2019. április 20., szombat

Gyorskeresés

Samsung U600 - Na hÚzz a...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A sztori tavaly télen kezdődött, mikor a D900 és a K790i között vaciláltam. Végül a japán-svéd gyártó zázlóshajóját választottam, talán azért, mert a K750i-vel is meg voltam elégedve. Azért titokban nagyon tetszett a D900, nagyon elegáns, nagyon szép, nagyon slide és Parlamentes háttér, ami még a bal felső sarokba is felúszik, ha tárcsázom a telefonszámot. Tyűha!

Na, aztán használtam jó fél évig a SE-t, majd egy nyári, balatoni napon drága, egyetlen édesanyámra bíztam a telefonomat, míg én a vízbe megyek lubickolni.Rossz döntés volt. Bár a lelkére kötöttem, hogy csomagolja be három rétegű WC-papírba és rakja be valami széfbe is, mielőtt a táskája mélyére süllyesztené. Szegénykém biztos próbált rá vigyázni, de mikor visszakértem, egy hatalmas karc fogadott a képernyőn.
Kiakadtam. Nem kicsit... Mindegyik telefonra úgy vigyázok, óvom mindentől(most már anyámtól is), hogy két napig másra sem tudtam gondolni, csak hogy mi lesz most az életemmel.

Harmadik nap elmentem a balatonlellei könyvtárba netezni, hogy bánatomat csillapítsam. Ily módon ráakadtam egy eladó, jó állapotú Samsung U600-ra.Gondoltam, ha már D900-am nem volt, most bepótolom egy Ultra Edition-nel.

Vékony, de legalább szar

Nem sokkal később nyélbe is ütöttük az üzletet(persze jó sokat fizettem rá) és szárnyaltam a boldogságtól. Alig bírtam ki hazáig, már ki is bontottam hazafele a fülest és hallgattam a rádiót a 7-es buszon nagy büszkeséggel. Itt jelentkezett az első probléma, mivel a buszon egyszercsak valahonnan elkezdett bömbölni Britney egyik nagy slágere. Nézett mindenki körül, ki lehet ez a györkérarc akinek ez a csengőhangja, én is összenéztem egy csajjal, hogy hú de gááz. Nahát. Csak nem az én telefonom csörgött?
De bizony! :K
Nagyon égett a pofám, de hát csak felvettem, barátnőm volt, hogy mikor megyek már hozzá.
Ebből kifolyólag a 7-es buszon azóta nem nagyon merek járni, hátha felismernek és leszállítanak.
Sebaj, csak hazaértem a végén, nyomkodtam nagyban, nagyon tetszett. Az érintőgombokat kicsit szokni kellett, de hamar sikerült elsajátítani a művészetét.

Na, hát bevezetőnek talán kicsit hosszúra sikeredett, de most már csapjunk bele a lecsóba, beszéljük ki az U600-at a háta mögött, miért is elvetemültség beruházni rá.

Kezdődött az egész a telefonkönyvvel. Nem bírta felfogni a kis drága, hogy a SIM-en és a telefonon is vannak nevek. Egyszóval valamelyik memóriáról törölnöm kellett a kontaktjaimat, mert egyszerűen nem volt opció arra, hogy csak az egyiket mutassa. Első feketepont! :((

A telefonkönyves trauma kiheverése után vettem egy 2GB-os Kingston MicroSD-t, ami kicsit merész volt, de szerencsére ezzel nem volt problémám. Formáztam, ment, minden oké volt.
Aztán elkezdtem feltölteni a zenéimet, örültem, hogy végre van hely, nem kell annyit bénázni. Hejj, de olyan hülye ez a telefon, hogy nem bírta sorbarendezni rendesen a számokat ID3-tag alapján. Kb egy órát töltöttem el azzal, hogy lejátszási listákat csináltam és még azokon belül is elrendeztem a számokat. Bár fogalmam sincs, hogy a 8-as szám miért került az 1-es elé, de végül ezen is túltettem magamat.
Másnap reggel nyári munkába menet elfelejtve minden kezdeti nehézséget(vagy lehet, hogy csak nagyon korán volt) büszkén kapcsoltam be a telefont, majd léptem be a zenelejátszóba. Kicsit már furcsa volt, hogy lassan akar indulni, de betudtam annak, hogy most bootolt be, persze hogy lassú.
A harmadik perc után, mikor a kedvenc Placebo számom vége felé jártam, egyszer csak eltűnik az utolsó 5mp. Majd eltelik megint 5másodperc és kezdődik a következő szám.
Azt hittem, eldobom az agyam.
Az pedig még a ráadás, hogy az az állítás, hogy a zenelejátszó fut a háttérben, az hazugság. Zene közben lehet vele sms-t írni, úgy hogy beszaggat, de másra már képtelen. Nem hogy másik java nem fut a háttérben, de képet nézni sem lehet párhuzamosan.Szánalmas. Megenném annak az embernek az arcát, aki piacra dob egy multimédiás telefont ilyen sw hibával! Jajj!

