2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Felmondás...de hogy?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A kérdésem adott. Fiatal vagyok, és ez az első munkahelyem(immárom 4,5 éve dolgozom ott), így fogalmam sincs mi ennek a menete, mit kell tennem, ha szeretnék felmondani. Ebben kérném a segítségeteket, tanácsot és minden egyéb dolgot, ami kapcsolódhat a témához.:)

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Ha felmondasz, fittyfütyi sem jár, ezt remélem, tudod.

Szóval a lényeg.
Megfogalmazol egy szívhez szóló levelet, melyben közlöd a munkáltatóval, hogy X határidővel felmondasz, nem kívánsz többé munkakörödben dolgozni.
Ennyi, pont.

Annak viszont nézz utána a munkaszerződésedben, hogy nincs-e kötöttséged, mert ha van, annak megfelelően kell felmondanod.

Mit írtál alá?
Szerszámok, munkaeszközök átvétele? Ezekkel el kell számolnod tisztességgel.

Munkaruha?
Szép summa lehet, ha levonják a béredből.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Nordic válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Tudom, hogy nem jár semmi a felmondás esetén, ezzel tisztában vagyok. Kötöttségem nincs, csak egy sima határozatlan időre szóló munkaszerződés. Munkaeszközeim nincsenek, munkaruhát immáron másfél éve nem kaptam(1 éves kihordásra adják), max a bakancsom lehet amit levonnak, ami fél éves. Abban a szívhez szóló levélben mi alapján adom meg a határidőt? Úgy tudom a munkáltató adja meg a felmondási idő időtartamát, vagy nem erre gondoltál?
(Ahogy számoltam a munkatörvénykönyv szerint 35 nap lenne a felmondási időm, ha ragaszkodnak hozzá.)

(#3) Lauda


Lauda
félisten

Ha Te mondasz fel, akkor az elso harom honapban nem kapsz munkanelkulit, ezert probald meg ugy lezsirozni, hogy kozos felmondas legyen. Akkor azonnal kapod a lovettat, persze ha le akarsz jelentkezni a munkanelkulire. Amugy semmi extra, irott formaban beadod es a Te peldanyod alairatod, hogy a felmondasod atvette. A felmondasi idot koteles vagy ledolgozni, aminek a felet el kell hogy engedjek. Viszont ha kiiratod magad tappenzre, akkor nem kell ledolgozni. Csunya egy kicsit, de jogilag okes.

(#4) Nordic válasza Lauda (#3) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Igazság szerint nincs bajom a felmondási idővel, hisz addig is kapok fizetést. A munkanélkülit tervbe vettem, abban az esetben, ha végképp nem kelti fel a jelentkezésem azt a 3-4 helyet ahova beadtam. A közös felmondásnak amúgy mi a lényege? Én úgy tudtam, hogy egy ideje a táppénz nem számít bele a felmondási időbe(na nem mintha azt akarnám).

(#5) Kassadin


Kassadin
addikt

Mi történt, hogy inkább otthagyod a munkahelyed a bizonytalanért?

(#6) Lauda válasza Nordic (#4) üzenetére


Lauda
félisten

A kozos felmondas az, mikor kozosen dontetek arrol, hogy elvalnak utjaitok es mondom, akkor azonnal jar a munkanelkuli, a Te szempontodbol mas jelentosege nincsen.
De beleszamit, hiszen lehetsz Te beteg azalatt is. ;] Tudom mi a helyzet, mert en is ezt csinaltam a nyaron. :DDD

(#7) Nordic válasza Kassadin (#5) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Meguntam a cégem részéről való folyamatos visszaéléseket, azt hogy 2010 januárja óta folyamatosan csökken a fizetésem, persze indok nélkül, de törvényesen(tulajdonképpen az adható béreket folyamatosan és egyre jobban megnyirbálják, ami nélkül a fizetés semmire se elég). Viszont a legfőbb hibát én követtem el. Túl sok mindenre jó vagyok, és már túlterhelnek. Sem fizikailag, sem idegileg nem bírom. Persze az építő jellegű véleményeimre nem kíváncsiak. Ha pénzben kifizetődő lenne, akkor tűrnék, de sajna az említett időpont óta majd a felére csökkent a fizetésem. A semmiért nem fogom tönkre tenni magam.

(#8) Vakegérke válasza Nordic (#7) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ha kellesz a cégnek, lebeszél a felmondásról. Ha pedig nem, akkor passz.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) Nordic válasza Vakegérke (#8) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

Egyszer az igazgatót halottam fél füllel:"Nem baj, ha elmennek a régi dolgozók, majd veszünk fel újakat, akik majd azt csinálják, amit mi mondunk..." :U

+1: "A régi dolgozók azért vannak még itt, mert máshova nem kellettek." - Ezt a 8-10 éve ott dolgozókról mondta, akiknek majdnem a kisujjában van minden. Szerintem ez sok mindent elárul az itteni helyzetről, hozzáállásról.

(#10) neduddki


neduddki
nagyúr

HI!

Te falun dogozol v. eljata vhova?

udv

neduddki

mod: magarul ha faolun akkor mejjiknel?

[ Szerkesztve ]

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.