2022. november 29., kedd

Gyorskeresés

Android alkalmazások/játékok amelyek fontosak lehetnek

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A sok top lista után igazi felüdülés lesz, hogy nem rang listázom hanem simán leírást, kedvcsinálót készítek egyes programokhoz. A sok idő mely eltelt az előző és a mostani publikálásom között nem az ötlet hiányának róható fel, arról szó sincs, rengeteg változatos és kreatív ötletem van még. Lesznek majd Kritikák, tesztek, ajánlók, leírások és még sok egyéb, van bőven a tarsolyomban. Minden írásomat publikálás előtt 2-3-szor átolvasom, hogy ügyeljek a helyesírásra és a mondatok egymás után történő összefüggő elegyére. Valamint ez a lista kicsit se nevezhető rövidnek, így időbe telt átgondolása, megszerkesztése. Tudom jól, hogy az aki helyesírási hibávall tele ír le valamit, komolytalannak minősül és legrosszabb esetben el se olvassák irományát. Lehet mondani, hogy azért nem teljesen igaz, de magamból kiindulva ez a minimum szint az embertől, ha már megtanult írni, használja azt helyesen Eme rövid kikacsintás után térjünk is vissza a címben említett témára. Biztos találtok majd a leírásban 1-2 olyat amit eddig nem ismeretetek és hasznát tudjátok majd venni. Lesz játék-Program meg 1 widget. A programok/játékok egy része készülékváltáskor mindig jönnek velem, de ezeket majd úgy is odaírom hozzájuk. Lesznek itt Időjárás, Youtube, Zenefelismerő, Traffic jelző, Névnap, Adobe, Videó lejátszó, File kezelő, Képszerkesztő programok meg sok féle játék. Vágjunk is bele, kezdem először a programokkal. Nem lesz most kép mellékelve, csak egy play áruházas link ahonnan telepíteni lehet a készülékekre. Legnagyobb hányaduk (90-95%), ingyenesen tölthető le az áruházból, amik fizetősek, azok csak azért kerültek bele, mert érdemlegesnek tartottam bemutatásukat.
Figyelem a szám a program neve előtt csak jelzésnek számít, nem pedig rangsorolás. ABC sorrendbe próbálom rendezni mind a két típust a könnyebb keresgetés és visszanézés végett.

Hasznos Android Programok:

1.Adobe Reader:

Ki ne ismerné a Windows egyik legismertebb programját az Adobe Reader pdf olvasót, ami tiszteletét tette Androidon is. Angol nyelvű, de így is egyszerű a kezelése. Ha pdf file akkor Adobe. Szerintem sokan fogják ezt alkalmazni, már a miatt is, hogy ez a legismertebb Windows platformon is, és az ember ha valamit régóta használ és ismer, nehezen cseréli le másikra (még ha az jobb is lenne).

Letöltési Link: Adobe Reader

2. Air Droid:

Ez a hatékony és lusta emberek programja. Miért? Mert még adat kábelre se kell dugni az eszközt ha netán fájlokat szeretnél átvezetni a számítógépedre. A program elindításakor ad egy ip címet, melyet ha a böngészőbe begépelsz és entert nyomsz felugrik egy ablak a készüléken, hogy szeretné-e csatlakoztatni az eszközt, az igen lenyomásával bent is vagyunk a telefon mappái és alkalmazásai között. Olyan funkciókat lehet használni mint sms írás, telefon hívás, névjegy megtekintése, appok telepítése, kapcsolatok, fájlok másolása/törlése, telefon kamerájának használata, háttérkép beállítása, zene megnyitása, közvetlen képek megnyitása, videók megnyitása, közelben lévő telefonok keresése, témák letöltése és beállítása. Szóval nagyon átgondolt összetett kis program, ami a böngésző jobb oldalán olyan adatokat jelenít meg mint a telefon neve, mellette kép a telefonról, belső memória mérete és azon elfoglalt tárolt mennyiség, sd kártya mérete(ha van benne) és azon elfoglalt adat mennyiség. Ezekre az adatokra rákattintva még azt is megjeleníti milyen szolgáltatásból (zene, film, app..) mekkora méret van feltéve.
Megjegyzés: Wifi router kell hozzá természetesen! Ez az egyik személyes kedvenc programom, csak ajánlani tudom mindenkinek és nyelvezete: Magyar.

Letöltési Link: Air Droid

3. Color Note:

Van az a közmondás, ha nincs eszed legyen noteszed. Tökéletesen idepasszol, mivel ez a program egyszerű de nagyszerű és erre a célra lett kitalálva. Nyelvezete Angol, de még az én nyelvtudásom is bőven elegendő hozzá, ami az alap szintet súrolja maximum. Itt feljegyzéseket, bevásárló listát lehet készíteni, melyet akár a főképernyőre is kitehetünk. Színe, mérete variálható. Ami tetszik benne, hogy amit teljesítettünk vagy megvettünk le lehet húzni a cetliről (ha nem töröljük rajta is marad a felirat csak le lesz húzva mint teljesített feladat). Nekem nagyon bejött, mivel kevés helyet foglal, egyszerű, hatékony és a célnak tökéletesen megfelel.

Letöltési Link: Color Note

4. Du Speed Booster:

Ezzel a programcsoporttal, az új telefonomon ismerkedtem meg aminek alap szolgáltatása ez a program. Amit kínál: Ram tisztító, Játék Optimalizáló, "Töredezettség Mentesítő", File törlés, Rendszer Optimalizáló, Akkumulátor kímélő funkciók, Vírus Védelem, Internet teszter. Van kis widgetje amin keresztül lehet az adatkapcsolatokat kapcsolgatni, közepén egy körrel melyre rákoppintva tisztítja a ramba ragadt dolgokat, sőt még lehet egy kis pici kör ikont is kihelyezni az asztalra, melyet ha lehúzunk a telefon aljáig bejön egy animáció és kilő egy rakétát ezzel szemléltetve, hogy takarítja ki a beragadt programokat. Mindenkinek ajánlom aki a felsorolt funkciók egyikére is vágyik, mert nagyon átgondolt program, igaz Angol a nyelvezete, de képekkel illusztrálva is vannak mellé a dolgok.

Letöltési Link: Du Speed Booster

5. Duke Nukem Widget:

Ki ne ismerné a beszóló mester Duke-t? Miközben henteli a "köcsög idegeneket" pofás beszólásaival színesíti a játékmenetet. Ez az alkalmazás a szinkronizált játék vicces benyögéseit tartalmazza, melyben widgetnek kitehetjük Duke fejét, és mindig mikor ráböksz egy monológgal örvendeztet meg. Elég sok fajta beszólás van benne, így nem kell félni, hogy hamar unalomba fullad. Fontos megjegyzés, hogy magyar nyelvűek a beszólások.

Letöltési Link: Duke Nukem Beszólások

6. Easy Unrar:

Tömöríteni szeretnél valamit be, vagy esetleg a telefonodon van tömörített fájl és szeretnéd a tartalmát megnyitni, de a telefonod nem kezeli az állományt? Van rá megoldás, még pedig az Easy Unrar .zip, .rar, fájlokkal birkózik meg (ezeket teszteltem). Nagyon gyors és tényleg kihasználja a telefonban rejlő erőt a ki-be tömörítéshez. Összehasonlítást nem tudok mondani, mivel ez volt az első és utolsó program amit kipróbáltam ebben a témakörben, mivel bevált, így nem próbálkoztam mással.

Letöltési Link: Easy Unrar

7. Hajdú-bihari Napló:

Nos ez régióra van lekorlátozva, de egy nagyon is használható programról van szó. A közismert Napló internetes applikációja, melyről ingyen letölthetjük a napi híreket pdf formátumba. Mondhatnám úgy is, hogy a teljes naplót, csak virtuálisba. Nyelvezete természetesen Magyar.