Oké, hozzászoktam, de utáltam miatta. Ez volt a két legnagyobb problémám, a többi apróság, felsorolnám:
-A csörgés és rezgés az sms érkezésénél még mindig nagy álom marad a Samsung felhasználóknak.Mindamellett, hogy az összes gyári hang is nagyon proli, szerencsére azok cserélhetőek.
-Rühelltem, hogy ha átküldtem egy képet BT-n, akkor utána ki kellett kapcsolnom külön a kékfogat. Bár lehet, hogy ez csak a SE kényeztetése miatt volt.
-Irritált, hogy baromi hamar merült az akksi, s mikor már az utolsókat húzta, akkor majdnem meghalt a telefon. Minden használható funkciót letiltott a használat elől, ami szerintem nevetséges. Had halgassak már zenét addig, amíg le nem merül!
-Nem szerettem az egyszínű és puritán menürendszert sem, se téma, se más színséma(jó, volt fekete meg fehér), nulla testreszabhatóság, sokszor bonyolult átláthatóság.
-A középső gomb persze hogy a wapra visz, hova máshova, úgyis minden reggelemet a wapon kezdem, elköltök egy tizest és jól indul a napom.
-Végül akkor dőltem majdnem kardomba, mikor megpróbáltam java alkalmazásokat ráerőszakolni a telefonra. A K790i-nél megszoktam, hogy van fent egy Angol-Magyar(és visszafelé is) szótár, egy viszonylag részletes Bp. térkép, esetleg pár játék, az Opera, stb.
Sokáig szenvedtem, mire végre vettem a bátorságot, hogy feltegyem ezt a szégyenteljes kérdést a telefon topikjában. Nem sokkal később kaptam is választ.
Aha, üssek be egy 54648546 jegyű kódot minden egyes telepítésnél, akkor kiírja, hogy ON, és utána 5 mp-en belül kezdjem el telepíteni, de csak a mutatóujjamal nyomhatom meg az OK gombot(ami ilyenkor kivételesen nem a wapra visz)
Rendben, beletörődtem-gondoltam úgysem fogok mindig csak progikat installálni, inkább használni akarom azokat.
Java limit? Mivan? Ja igen, 1 megánál nagyobb alkalmazásokat ne töltsek rá, mert nem tudja kezelni. Na itt elszakadt a cérna.
Hogy mer a Samsung multimédiás telefonként eladni egy ilyen telefont?
Amellett, hogy a K750i-m tudott ilyet két éve? Mikor az a kamerája miatt volt úttörő?

Ekkor adtam fel a hírdetést. Nem bírtam tovább. Vissza is raktam a dobozába és elővettem a régi 3310-esemet(ami csörög és rezeg egyszerre SMS-nél is) és a 256 Mb-os Aiptek MP3-lejátszómat.

Sikerült is a csere, kaptam egy új 6120C-t cserébe. Vagy Symbianos Nokiát akartam, vagy SE-t.

Ez nem olyan vékony, de legalább nem szar

A Samsung(és azt hiszem, hogy ezt általánosságban elmondhatom) nem érdemli meg a multiméidiás eszköz címet. A Nokia és a SE igen. Ők telefont gyártanak, nem játékmobilt.
Azért, hogy a kedvesség parányi nyoma is felfedezhető maradjon szerény lényemben, meg kell említenem, hogy külseje még mindig tetszik. A slide is jó volt, bár néha úgy éreztem, mintha homok ment volna bele. Pedig egy jó 15 éve nem környékezem meg a homokozókat.Meg a kamera. Az sem volt rossz. Ha végülis megkértem az alanyokat, hogy 10 mp-re játszanak sóbálványt légyszike, akkor sikerült éles fotót készíteni. Egyébként nem sűrűn.

Ezennel zárom soraimat, bár nem tértem ki minden hibára, talán nem is elmítettem a többi létező jó tulajdonságát, valamint a bevezető is hosszúra sikerült, de így vándorolt be az U600 a képbe és vándorolt ki annál gyorsabban-szerencsére.

