2022. november 29., kedd

Gyorskeresés

Android/S3 Segítségre lenne szükségem

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Létezik olyan program androidra amivel pl az s3-am processzorának 4 magjából pl 2 kikapcsolok? Azért kérdezem mert nekem bőven megfelelne úgy is a teljesítménye plusz kevesebbet kérne enni :) Ha tudna valaki segíteni azt megköszönném akár már egy alkalmazás név is sokat segítene :K köszönöm :R

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog

Tudtommal nincs. De egyébként is teljesen felesleges. A magok dinamikusan skálázódnak, mindig csak annyira pörögnek, amennyire szükséges. Ha kettőt kikapcsolnál, a maradék kettőnek magasabb teljesítményen kell dolgoznia, ergo többet eszik.

Egyébként létezik ilyen, az MTK 6592 (az aktuális nyolcmagos) a szükséges teljesítmény függvényében kapcsolja be és küldi alvó állapotba a magokat.

Töröld a szükségtelen alkalmazásokat, widgeteket, illetve rootolt telefon esetén a szükségtelen gyári alkalmazásokat is le lehet fagyasztani (Link2SD tökéletes erre), törölni nem ajánlott, de ha jegelve vannak, nem futhatnak. Mellesleg ilyen méretű telefon esetén a kijelző a legnagyobb fogyasztó (ezzel sajnos együtt kell élni).

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) Pr3ciSioN válasza Samus (#1) üzenetére


Pr3ciSioN
aktív tag

Értem :) nagyon szépen köszönöm a válaszodat :R igazából most is vissza vannak véve 1400 helyett 800 MHz-re h spóroljak az akksival mert szegény már haldoklik de sajnos nincs pénzem másikra :( hát akkor marad törlés/jegelés :K

\HTC ONE M8 ----> Más nem is kell\ A Reszkessetek Betörők a gyerekek Die Hardja

(#3) Thaaleum


Thaaleum
aktív tag

Tudom, hogy ez nem szerepelt a kérdésben, de ahogy előttem is írták, a kijelzővel sokat tudsz spórolni. Pl ha beraksz egy fekete háttérképet. AMOLED-en a fekete pixelek nem fogyasztanak, mert ki vannak kapcsolva, így a kijelzőn is spórolsz.

„Egy szónak is száz a vége...” - Legendd

(#4) CloZee válasza Thaaleum (#3) üzenetére


CloZee
aktív tag

"AMOLED-en a fekete pixelek nem fogyasztanak, mert ki vannak kapcsolva,"

Ezt így nehezen hiszem el. Forrás?

[ Szerkesztve ]

(#5) Bjørgersson válasza CloZee (#4) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Már nem azért, de miért másnak kellene bizonyítgatnia? Ha annyira nem hiszed el, keress rá magadnak, gondolom felétek is van Google.

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Kring Angel-M ergonomikus irodaszék eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bjorgersson/index.html

(#6) Szatyor95


Szatyor95
aktív tag

Elvileg a Kernel Tuner tud ilyet. Viszont ezt a kernelnek is támogatnia kell, ez meg főleg a CM-re jellemző.

Nyugodj békében Integra!

(#7) Pr3ciSioN válasza Szatyor95 (#6) üzenetére


Pr3ciSioN
aktív tag

Sajnos ez sem vált be mert amint deaktiválom az egyik magot rögtön vissza is kapcsol :(( most a 3.0.101 -es Boeffla kernel van fent lehet ez nem támogatja :( de köszönöm a tippet :R

\HTC ONE M8 ----> Más nem is kell\ A Reszkessetek Betörők a gyerekek Die Hardja

(#8) harry3 válasza CloZee (#4) üzenetére


harry3
őstag

„Az AMOLED kijelzőkben a szubpixelek maguk bocsátanak ki fényt, nincs tehát háttérvilágítás, mint az LCD kijelzők esetében. Ez azzal jár, hogy a fekete felületek egyáltalán nem fogyasztanak energiát...”
Forrás.

[ Szerkesztve ]

(#9) Szatyor95 válasza Pr3ciSioN (#7) üzenetére


Szatyor95
aktív tag

Nincs mit azért. Utánanéztem ennek a kernelnek, és bár ilyen infót nem találtam, de van benne egy pár okosság. Például állítható, hogy hogyan kezelje a magokat. Egy olyan opció is van, hogy először az első magot terheli 100%-ra, aztán a többit. Ráadásul elvileg az alulfeszelés is támogatott, ami sokat segít, ha elég alacsony feszültségeket tudsz beállítani. Ugyanez igaz a GPU-ra is. Én ezekkel próbálkoznék még.

Nyugodj békében Integra!

(#10) CloZee válasza harry3 (#8) üzenetére


CloZee
aktív tag

:R

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.