Letöltési Link:Hajdú-Bihari Napló

8. Happy Chick:

A legértékesebb programok listája oly csekély, ezért kell mindegyiket megbecsülni amit ingyenessé tesznek, és folyamatosan fejlesztenek. A Happy Chick nevű program is egy ilyen kincs, remekmű. Rengeteg régi emlék és szórakozás felelevenítője, a Play áruházból kivették, de hivatalos oldaláról továbbra is ingyenes a letöltése. Sok mindenkinek fog elcsuklani a hangja(örömében!) ha megtudja mi is ez a program. Most már eleget borzoltam a kedélyeket ideje lerántani a leplet róla. Ez a program nem más mint játék emulátorok és hozzá letölthető játékok áruháza teljesen ingyen, kategorizálva! Miről beszélek? Egy olyan applikációról melyben az alábbi emulátorok érhetőek el mint: PSP, NDS, N64, PS1, ARCADE/FBA, GBA, SFC/SNES, MAME, MD/GENESIS, WSC, FC/NES, GBC, DC, ANDROID. Emiatt a játék miatt vettem fizikai gombos JXD S7800b tabletet,
mely ezekhez lett kitalálva. Mindegyik emulációs játékhoz szinte az összes játék elérhető amit kiadtak, és a legszebb az egészbe, hogy a fizetős Android játékok is ingyen tölthetőek le innen! Ez a program a Retro fanoknak maga a nosztalgia orgazmusa! Remélem sok mindenkinek sikerült felkeltenem az érdeklődéséét, de most már a sok duma után jöjjön is a link, mellyel te is részese lehetsz ismét a régi kedvenc játékaidnak. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:Happy Chick

9. Messenger:

Ez a program nagyon kellemes meglepetés volt számomra. Mivel szeretek chatelni a F...book-on, de az amit a mobil verziós vagy teljes verziós változata ad eléggé kezelhetetlen, és valljuk be sokszor mellé nyom az ember, de erre itt ez az új alkalmazás. Letöltés után bejelentkezünk és egy listába besorakoztatja az ismerősöket, melyek mellett jelöli, hogy ki elérhető és ki nem. Az ablakok közötti váltás zseniális, egyszerre több partnerrel is kényelmesen lehet beszélgetni. Lehet hang üzenetet küldeni, képeket készíteni/küldeni, telefon hívást kezdeményezni ha ő is ilyen programmal van fent (minősége egészen jó), lehet smileket letölteni (akár az óriásiakat is), és van gyors értesítés ami azt takarja, ha valaki ír neked pittyen egyet a telefon, és buborék ugrik fel az ő arcképével amire rákattintva behozza a chat felületet. Ha csak chatelni akarsz, de nem vagy üzenő fal mániás ez a te programod. Természetesen az egész program felülete Magyar nyelvű.

Letöltési Link: Facebook Messenger

10. MinDig TV:

Tv nézés a mobilon. Igen nos ilyen téren sose voltak elkényeztetve az emberek. De ez a program ingyenesen kínál m1, m2, duna world, Petőfi rádió, euro news csatornákat, Persze pénz ellenében több adó is elérhető lenne, de ingyen ezek járnak. Lehet 15-60 perces emlékeztetőt beszúrni a filmekhez, van benne műsorfüzet és videótár, azaz elmúlt filmeket szoktak feltölteni, rendszerezni adók szerint amit ingyen bármikor visszanézhetünk. Nos ezek az opciók azok ami miatt ajánlani tudom, mert gyors és nem hardver igényes. Magyar nyelvű.

Letöltési Link: MinDig TV

11. MTK Button Led:

Ezt csak mtk processzoros állapot led jelző mentes telefonokhoz fejlesztették. Lényege, hogy ha lemaradtál egy hívásról vagy sms-ről és nincs állapot jelző led-ed (notification) akkor ezt feltéve az alsó 3 gombnak ad megvilágítást a sötét kijelző mellett. Érdekel? Akkor leírom a telepítés menetét, mivel ez kicsit bonyolult, valamint nincs fent a play áruházban, így linkeket is biztosítok. Először is kell az MTK Led Buttons, program, majd meg kell rootolni (FIGYELEM A ROOTOLÁS GARANCIA VESZTÉSSEL JÁRHAT, MIVEL MÉG NEM VOLT RÁ PÉLDA DE LEÍRNÁM ,HOGY HA EMIATT TÖNKRE MEHET A TELEFONOD, ÍGY CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE) a telefont, melyhez a leggyorsabb és legegyszerűbb program a Root Genius, melyet a számítógépre kell feltelepíteni, majd rádugni a telefont usb kábelen keresztül, de ne felejtsük el bekapcsolni az usb hibakeresés módot. Ha ez megvan indíthatjuk a programot, ami mindent elintéz amint rámegyünk a "Root it" feliratra. ha kész a root telepítsük fel a programot de még ne indítsuk el, mert még kell egy program, mégpedig a BusyBox X, elindítjuk telepítés után a programot és a közepén lévő nagy sárga fülre (install) tappelj rá, utána az mtk programot indítsd el menj az activity-re bedob a menübe ahol bekapcsolhatod a a programot és ha mindent jól csináltál kész és tökéletes lesz a működés.
Letöltési link: N/A, amik kellettek linkeltem.

12. Mozilla Firefox:

El vagyunk látva böngészőkkel bőven, de az embernek döntenie kell melyiket használja. Nekem a Firefox-ra esett a választásom. Beépülő flash-el rendelkezik és a mozgó képeket, videókat csak akkor viszi ha aktiváljuk rátapplve a fekete képernyő közepén. Indavideo, youtube asztali verzióját is szépen megjeleníti, nem húzza szét és a beépüló animációkat is szépen kezeli. Gyors, nem fagy és magyar nyelvű. Csak ajánlani tudom mindenkinek, de jó alternatíva lehet a Google Chrome is, de én nekem a Firefox a befutó.

Letöltési Link:Mozilla Firefox Web Browser

13. MX Player:

Filmeznél a készülékeden, de feliratot is szeretnél behelyezni? Melyik a legjobb lejátszó program? Nos szerintem egyértelműen ez a program a te társad. Miért? Mert lehet feliratot késleltetni, beszúrni, ha kevés a teljesítményed akkor szoftveres gyorsítással kisebb teljesítményű telefont is támogat. Vannak benne gyors funkciók (kijelző fényerő állítás, hangerő állítás, előre hátra tekerési gyors mozdulat). Rengeteg felirat kiterjesztést támogat , aminek állíthatod a háttér színét a betű színét stílusát és teljesen magyar nyelvű a program. 2 ujjas videó közbeni nagyítás is akár.

Letöltési Link:MX Player

14. Névnap:

Elfelejtetted egy ismerősöd névnapját és most haragszik, de nem akarsz többet így járni? Ez az applikáció akkor te neked készült. Szó szerint rizs szem méretű kis ikon jelzi a főképernyőn (ha kitesszük persze), hogy kinek van az aktuális névnapja. Magyar nyelvű app, a telefonkönyvben lévő nevekhez is beállítható a figyelmeztetés. Egy hasznos program ha nem akarsz felesleges vitákat vagy magadat okolni, mert elfelejtetted.egy neked kedves ismerősöd netalán családtag névnapját.

Letöltési Link:Névnap

15. PicsArt:

Nevezhetném ezt a programot az Android "Photoshopjának", mert rendkívül sokoldalú, annyi állítási, módolási lehetőség, hogy az ember elvész a jóság özönében. Sok effekt, képjavítási lehetőség van benne és ha emlékezetem nem csal több képből gif mozgóképet is szerkeszthetünk, többféle sebességű lejátszási beállítással. A képeket albumból is betallózhatjuk, vagy kamerán keresztül is készíthetünk a programhoz. Nyelve: Angol

Letöltési Link:PicsArt

16. PhotoFun:

Szeretnéd a már elkészült vagy készítendő képeket megbuherálni? Ez a program vér profi, mert nem színeket kell invertálni, meg retusálni vagy hasonlók, itt képeket, momentumokat tudsz hozzá méretezni, de mivel ingyen nem a teljes változat érhető el, így a lehetőségek és módok egy része csak a teljesben választható opció. De garantálom, hogy így is olyan képeket tudsz csinálni ami eléggé jól mutat. Pl: én egy olyan hátteret csináltam a képemre (önarckép), ahol a háttérben az égő tűzbe vadászgépről jönnek lefele a katonák. De próbálja ki mindenki, mert ezt tényleg látni kell. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link: PhotoFun

17. QR Barcode Scanner:

Vonalkód függő vagy és szeretnéd leolvasni őket de nincs arra alkalmas műszered? Akkor ez lehet jó választás, de az összes erre alkalmas program megteszi ezt a funkciót. Miért különleges ez a program? Nem tudom, de minden fajta vonalkóddal megbirkózik és ha akarjuk akkor neten is rákeres a termékre. Nem nagyon tudok olyat írni ami miatt ezt a programot telepítse valaki ne pedig egy másikat, de amire kell azt ez is tudja. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:QR barcode Scanner

