450 700mhz-s 4magos grafikai meghajtó. Egy igazi szotyiföld van a telefonban. teszt róla: [link] Ez a telefon mindennel együtt 49 ezer forint volt, igen nem írtam el az árat tényleg annyi. Teljesítményben mihez közelít? Z1, S5. Árban mihez közelít? középkategória legalja. Úgy érzem ez a 3. eset, hogy szerelembe estem és remélem ez a szerelem nem kósza fellángolás lesz hanem egy K300i vagy egy Dell Streak 5 esetleg egy w610i szintű örök tűz, melyet az idő vaskereke se fog elhalványítani, ami ha már nem lesz meg is, mindig megdobbantja a szívem ha rá gondolok a sok kedves emlékkel együtt amit rám zúdít olyankor. Váltás oka: Remélem nem lesz rá precedens!
Íme a telefon:

Remélem mindenkiben sikerült egy kis nosztalgiát ébresztenem, és felelevenedtek a régi idők és a telefonok, valamint a hozzájuk kapcsolódott emlékek.

11. Lenovo Vibe Z2 Pro:
Sokáig nézegettem telefont, hogy a Nibirut lecseréljem, és a véletlennek és a felugró hírdetéseknek köszönhető, hogy ez a mestermű a tulajdonom részét képezheti.
Íme egy teszt:
Lenovo Vibe Z2 Pro

Mindenki akit kicsit is megérintett írja le a hasonló sztoriját, nagyon szívesen olvasnám ki miként fejlődött a mostani telefonjáig!

Ha tetszett olvasd el a következő bejegyzésem is: [link]
Köszönöm a figyelmet!

LeEco Le Max 2

Vibe X3 Lite

Motorola Atrix HD (átmenetileg)

HTC M9

LG G5

Hozzászólások

(#1) kemotox


kemotox
(PH! addikt)

C60!! Imádtam! Csak sajnos elhagytam a susnyásban bunker építés közben... A ládatologatós játékra emlékszel? 3 karakterrel lehetett benne menni, egyre jobbak voltak. (egyre nagyobbat ugrottak és egyszerre több ládát tudtak eltolni.)

Isten útjai kifürkészhetetlenek, de a tieid nem kellenek, hogy azok legyenek. Használd az indexet nyugodtan.

(#2) szben05


szben05
(tag)

Nekem Siemens A60-om volt, de a ládatologatós játékkal sokat játszottam én is. Nagyon vigyáztam rá, szinte új állapotban volt még csak már nincs meg sajnos.

(#3) dicenem


dicenem
(kvázi-tag)

Siemens C60 kimaradt nekem, mivel akkoriban a márkatárs C55 telót nyúztam. A "kiszívom a véredet" reklám hatására szerettem bele 11 évesen. :DD

(#4) petipetya válasza dicenem (#3) üzenetére


petipetya
(PH! nagyúr)

Jó kis lista. :C

Íme az én telefonos ámokfutásom: [link]

(#5) rdt89 válasza petipetya (#4) üzenetére


rdt89
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon tetszik a listád. örömmel olvastam. :)

(#6) rdt89 válasza kemotox (#1) üzenetére


rdt89
(őstag)
LOGOUT blog

Nagyon nehéz játék volt, sose jutottam messze benne, de elég egyedi volt az biztos. :)

(#7) Simi87


Simi87
(senior tag)

első pár telefonom:
Panasonic G450
Ericsson GA628
Siemens M35
Nokia 3310
Sony J6
Nokia 6210
Ericsson T28
Nokia 8310

uccsó pár telóm:
HTC Desire S
iP4
iP5
S4 Mini (pár napig bírtam, iP5 beázott)
iP4
iP4S
iP5C
iP5

nem tudom az összeset felsorolni. :)

(#8) rdt89 válasza Simi87 (#7) üzenetére


rdt89
(őstag)
LOGOUT blog

Az mennyiség. :) Szép kis lista, de látom a vége fele már csak Apple :)

(#9) kemotox válasza Simi87 (#7) üzenetére


kemotox
(PH! addikt)

Jó lehet az apple ha ilyen sokszor kell cserélgetni ;]

[ Szerkesztve ]

Isten útjai kifürkészhetetlenek, de a tieid nem kellenek, hogy azok legyenek. Használd az indexet nyugodtan.

(#10) Fr0z3n


Fr0z3n
(őstag)

Én felsorolni se tudnám. Csak az elmúlt 3 évben több mint 20 lenne. Talán 40 körül lenne a végleges szám.

#9 +1 ;]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.