Ha bármi kérdésetek van, vagy szidni kell a telefont, esetleg petíciót kell beolvasni a TV-székházban, hogy szüntessék be az U600 gyártását azonnali hatállyal, akkor lehet rám számítani.Monnyon le!

nemma

Hozzászólások

(#1) philoxenia


philoxenia
(MODERÁTOR)

Milyen a 6120 ?
MIlyen konstrukcióban vetted?

"Útnak indul most a kétség, lámpafényt olt a vaksötétség"

(#2) philoxenia


philoxenia
(MODERÁTOR)

Gondolom nem lány vagy.
Nem tudtad, hogy a Samsung nem gyárt férfiak részére telefont ? :DD

"Útnak indul most a kétség, lámpafényt olt a vaksötétség"

(#3) nemma válasza philoxenia (#2) üzenetére


nemma
(PH! addikt)

De közben rájöttem... :(((
A 6120C-t egy sráccal cseréltem, aki a Pannontól vette. Nekem is megérte, meg neki is. Remélem :)

(#4) djtoomi válasza nemma (#3) üzenetére


djtoomi
(PH! addikt)

Olyasmiket gondolom direkt nem emlitettel hogy ha radug usb-n gepre semmi enm trotenik csak sajat szoftverrel meg ilyesmi.Ezek tizeneves milliardos csmeteknek valoak,akik nem ertenek hozza de suliban vagiznak vele hogy a legujabb syamaik rajta vannak meg 3 megapixel meg erintogombok meg huha...K800i ay egy telefon,K790i is de az ritkabb.En mondjuk 6120C-t sem vennek,symbian segghulye elrendeyesu szamomra. :K

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#5) nemma válasza djtoomi (#4) üzenetére


nemma
(PH! addikt)

Az a helyzet, hogy a "cikk" írása közben annyira elragadott a düh, hogy hirtelen nem jutott minden eszembe.
Bár én úgy emlékszem, hogy amikor rátoltam egy másik gépre, akkor a memóriakártyát érzékelte.
Valóban, elég hamar rájöttem, hogy nem nekem való és a Samsungok többségével így állok már, ahogy ezt írtam is.
A Symbian számomra most a legjobb, teljesen átlátható, logikus felépítésű op.rendszer, iszonyat nagy testreszabhatósággal.

Köszi egyébként a hozzászólásokat :R

(#6) djtoomi válasza nemma (#5) üzenetére


djtoomi
(PH! addikt)

Nekem most D900 utan van egy N73-am es a symbian sztem egy forintot nem er,legalabb is nekem.Nem tudom atlatni.Le fogom majd cserelni valami jo telora a K800i kene de az mar ehhez kepest tul oclso,elavult,nincs alternativa SE oldalon,max a k850i de az meg arban...T650i meg nem jon be,W880i meg nem tud semmit,symbianos nokia meg nekem nem kell.Nehez a dontes. :))

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

(#7) EQMontoya válasza philoxenia (#2) üzenetére


EQMontoya
(PH! kedvence)

de, d900at. a leirt bugok egyike sem jelentkezik rajta.

Same rules apply!

(#8) nemma válasza djtoomi (#6) üzenetére


nemma
(PH! addikt)

Én megszerettem a Symbiant, de amire én használnám, nekem is elég lenne egy korrekt tudású Sony Ericsson.
K850i-t még elég sokáig nem éri meg venni, a T650i nekem sem tetszik, viszont a W880i igen. Egyáltalán nem buta, bár a kijelző lehetne nagyobb.
Esetleg K810i, mert az kicsit újabb, meg nem olyan nagy batár!?

(#9) eddie17 válasza nemma (#8) üzenetére


eddie17
(PH! addikt)

Annyira azért nem jó a W880i:) Nem véletlenül lesz nekem is holnaptól 6120C:)
Pl sms-t írni szörnyű. És semmivel sem tud többet mint a W850...
Amugy még nem volt szerencsém az U600-hoz, csak D900-hoz, de nekem azzal semmi bajom nem volt. Az F300-al már igen, de az más tészta:)

(#10) djtoomi válasza nemma (#8) üzenetére


djtoomi
(PH! addikt)

W880i-ben nem AF-es a kamera,ayok a gombok aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,K810i syep emg jo,de ugyaayt tudja mint k800i ketsyer anniert. :U

Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.