18. Shazam:

Olyan mint a TrackID, de szerintem jóval nagyobb adatbázisból csemegézik és rövidebb idő alatt, hamarabb megtalálja a keresett számot. Régen miután megtalálta a Youtuben is meghallgathattuk/nézhettük, de gondolom jogi viták miatt került ki belőle ez a funkció, így már csak megvásárolni lehet a megtalált zenét az Amazonon. Végül is nem hiszem, hogy miután meg van a szám címe, annyira nehéz lenne átgépelni a Youtube-ba. Szóval ha zene függő vagy és sokszor megy olyan zene aminek nem tudod a címét, de érdekel, mert máskor is hallgatni akarod akkor TrackID és Shazam kombójának a telefonodon a helye, így valamelyik 100%-ra fel fogja ismerni. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:Shazam

19. Skype:

Nos az MSN megszűnt, de ez a program még mindig töretlen sikernek örvend, és nem csoda, hogy megérkezett mobil telefonra is. Sok telefonon előre telepítve van mikor kézhez vesszük, de ugyanazt a szolgáltatást nyújtja, mint az asztali gépen van. Videóhívás, telefonálás, chatelés, bár nem használom ezt a programot, mert a Facebook Messenger minden igényemet kielégít, de megérdemli az említést ez a program is. Nyelvezete: Magyar

Letöltési Link:Skype

20. TattooCam:

Ki akartam hagyni a listából, de mivel nagyon átgondolt és jól összerakott program, létjogosultságát éreztem a bemutatásának. Miért került ide? Mert rengeteg lehetőséget, képet, méretet és variációt kínál mindezt ingyen. Virtuális tetoválást tudsz a kamera segítségével magadra "varrni". A képek mennyisége bődületes, a választhatósági repertoár is szédületes sokasságával kecsegtet. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:TattoCam

21. Traffic Hunter:

Ha valaki retteg a Traffipaxtól ezzel a programmal az esetek legnagyobb részében el is kerülheti. Miért más mint a többi hasonló program? Mert magyar fejlesztésű, KPM ellenőrzési jelentéseiből dolgozik, kamionos cb-s jelentéseit is feldolgozza, valamint a bejelentéseket is kezeli. Wifi, Gps kell hozzá és már szinte borítékolhatjuk, hogy ez a program mindig figyelmezteti a nehéz lábúakat, hol lazítsák a térdüket. Sok frissítésnek hála, már olyan funkciókat is ellát mint Dohánybolt kereső, Benzinkút kereső POI is van benne, szóval ahogy telik az idő és öregedik a program úgy válik egyre inkább sokoldalúbbá. Nyelvezete: Magyar

Letöltési Link:Traffic Hunter

22. Total Commander:

Átköltözött az Android platformra is ez a file kezelő és sok kipróbált közül nekem ez a személyes kedvencem. Miért? Mert mikor elfordítom a készüléket két oldalon jelennek meg a dolgok, mint a Windowsos platformnál és kezeli a tömörített fileket is. Engem megvett kilóra, nálam alap a program létjogosultsága a gépen. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:Total Commander

23. Tube Mate:

Elérekztünk a talán egyik legjobb és leghasznosabb alkalmazáshoz (számomra legalább is az). Play áruházon nincs fent mondjuk, de a saját oldaláról ingyen letölthető. Mi a funkciója? Youtuberől tudunk letölteni segítségével klippeket mp4 videó formátumba egészen az FHD felbontásig, de ha egy zene kellene akár mp3 formátumú hang ként is leszedhetjük. Felülete hasonló az Androidos Youtube alkalmazáshoz, de van egy plusz zöld nyíl mellyel le is tölthetjük az aktuális videót akár. Egyedi és nagyon jó program, termsézetesen, és nagyon sűrűn módosítják, frissítik így nem egy elhanyagolt program. Frissítését program indításkor ajánlja fel (csak akkor ha van frissebb az aktuálisnál.) Magyar nyelvezettel karöltve.

Letöltési Link:Tube Mate

24. Unified Remote:

Ehhez a programhoz kell először pc-s majd androidos install is meg wifi-s router, de ha ezek a feltételek adottak nagyon hasznos alkalmazás üti cserébe a markunkat. Lényege: telefonnal tudjuk irányítani a gépet, rengeteg alkalmazáshoz van előretelepített applikáció, az ingyenes verzióban (Androidra) pár részt nem enged, de ha valaki megszerzi a teljest, annak minden igényét ki elégít ez a program. Monitort ki lehet kapcsolni, gépet kikapcsolni, újraindítani, egeret billentyűzetet is lehet helyettesíteni vele és tényleg bődületes mennyiségű programhoz van kezelőfelület hozzá. A gépre feltelepíted elindítod és a telefonon is elindítva az alkalmazást (wifi kell hozzá a telón bekapcsolva meg wifis router) Amit a gépre kell telepíteni link: Windows Unified Remote és ami a telefonra kell (nyelvezet: Angol

Letöltési Link:
Unified Remote

25. Utorrent:

Függő vagy? A Seedelés a véredben van? Az asztali gépes kliensedet nem cserélnéd el platformtól függetlenül semmire? Akkor jó hírem van, mert az Utorrent Androidon is hódít, és ha olyan fanatikus vagy, hogy a telefonod is beáldozod egy kis Seedért vagy letöltésért itt a programod. Kezelése mint a Windows felületen, Nyelvezete: Angol, működése tökéletes.

Letöltési Link:Utorrent

26. Weather and Clock:

Időjárás alkalmazásból annyi van mint égen a csillag, de ez valamiért különleges számomra. Be lehet állítani, hogy milyen éghajlati változások, előrejelzések esetén küldjön riasztást számunkra. Olyan mintha sms-t kapnánk és a lehúzható Android sávba ki lesz írva a és az sms csengőhangján figyelmeztet, de a figyelmeztetést ki lehet törölni, úgy is figyelmezetet minden változó éghajlat változáskor. Természetesen akkor ha net kerül a gépezet alá áll fent a figyelmeztetés. Még egy érdekesség a hőmérsékletet a bal felső sarokban jelzi állandóan. Widgetje melyet az asztalra lehet tenni átlátható és szép. Nyelvezete: Magyar

Letöltési Link:Weather and Clock

27. Zedge:

Sokan vannak vele úgy, hogy telefonjaikra saját csengőhangjait, képeit rakják be, de ez a program hatalmas adatbázisból dolgozik.Csengőhangot, jelzés hangot, ébresztési hangot, háttérképet tudunk letölteni segítségével, melyet meg is tudunk előtte hallgatni/nézni és a programon belül is a letöltött dolgokat be tudjuk állítani a kiválasztott funkcióra. Nyelve: Angol. Szerintem egy próba erejére próbálja ki mindenki, mert ha meg beválik, akkor az csak jó érzés a felhasználónak.

Letöltési Link:Zedge

28. Zseblámpa:

Ha van vaku a telefonodban és akarsz zseblámpa funkciót, ez a te programod. Lehet főképernyőre kihelyezni olyan widgetet, melyre rábökve egyből felkapcsolja, még egyszer rábökve leoltja a vaku fényét. Továbbá lehet S.O.S jelet előhozni vele, valamint a kijelző fényerejét és világítását is lehet általa kezelni zseblámpa ként. Rengeteg funkcióval van ellátva és sok féle beállítási lehetőséggel. Nekem ez a legjobb program erre a célra. Nyelve: Angol

Letöltési Link:Zseblámpa

Ennyi programot tartottam érdemesnek a megemlítésre és kiemelésre, melyeket szerettem volna a figyelmetekbe ajánlani, ha esetleg nem ismernétek valamelyiket próbáljátok ki, pénzbe nem kerül. Most pedig pár általan kedvelt és jó szórakozásnak vélt játékot fogok elemezni, linkelni. Természetesen itt is érvényes az ABC sorrend, így továbbra se rangsorolásnak számít a számozás

Játékok Melyekkel Elütheted Az Időt:

1. 4 kép 1 szó:

Sok 4 kép 1 szó, film, gondolat, költő... játékok vannak, de amit én most hoztam annak a legkiemeltebb része, hogy Magyar nyelvű, és ez már igen csak sokat nyom a latba. A feladat, hogy 4 kép alapján ki kell találni mire gondolt a készítő. Rengeteg szint van melyek teljesítéséhez ki kell találni az előre meghatározott százalékukat az adott szinten lévő gondolatoknak. Mi ez ha nem agytorna? Kikapcsolódás.

Letöltési Link:4 Kép 1 Szó

2. 101 in 1 +39 Games:

Ez egy olyan játék, ahol a játékokkal tudod feloldani a többit. Minden stílusba vannak játékok, oldalakba szedve. Oldalankén 16 játék található, és egységes áron vannak. A játékok általába időre vannak, vagy van egy feladat/szint amit teljesíteni kell és akkor számít végigvittnek, akkor ad bónuszt is, így hamarabb összegyűlik a pont az újabb játékokra. De azt megjegyezném, hogy oldalanként drágulnak, és az általuk szerzett pontok mértéke nem vele arányosan nő, így aki mind a jelenlegi 139 játékot fel akarja oldani, kénytelen lesz rengetegszer újra kezdeni őket. 3 féle verziója van, de amit linkelek azt frissítik a legsűrűbben és ahhoz jönnek újabb játékok mindig, nem hiába a címbe a +39, mivel megjelenése óta ennyi plusz érkezett soraiba. Nyelvezete: Angol, játék stílusokba kivétel nélkül minden megtalálható, de szó szerint.

Letöltési Link:101 in 1 + 39

3. Adam and Eve 1-2:

Ez egy nem túl hosszú, de annál szórakoztatóbb kis szösszenet. El kell jutnunk a szeretett Eve nevű hölgyhöz, hogy megmentsük. A játékmenet olyan pályákból áll, ahol meg kell oldanunk a talányokat, felszabadítani az utat, hogy átjuthassunk a következő elzárt szakaszra. Aki ismeri a Goblin nevű remek PC-s játékot a 90-es évek közepéről, az tudja miről beszélek, hasonlít hozzá, de annál lényegesen egyszerűbb. A címben is kitűnik, hogy két részes, így mind a kettőt linkbe teszem a szám a részt fogja jelenteni a linkben. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:1 2

4. Akasztófa - Hangman HD:

Szerintem a játékot nem kell senkinek se bemutatnom. Az áruházban is van belőle sok, de a legigényesebb és legszebb a Hangman féle, melyben 30 kategória és 10.000 szó van, mind ez a nevében is jelzett HD felbontásban. Nosztalgiára, emlékek felelevenítésére tökéletes szórakozás és kikapcsolódás. Nyelvezete természetesen Magyar, és csak hangsúlyozni tudom, hogy mennyire jól összetákolt játékról is van itt szó.

Letöltési Link: Akasztófa - Hangman Magyarul HD

5. Amőba:

Másik nosztalgikus játék, mely által hamarabb teltek a matek- vagy kockás füzetek. Sok csata és verseny alapjátéka volt. Ebből is van fent egy raklappal az oldalon, de én amit találtam, az alattomos, sunyi és tanul is az ellenféltől, valamint legnehezebb fokozaton még a profikat is képes megizzasztani.Nyelvezete Magyar, bár szerintem itt éppen mindegy, mert sok vizet nem zavar. Az élményen és a feelingen van a hangsúly. Egyik nagyszerűsége, hogy Bluethoot-on keresztül akár a mellettünk űlővel is játszhatunk, így még élőbbé téve az izgalmakat, modernizált köntösbe csomagolva.

Letöltési Link:Amőba

6. Asphalt 8: Airborne:

Ez a játék a legújabb része az adrenalin löketnek, mely ingyenesen tölthető le, persze a szokásos Androidos fizetős, vásárlós korlátozással. Ha jobban akarsz fejlődni: fizess, ha hamarabb akarod a kocsikat ki"lockolni" fizess, ha fizetni akarsz fizess! De ne legyünk telhetetlenek, mert cserébe ingyen is lehet fejlődni haladni benne, de nem olyan szédületes tempóba mint azt várná az ember. "Türelem rózsát (Aphalt 8 előrehaladást) terem" .Grafika irányíthatóság hibátlan, hangok, effektek abszolút rendben vannak. Autók felhozatala(jelenleg 63) és fejleszthetősége se annyira elhanyagolt. Kipróbálásra mindenkinek javasolt, de a játék 1 giga felett van, ha letöltésre adnád fejed, ne a mobil neted pazarold el rá.Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:Asphalt 8: Airborne

7. Bad Piggies HD:

A Rovio az Angry Birds óta hatalmas sikernek örvend és nagyon kevés szerintem az a réteg aki ne ismerné vagy utálná ezeket a termékeket. Ez a játék is egy AB-hoz hasonló, csak ide kell még egy kis logika. A játékban továbbra is a zöld disznók kiiktatása a cél, de ezúttal, minden játék előtt meg kell építenünk azt a járgányt ami másvilágra küldi a "röfiket". Minden pályán más fejlesztési cuccokat ad hozzá, pl tnt, lufi. Nem rossz játék, nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:Bad Piggies HD

8. Berzerk Ball 2:

Ez a kicsit elborult játék, arra lenne hivatott, hogy lekösse a figyelmünket és szórakoztasson. Teszi ezt mester szinten. A helyzet adott, ha kiválasztottuk szerencsétlen emberünket, mehetünk is a pályára és a fegyverünkkel (ami fejleszthető) kell minél messzebb ütni szerencsétlent (ruháját is variálhatjuk). Sok bónusz van a földön ami gyorsítja/lassítja áldozatunkat. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:Berzerk Ball 2

9. Betű Puzzle:

Ismét egy Magyar nyelvű és jó minőségű játék. A lényege, hogy rengeteg kategóriában bizonyíthatunk. Összekevert sorrendbe rakja ki elénk a betűket, melyekből értelmes szót kell kirakni, ami megfelel a játék által adott kategóriának.

Letöltési Link:Betű Puzzle

10. Blocky Roads:

Kicsit úgy érzem ez a játék a Lego, Minecraft, és a Hill Climb keveréke. 12 pálya és 9 autó van a játékba, melyeket meg kell nyerni. Az autókat át lehet építeni. A lényeg, hogy minden pályán végig kell jutni anélkül, hogy kifogyna a benzin vagy összetörne a kocsi. 2D-s játék, oldalnézetes, grafikája a megszokott és ismert Minecrafté. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:Blocky Roads

11. Bubble Breaker:

Még a régi Windows-os telefonról ragadt rám a függőség. A játék lényege, hogy van egy színes golyókkal teli képernyőnk, melyeket úgy kell eltüntetni, hogy kiürüljön teljesen. Nagyon sok időt öltem bele és nagyon egyszerű de nagyszerű játék ez, a játék stílusok választhatóak így nem csak kiürítési részt lehet beállítani. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:Bubble Breaker

12. Can Knockdown 1-3:

Szeretsz célba dobni, vagy dobozokat borogatni? Ebben a játékban különböző szituációban kell a Baseball labdával ledönteni a konzerves dobozokat. Három részes a játék, és valamiért a 2. része fizetős a másik kettő ingyenes. Szórakozásnak, feszültség levezetésnek tökéletes választás.

Letöltési Link:1.rész 2.rész 3.rész

13. Car Mechanic Simulator 2014:

Ebben a remek játékban, egy autószerelő műhely mindennapjait élhetjük át. Fejlődni kell a játékban, több autó típust megvenni és a nagyobb garázsra kell törekedni. Ahogy fejlődünk annál több mindent lehet/kell az ügyfelek autóján javítani. Ha a megadott időn belül szervizeljük az autót plusz pénz üti a markunkat. Ez egy nagyon jó játék, mindenkinek csak ajánlani tudom. Nyelvezete Angol.

Letöltési Link:Car Mechanic Simulator 2014

14. Carmageddon:

Ki ne ismerné a PC-s játékok királyát, melyben olyan határokat léptek át a készítők, amit nagyon kevesen mertek meglépni. Tették ezt sikerrel. Átültették ezt a játékot végre az Android rendszerünkre is. Irányítása és a kocsik mozgása eléggé idegesítő, de aki a játék szerelmese képes ezt is elnézni. Az első részt kapjuk kezeink közzé. Sok pálya és rengeteg jármű került irányíthatóság alá, melyek mindegyikével külön öröm az ellenfelet "széttrancsírozni". Megvallom őszintén, "kispisis" korom óta nem vittem végig egy versenyt se a játékba, mert mindig elcsábított a másik lezúzása. Nem teljes verziós, ha minden funkciót élvezni akarunk akkor bizony meg kell venni. Itt van az ingyenes kipróbálható verzió.

Letöltési Link:Carmageddon

15. Cut The Rope-ok:

Ez egy aranyos és egyre nehezedő ügyességi játék. Különböző nehézségek árán kell a kis békánk szájába juttatni a cukorkáját. Ingyenesen 4 verziója jött ki a játéknak, de a HD felbontású minőségért már fizetni kell, de én vallom, hogy egy jó játék élvezhetősége nem a grafikán múlik hanem az élvezeten. Linkelem természetesen mind a 4 verziót. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:1.verzió 2.verzió 3.verzió 4.verzió

16. Dots'n Boxes:

A leginkább az amőbához tudnám hasonlítani, de más a mechanizmusa, itt a négyzetrácsoknak az oldalait kell bejelölnünk, de akkor miénk a négyzet, ha lezárjuk a 4.ik oldalát, és ebből kell minél többet összegyűjteni, hogy mi nyerjük a játékot. Ha lezárunk egy részt, ismét nekünk kell raknunk. Hangulatos kis játék az egyszer már biztos, és a gépi ellenfél néha igazi elvetemült is tud lenni. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:Dots'n Boxes

17. Duke Nukem 3D:

A nagypofájú, parazita irtó, beszólások királya elérkezett Androidra is kicsit trágárkodni és szörnyet aprítani. Ő nem más mint Duke. Ha az irányítást sikerült megszokni, felejthetetlen játékélményt kínál 3D-ben ez a kis remekmű. Aki függő volt régen és ezzel kelt,feküdt a PC-s korszak meghatározó időszakában, annak nem fog számítani az irányítási nehézség, vagy a modern grafikához képest elavult megjelenítés. Nem kicsit sem őt a játékélmény fogja mindezekért kárpótolni felső fokon! Nyelvezete:Angol

Letöltési Link:Duke Nukem 3D

18. Én Kicsi Tescóm:

Az egyik legjobb játék és Magyar. Miért mondom ezt? Mert itt szó szerint semmiért nem kell fizetned, semmiért nem erőszakol ki pénzt, hogy fejlődni tudj(Ha akarnál se tudsz fizetni benne). Folyamatosan frissítik, javítják, mindezt teljesen ingyen. A Tesco vezetésébe nyerhetünk betekintést. Raktárunk van ahol intézhetjük a szállítmányozást, az előtérbe polcokra rakhatjuk ki a termékeket, vásárlókat kell kiszolgálnunk, van webáruház és online vásárlás valamint feladatok amikért rubin jár. A rubinnal lehet gyorsítani a fejlődést, a beszállítási időt rövidíteni és mindennek a gyorsítására szolgál. A játékban folyamatosan lehet szinteket lépni, jelenleg 80-as szinten állok a játékban, és ahogy emelkedik a szint úgy lehet egyre több polcunk, és egyre nagyobb a Tesconk. Mindent lehet fejleszteni 6 szinten keresztül, hogy nagyobb legyen a befogadó képseeége vagy a szállítási idő csökkenjen és mennyiség növekedjen. Nos leírva elég kesze-kusza lehet de aki letölti és kipróbálja mindent meg fog érteni.Egy nagyon egyszerű MMORPG-nek is mondhatnám a játékot, de annak tökéletes kikapcsolódás.

Letöltési Link:Én Kicsi Tescóm

[U19. ]Family Guy: The Quest For Stuff

A 13 évadot megélt sorozat(mely most is töretlen sikernek és folytatásnak örvend) Androidos játékverziója. Le se tagadhatná a címét itt is oltári hülyeségek vannak, kicsit olyan Sandbox stílusú játékról van szó, bár nyelvezete: Angol, így sokaknak nem tudja átadni annyira a poént, többek között nekem se. Ha szereted a mesét és játszanál is vele, megtaláltad a játékod.

Letöltési Link:Family guy: The Quest For Stuff

20. Flatout: Stuntman:

A PC-s roncsderbi Androidos verziója, de nem 100%-osan, mert itt csak a Bónuszrészek vannak kiemelve/kidolgozva. A sofőrrel kell különböző akció manővereket végrehajtanunk és ezzel pontot összeszedni, teljesíteni vele a Bronz, Ezüst, Aranyéremhez szükséges mércét. Rengeteg pálya és küldetés van, választhatunk/nyerhetünk még embereket és kocsikat. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:Flatout: Stuntman

21: Gravity Guy 1-2:

Olyan mint a menekülős játékok, csak annyi plusz nehézséggel, hogy a képernyőre tappolva változik a figura pozicíója, hogy alul vagy felül fut. 2D-s oldalnézetes játék, melynek 2 része van és egy kicsit nehéz, de minél nehezebb pályát szenved át az ember annál nagyobb a siker érzete, ha teljesíti. Persze a több feladat és pálya anyagi vonzattal jár, de nem egy ökör ára. Már 2 részt megélt eme gyöngyszem és szerintem az ingyenes verzió is leköti bőven az unatkozó és vállakozó szellemű embereket. Nehézségként vannak benne kerülendő szakadékok, tüskék, ellenfelek, és a folyamatos gyorsulás ami a reflexet igényli egyre inkább. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:Gravity Guy 1 Gravity Guy 2

22. Gyorsulós(Drag) játékok:

Itt csokorba szedtem a kipróbált autó-autó elleni gyorsulós, fejlesztős, tuningolós, grafikailag szép játékok közül az öt legjobbat. Persze a pénzsóvárság itt is méreteket ölt így ha jobban akarsz fejlődni, többet akarsz játszani akkor perkálj. De aki türelmes, annak az ingyenesen nyújtott lassú fejlődési szint is megteszi, mert "Türelem rózsát terem" közmondás itt is érvényes. Cserébe kapunk szép grafikát, viszonylag sok autót és a gyorsulás, nitro ízét. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link: Fast and Furious 6 Drag Racing Drag Racing Real 3D CSR Racing CSR Racing Classic

23. GT Racing 1-2:

Ezt a játékot a remek hangulatú Asphalt sorozat fejlesztője készítette, de itt már nem a nitró és dinamikus versenyeken a hangsúly, hanem a realisztikusabb játékélményen. Telefonos játékhoz képest sok autóval és pályával kecsegtet, szép grafikával (bár a 2. rész még magasabbra tette a lécet) csábítja el a szép autók idomaira merevedő játékosokat, akik egy gázfröccstől és mély V8 hangtól elélvez, a formás idomoktól pedig optikai orgazmus éri, annak ki kell próbálnia ezt a játékot (bár ha emelni akarja a szintet akkor Real Racing, de azt majd később). Persze van árny oldala is, még pedig az irányítás, melyet ha megszoksz élvezni fogod a játékot, de ha nem sikerül magadat ráerőszakolni, nem tud elkápráztatni a világ. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link: GT Racing 1 GT Racing 2

24. GTA-k:

Rockstar Games-nek az egyik ha nem a legismertebb játéka és persze legszélesebb körben kedvelt is, meg sokszor a pereskedés középpontjába került. Pedig volt nekik egy nagyon beteg játékuk, mely 2 rész élt meg (sajnos), na az egy igazi "agyfasz" kivégző szimulátor játék volt, akinek még nem ugrott be a címe elárulom, nem más az a szépség mint a Manhunt. De kanyarodjunk is vissza, mert most a címben is említett platformról van szó, erre pedig már 3 játékot is "konvertált" a GTA. Sorban: GTA 3, GTA: Vice City és a GTA: San Andreas. Miért írtam, hogy konvertált? Mert itt egy konzol átiratról beszélünk, melyen annyi módosítás történt, hogy az irányítást át variálták érintő kijelzőre. Mondhatni így hatalmas játékterünk és hihetetlen sok küldetés vár ránk. A játék nem ingyenes, de aki PC, Ps2, Ps3, Xbox Classic, Xbox360, Psp konzol bármelyikén is tolta a 3 közül valamelyiket, úgy is ki fogja próbálni, ha már ki nem próbálta. Ha pedig sajnálnád rá az összeget, úgy is meg tudod kerülni a dolgokat, hogy ingyenesen teszteld (a modern kor sok kiskaput tartogat az élelmesek számára). A fizetős verziókat linkelem be szemléltetés és jogi problémák/viták elkerülése végett! Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:GTA 3 GTA: Vice City GTA: San Andreas

25. Hambo:

Rambó disznó változatban. Ez egy nagyon szórakoztató játék. Mi a lényege? Az ellenség likvidálása, minél kevesebb lőszerrel, hogy az ránk ne üssön vissza. Mozogni a robbanási erők használatával tudunk. Sok pálya van és az arany teljesítéséhez igen meg fogunk küzdeni, de utána elégedetten zárjuk a pályát, ha sikerül megoldani.

Letöltési Link:Hambo

26. Hill Climb:

Degenerált, idióta, őrült játék, de koránt sem unalmas és rövid, irányítása egyszerű. A játék elég régi és rengeteg fejlesztésen, bővítésen esett át, így aki most esik neki garantált az 1-2 hónapos elfoglaltság. A járműveket 4 paletta szerint lehet fejleszteni 10-18-as szintekig. Olyan járgányokat kapunk pl: Tank, Vonat, Iskola Busz, Quad, Motor, Traktor és még rengeteg jármű vár feloldásra/fejlesztésre. Pályák se egyhangúak, van ahol alacsony a gravitáció még máshol magas. Minél messzebb jutunk el egy pályán, annál több pénzt ad, de ha felbukunk és kitörik a karakter nyaka vagy kifogy a benzin (ezt a pályán lévő benzines kanna felvételével lehet utántölteni). Természetesen gyorsabb fejlődéshez pénzt kell fizetni itt is, de viszont aki türelmes az a sok játékkal is ki tudja oldani az összes járművet Szóval kihívás/játékidő/szórakozás trióból nem lesz hiány. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link: Hill Climb

27. Igazi Keresztrejtvény:

Magyar fejlesztésű játék, így nyelvezete is Magyar. Ez is ritka gyöngyszemnek számít a magyar fejlesztések közül. Keresztrejtvények vannak, ötletes tálalásban és átlátható és kezelhető felülettel. Persze vannak fizetős rejtvények is, mert hát a játék fejlesztése, csiszolgatása se ingyenes. Én az ilyen programokat csak támogatni tudom, főleg, hogy ilyen kreatív és jó szakemberek csinálnak programokat, melyeknek sok ingyenes része is van.

Letöltési Link:Igazi Keresztrejtvény

28. Injustice: Gods Among US:

Ne számítson senki olyan stílusú játékra ami konzolokon hódított, itt inkább a gép maga irányítja a karaktereket és csak akkor harcolhatunk (akkor se Mortal Kombatos irányítással) ha bedobja elénk az ellenséget. A harc miként működik? Az újunkkal különböző irányba scrollozva a kijelzőn teszi a hozzá programozott mozdulatokat. Akkor mirét került ide ha annyira nem kiemelkedő? Mert szép a látványa, benne van Hulk és ingyenes. Itt is meg van azért a logika, hogy legyen haszon benne. Gyorsabb fejlődés, erősebb karakterek eléréséhez fizetni kell. De ingyenes részlegen is nagy élvezetet és kikapcsolódást tud nyújtani. Türelem kérdése az egész. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link: Injustice: Gods Among US

29. Jewel Star:

Sok változata, formája kijött ennek a játéknak, de ez az egyetlen mely számomra örök kedvenc marad. Több száz teljesítendő táblával vár a játék. Időn belül kell adott pontot összegyűjteni, minimum 3 egyforma színű kövecske kirobbantásával, mely történhet függőlegesen, vízszintesen, srégen. Nagyon szórakoztató, kellemes háttérzenével megtoldott játék. Figyelem függőséget okoz és nehéz letenni. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:Jewel Star

30. Just Shout:

Oldal nézetes játék. Lényege? A két irányból érkező zombik ledarálása különböző fegyverekkel. A játék alatt szerzett pénzből fejleszthetjük a fegyverek hatóerejét, töltény befogadó mennyiségét és az életünket. Van benne Dinamit, Healt Kit. Nyelvzete: Angol.

Letöltési Link:[Just Shout]

31. Lawless:

Lövöldözős játék, melyben nem a képernyőre gravírozott gombokkal kell irányítani, hanem ahova tappelsz oda lő, és ez nagyon sokat jelent a játék élményben. Autók, tereptárgyak minden lerombolható és karakterünk fejleszthető, valamint több karakter is van benne. Szokásos pénzért gyorsabban fejlődsz téma itt is jelen van. De a játékélmény annyira jó lett és hangulatos, amivel a hosszabb ideig tartó fejlődés is élvezetes és nem válik unalmas fejlődési kreditet hajkurászós játékba.

Letöltési Link: [Lawless]

32. Lego játékok:

Itt 3 játékot szeretnék inkább belinkelni, mint bemutatni. Miért emelném ki ezt a 3 játékot? Mert ingyenes és nem csak a Nyelvezete Magyar, hanem a szinkron is benne. Nem elhanyagolható az se, hogy élvezetesek és kreatívak. Mindenkinek egy kipróbálásra ajánlatos, főleg, hogy ingyenes.

Letöltési Link:Lego: Hero Factory Invasion Lego: City My City Lego: Ninjago Reboot

33. Ned For Speed-ek:

Ezt a triót már csak a PC-s pálya futása miatt is megemlíteném, mert ott hatalmas sikereket ért el már a 90-es évek óta. Androidra eddig 3 verziója került át mégpedig: Shift, Hot Pursuit és a Most Wanted (az újabb). Hozzák a gépen megismert Need For Speed hangulatot, bár személy szerint egy Underground 1 vagy 2 átiratnak vagy Carbon esetleg az első Most Wantednek de még egy Pro Streetnek is jobban örültem volna, de az ember ne válogasson, örüljön annak is ami van. Természetesen az öröm nem felhőtlen mert mind a 3 játék pénz ellenében tölthető le, de itt ismét kiemelném a szemfüles és modern technika által nyújtott kiskapukat. Természetesen az Asphalt 8 vagy a RR3 jobb szórakozás. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:Need For Speed: Most Wanted Need For Speed: Shift Need For Speed: Hot Pursuit

34. Max Axe:

Ebben a játékban egy folyamatosan előre haladó Viking fószert irányítunk, melyben színt lépéskor új fegyvert, hatásosabb támadásokat több életet és hasonló finomságokat oldhatunk fel. Cél, minél messzebb eljutni a játékban, és közben likvidálni az egyre több és változatosabb ellenfeleket, nem is akárhogy. A főszereplőtöl kiindulva kell meghatározni az útvonalat, ahol a pengéjét eldobja, és az ellenséget megsemmisíti. A támadási pálya véges, de hosszúsága fejleszthető, és vannak ellenségek akiknek egy támadás kevés. Változatos, szórakoztató kis finomság ez. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:Max Axe: Epic Adventure!

35. Max Steel:

Itt két féle játéktipus van keresztezve, mert van benne menekülős rész, valamint harcolós. A menekülős rész a már megismert Run játékok elvére épül, még a verekedős rész a Gladiátoros játékok ismert koncepcióiból merít. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:Max Steel

36. Max Payne 1:

Fizetős retro szórakozás. Emlékszek PC-s verziójára, mely abban az időben lenyűgözött a "Bullet Time" funkcióval és a grafikájával. A jó játékok lehet grafikailag elavulnak az évek folyamán, de az élmény ami, ha jól össze van rakva nem romlik, hanem megörzi kellemes varázsát. Ez is egy ilyen alkotás, melyet átültettek Androidra. Aki szerette ezt a játékot az úgy is talál megoldást arra, hogy eszközén élvezze eme ritka finomságot. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:Max Payne

37. Mushboom:

Ez is egy menekülős játék, de kicsit olyan mintha a főhös be lenne tépve de mint állat. Háttérben jön egy repülő dagadt mutáns ember aki elől menekülni kell. Pontokat tudunk gyűjteni és ezáltal fejlődni. A képi világa és játékélménye megér egy próbát. Tudom, hogy ilyen stílusú játékból 12 darab egy tucat, de ezt az elvont játékot látni kell. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:Mushboom

38. Paperama:

Hajtogatás, időre megadott formára, korlátozott lépéssel. Ezzel tudnám hirtelen jellemezni a játékot. Könnyű kezdés után átvált nehéz fokozatba. Meg van adva, hány lépésből, mekkora %-ék pontossággal kell kirakni az adott ábrát. Sok időt és gondolkodást emészt fel a játék a Vulgáris szavak, melyek szaporodnak a játékidő teltével. Kipróbálod benne magad? Nyelve: Angol.

Letöltési Link:Paperama

39. Pou:

Tamagocsizz készülékeden. Etetheted, itathatod, játékokat teljesíthetsz vele, öltöztetheted, altathatod, de az Android átok visszatér. A jobb cuccok és dolgok fizetősek, így az alapkoncepcióval kell beérni, de az is le tudja kötni az embert egy kis időre. A főhösünk, nagyon hasonlít egy jól wc-be kanyarított kakaós csigára, de ez csak az én szerény véleményem. Nyelve: Angol.

Letöltési Link:Pou

40. Redline Rush:

Élvezetes, menekülős játék. Célja: Ne kapjanak el a rendőrök, ne ütközz senkinek, szedj fel minél több aranyat és tökéletesítsd a kocsidat vagy vegyél másikat. De ha karambolozol, szép robbanási/autó szétesési animáció kerül elénk. Egyszerű, ingyenes, látványos, élvezetes játék. Kell ennél több? Igen, de itt most csak ennyi van. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:Redline Rush

41. Quiz játékok:

Két részre szedném ezt a témakört először is a Legyen Ön Is Milliomos játékokra, másodszor pedig a Logo kitalálósokra.
- Legyen Ön Is Milliomos(ok):
Jó minőségű Magyar nyelvű játékok, melyeknél a jól eltalált válaszoknál pénzjutalmat kapunk, sajnos csak virtuálisat. Cél mindegyik kérdést jól megválaszolni. 3 ilyen játékot is szeretnék belinkelni, mert szerintem mindegyik a maga módján élvezetes.

Letöltési Link:Milliomos Quiz Free Milliomos Legyél Te Is Milliomos!

- Logo kitalálós játékok:
Ezekből bőséggel akad az áruházban, de vannak olyanok, ahol kifejezetten hatalmas mennyiségű feladattal kecsegtet a program. Ezek közül is 3-at osztanék meg, melyek elég sokáig fent tudják tartani az érdeklődését az embernek. 3 Stílusba: Autó Logók, Világ márkák, Magyar logók.

Letöltési Link:Logo Quiz: Autók Logo Quiz Magyar Logó Kvíz

42. Re-Volt 1-2:

Rádiótávirányítású autóverseny, a 90's évek PC korszakából. Igazi nosztalgia élmény. Igazából az első és második rész csak optimalizáltságban és a bugok/irányítás módosításában térnek el egymástól, meg a második valamivel több kiegészítőt tartalmaz, de ingyenesen is elérhetőek. Ebben a kategóriában alapból nem volt nagy ellenfele a játéknak a PC-n se. Felvehető cuccok, ellenfelet blokkoló/gátló dolgok, melyek ránk is visszaüthetnek, mind ezt hangulatos pályákon.

Letöltési Link:Re-Volt 1 Re-Volt 2

[U43. ]Real Racing 3:

Az egyik legszebb Androidos autós játék, a legbőségesebb autó kínálattal, rengeteg stílusban és sok-sok pályán. Az előző részhez képest a különbség, hogy még a játék ingyen letölthető (a 2-ért egyszer kellett csak fizetni), addig vannak korlátok melyek után várni kell bizonyos időt a folytatáshoz. Az autó szerelése is verseny után időbe telik mire elkészül és ha versenyezni akarunk nagy tempóval, akkor muszáj Cointokat váltanunk, melyekkel az időperiódusokat redukálhatjuk 0-ra. Mindenesetre tökéletes kielégülés az autó szerelmeseinek, mert ha kivárod a dolgokat, és úgy fogod fel, hogy ezzel reálisabb, hogy várni kell, mindjárt jobb hangulattal tolja az ember. De még vár az ember az időkorlátra, addig lazán átnézhet egy másik játékra ami szintén ilyenidőzáras, és 5-6 ilyen játék mellett, mire mindet megnézzük, folyamatosan telik le az idő. Gyönyörű grafika, sok féle irányítási mód (kijelzőn tapicskolva, giroszkóppal), rengeteg autó, sok pálya, szép motor hangok jellemzik valamint a kimaradhatatlan tuning ezt a remek játékot. Nyelve: Angol.

Letöltési Link:Real Racing 3

44. Robo5: 3D Action puzzle:

Nos itt mi a teendő? Tárgyak felvétele, egy 2D-s oldalnézetes pályán a 4 irányba, valamint ki lehet kerülni az utunkba lévő akadályt. Kicsit elhomályosult az emlékem már a játékról, mert nem ma volt, hogy nyomogattam, de meg vallom az megmaradt, hogy nagyon egyedi próbálkozással álltak elő a fejlesztők. Nyelvezete: Angol.

Letöltési Link:Robo5: 3D Action puzzle

45. Shane Reaction:

Mondhatni, hogy egy tower defense zombi köntösben, de ez nem teljesen igaz. A lényege a játéknak, hogy 3, 4 sávban jönnek a zombik, különböző képességgel, sebességgel, a mi feladatunk, hogy mindet levadásszuk mielőtt szétszedné a barikádunkat, melyet a különböző fegyverekkel védhetünk meg és azokat fejleszthetjük is, hogy erősebb hatékonyabbak legyenek. Nagyon jó játék, ha lehet ilyet mondani a pár kedvenc játék közül ez az egyik ami közéjük tartozik. Élvezetes és nagyon le tud kötni. Kipróbálását ajánlani tudom. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:Shane Reaction! Zombie Dash

46. Snake '97:

A jó öreg kígyós játék, amivel még a 3210-en függött az ember, visszatér felidézni a rég elfeledett Önmagát. Nem csak a játék ad önfeledt szórakozást és nosztalgiát, hanem a különböző régi készülékek háza is, melyek gombsorával lehet irányítani a kígyót. Szerintem ezt a játékot senkinek se kell bemutatnom. Bár annyira nem jelent semmit, de nyelvezete: Angol

Letöltési Link:Snake '97

47. Stickman Click Death játékok:

Nem hiába a cím, elég sok ilyen játékot köszönhetünk a fejlesztőknek, melynek lényege, hogy minden elemet úgy kell időben mozgásra bírnunk és az emberek figyelmét elterelni, hogy mindet kinyírjuk és még se vegye észre egyik se a másik tragédiáját. Egy játék egy ilyen küldetést takar, de mire rájön az ember a teljes logikára, garantálom ,hogy 4-5ször újra kell játszania a történetet. 11 ilyen remekművet linkelek be, csak az egyértelmű véleményalkotás végett. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

48. Szókereső:

Nos az egyik személyes kedvencem.Feladatunk a kiválasztott négyzetrácsból meghatározott mennyiségű szavak megtalálása. (Négyzetrácsok: 2x2,3x3,4x4,5x5,6x6). Lehet 2-3-4 játékosnak egymás ellen játszani egy készüléken és természetesen Magyar nyelvű. 2 éve szinte alapkelléke a telefonom programjainak. Ha csak 1-2 perced van is egy gyors menetre akkor hajrá.

Letöltési Link:Szókereső

49. Tap The Frog:

Az igazi kijelző gyilkos játék, mely olyan feladatok halmazát tartalmazza ahol a kijelzőt kell minél többször és minél gyorsabban tapicskolni. Ideges személyeknek és erős ujjbeggyel rendelkező ráhatási erősséget megfékezni idejében nem tudó embereknek telefonjaik védelmében nem ajánlott. Miért? Mert tudom magamról, hogy ha jobban akarjuk csinálni erősebben odabökünk a kijelzőnek mely hatására nem lesz hatékonyabb a misszió teljesítése, csak mi érezzük úgy, hogy ha erősebben püföljük akkor jobb is. Aki félti a telefonját és tudja magáról, hogy 1-2 elhibázott küldetés után képes mozaik és pókhálós hátteret készíteni a telefonjának, nagyon fontolja meg ennek a játéknak a függését. Nyelvezete: Angol

Letöltési Link:Tap The Frog

50. The Simpsons: Tapped Out

Egy Simpson családos Sandbox játék, hasonló a Family Guyhez a játékmenete és a meséhez a humora(mármint a saját Simpson meséhez), bár ennyire biztosra azért nem merem állítani, mert Nyelvezete: Angol és így én szinte egyáltalán nem értem a nagy részét, de idő töltésre tökéletes szórakozás.

Letöltési Link:The Simpsons: Tapped out

51. Traffic Panic: London:

Forgalom irányítás, ahol a fejlesztésekkel plusz autókat tehetünk a forgalomba különböző tulajdonságokkal. A lényege úgy kell engedni, megállítani a sort, hogy ne torlódjon fel és ne is karambolozzunk a vízszintesen érkező járművekkel, de ha pukkannia kell a kocsiknak akkor a környezet is amortizálódjon, mert nincs is szebb látvány, mikor a benzin szállító kamionba belepukkan egy személygépkocsi és bumm van. Jó kis agyatlan szórakozás.

Letöltési Link:Traffic Panic: London

52. Tower Defense játékok:

Ezt a témakört is két részre szedném. Mégpedig a klasszikus várvédős részlegre, mikor fegyvereket kell kihelyeznünk és ellenségek próbálnak A-ból B-be eljutni, amit nekünk kell megakadályoznunk, különböző fegyverek telepítésével. A másik változata pedig, hogy mi várunkból különböző ellenségeket indítunk útjára, melyekkel az ellenség várából útra indított ellenfeleket kell leküzdeni és a várukat/erődítményüket leamortizálni, és ügyelni, hogy az ellenfelek ne tudjanak a miénk közelébe férkőzni. Mindegyik játék Nyelvezete: Angol.

- Klasszikus várvédő:

Ide egyet tudok csak belinkelni, de az nagyon sok időre lekötött, mert nem csak a játék alatt lehet fejleszteni a harci eszközöket, hanem a harc során összegyűjtött pontokból még jobban erősíteni a fegyverek tüzelési sebességét és erejét meg hatótávolságát.

Letöltési Link:Heavy Defense
- Modernizált várvédő játékok:

Most itt mindegyiket elemezném linkelés előtt kicsit külön-külön. Először a Metal Slug Defense játékot elemezném, mert eltér a megismert játék klasszikus stílusától, de hangulata és élvezeti faktora legalább annyira adrenalin pumpáló, mint a klasszikus menjünk előre és lőjünk szét mindent verziója. Korlátolt ideig játszhatunk és várni kell az energia töltődésére, hogy újabb missziót nyithassunk meg, persze pénz ellenébe ezt az időt redukálhatjuk 0-ra.

Letöltési Link:Metal Slug Defense.

Most A Paladog nagyszerű játékra térnék rá, ahol egy kutya a vezér akivel miközben harcolunk katonákat küldhetünk a frontvonalra és ügyelni kell, hogy a katonák kapják a támadás sebzését, mert ha minket kicsinálnak, vége a játéknak. Egy nagyon élvezetes, sokrétű játékról van szó, melyben különböző harcosokat vehetünk és fejleszthetünk.

Letöltési Link:Paladog,

és most jöjjön az utolsó résztvevő, ami pedig a Samurai vs. Zombies Defense 1-2 ami szintén jó kis szórakozást nyújt, hasonlít az előző két játékra, de még is egyedi új élményt tud nyújtani mind a két rész külön-külön.

Letöltési Link:Samurai vs. Zombies Defense 1 Samurai vs. Zombies 2

53. Vector:

Egy tetszetős grafikájú, oldalnézetes nagyon hangulatos menekülős, parkouros játék. Üldözőink elől kell menekülni és a különböző akadályokon kell különféle mozdulatokkal átugrani. A pálya során 3 négyzetet kell felvenni és a helyenként elhelyezett akrobatikus mozdulatokat teljesíteni a különböző kijelzős kézmozdulatokkal. Ha ezeket mindet teljesítettük, 100%-osra vittük végig az adott pályát. Itt is hozzá tenném, hogy személyes kedvencem és kötelező darabnak tartom, de ha kevés az általa kínált pálya mennyiség, fizettség ellenébe több pálya és küldetés lockolható ki.

Letöltési Link:[link]

54. zzzeXtermination:

Feelingbe tiszta Metal Gear játék (már mint a régire gondolok). Rengeteg fegyver, sok ellenség egy tökös főhős Nagyon lehet benne darálni, kicsit van benne Rambo, Terminator, Metal Gear Solid érzés is bőven és a játékélmény első osztályú, még a grafika a régi java-s telefonokat idézi, de a játék élmény véleményem szerint most is legyőzi a grafikát.

Letöltési Link:zzzeXtermination

55. Zombie Road Trip:

Zombik előtted, és utánad. Ha utolérnek véged, az előtted lévők lassítanak a mögötted lévők üldöznek. Teendő? Autód fejlesztése, módosítása, fegyverek felszerelése és teljesítmény növelése. Mi lesz ebből? Had hulljon a férgese! 2D-s oldalnézetes Death Race, Carmageddon keverék feelinges "trancsír" móka.

Letöltési Link:Zombie Road Trip

56. Zombie Tsunami:

Fald fel az előtted tivornyázó embereket, és kerüld az autókat, buszokat, mert csak feltartanak és ha utol ér a kép széle vége a játéknak. Növeld zombi seregedet, mert ha nagyobb a hadsereg akkor a busz, tank, repülő se jelent akadályt. Minél többen vagytok annál jobban kell ügyelni, hogy ne haljanak meg a kis kedvenceid. Vannak felvehető plusz finomságok ebben a 2D-s oldalnézetes mókában, melyek ideiglenesen megkönnyítik a játékot. Akkor van vége egy menetnek, ha minden zombid meghal és nem tudod emberekkel pótolni őket. Érdekes koncepció, érdekes köntösben, kipróbálása ajánlott!

Letöltési Link:Zombie Tsunami

Nos ennyi fért a bemutatómba. Remélem mindenkinek sikerült legalább egy olyan programot vagy játékot bemutatnom, amit nem ismert és örül, hogy rálelt. Nem tagadom, hogy sok izzadtságom volt ebben a cikkben, de egy ráfordított percét se bánok, mert miközben írtam, bennem is felelevenedtek az élmények és a jó játékok által eltöltött kellemes percek. 5 napig folyamatosan gyűjtöttem, rendeztem a dolgokat és 1 napot a lektorálásra, helyesírási hibák kiszűrésére fordítottam, mert azért nem szívesen adok ki szart a kezeim közül, bár így se merem 100%-ra állítani, hogy hibátlan lett. Köszönöm mindenkinek aki elolvasta és sikerült hozzátenni pár plusz applikációt az ízléséhez. A következő cikkem is hasonlóan átgondolt lesz, de még nem top lista mindig!
Ha tetszett a firkám, nézd meg az előzőt is:[link]
Köszönöm szépen mindenkinek a figyelmét!

Hozzászólások

(#1) #53932800


#53932800
törölt tag

Nah ez jó hosszúra sikeredett,de amilyen kosszú annyira jó:)Ha szereted a TD játékokat próbáld ki a Bloons TD 5-öt,Bloons TD Battles-t,Kingdomn Rush-t,Kingdom Rush Fronteiers-t meg a Plants vs Zombeis 1-2-t
Egyébként az alkalmazásoknál a 8. nem warez?

UI. Szerintem linkeld be az Android Játékok topikjába:)

[ Szerkesztve ]

(#2) Drenadar


Drenadar
veterán

Minden írásomat publikálás előtt 2-3-szor átolvasom, hogy ügyeljek a helyesírásra és a mondatok egymás után történő összefüggő elegyére.

Az összetett szavak látszólag még fejtörést okoznak... ezekre is jobban figyelhetnél, de az igyekezet mindenképpen dicsérendő!

(#3) rdt89 válasza Drenadar (#2) üzenetére


rdt89
addikt

Ezért se fő irományba publikáltam, meg megmondom őszintén a 4. nap már figyelmességem alább hagyott, de próbáltam a végéig értelmesen fogalmazni.. :)

(#1) Robeszka5:
Köszi, kipróbálom őket mindenképpen. :)

(#4) inyuska


inyuska
tag

Én tudtam belőle csemegézni.köszönöm

(#5) Victoryus


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Nekem az utorrent pro/ijgyenes nem seedel csak kb 5 percig. Wi-Fi pedig megy, direkt úgy van beállítva, az utorrent is fut, ott van az állapotjzőn.

A facebook profilnak a valósággal való bármilyen hasonlósága csak véletlen egybeesés. --> Huawei band 6 aprón

(#6) toeki válasza rdt89 (#3) üzenetére


toeki
senior tag

"Tudom jól, hogy az aki helyesírással tele ír le valamit, komolytalannak minősül"

Ezt azért értelmezzük már, hogy mit is szerettél volna mondani :D

(#7) rdt89 válasza toeki (#6) üzenetére


rdt89
addikt

Vegyük alapul az egyik bejegyzésemet. Számodra melyik része tűnik komolyabb és érdekesebb leírásnak, azaz melyik elolvasása után töltenéd le inkább az adott programot?

Először is itt van a helyes verzió:

Nos ez régióra van lekorlátozva, de egy nagyon is használható programról van szó. A közismert Napló internetes applikációja, melyről ingyen letölthetjük a napi híreket pdf formátumba. Mondhatnám úgy is, hogy a teljes naplót, csak virtuálisba. Nyelvezete természetesen Magyar.

Most pedig az összecsapott, trehány változat:
Nos ezrégioravan lekorlátozva de 1 nagyon is használhatoprogramrl van sző. A közismert Napl internetes applikácioa, melyról ingyen letőthettyükanapi hireket pdf formátumba. Mondhatnám ugy is, hogy a teljes naplot, csak virtuálisba. Nyelvezetetermészetesen Magyar.

Szóval az a mondat mikor megfogalmazásra került, így szeretett volna hangzani. :)

(#8) rdt89 válasza inyuska (#4) üzenetére


rdt89
addikt

Ennek örülök, és örömmel hallom. Nagyon Szívesen! :)

(#5) Victoryus:
Gondolom ez is készülék és támogatás függő akkor, mert nálam nincs probléma vele (mtk processzor)

(#9) toeki válasza rdt89 (#7) üzenetére


toeki
senior tag

akkor mégjobban kiemelném:

"helyesírással tele"

nem maradt ki a -hiba- szócska véletlenül? :B

(#10) rdt89 válasza toeki (#9) üzenetére


rdt89
addikt

Nehezen de leesett, javítottam, köszönöm a figyelmeztetést :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.