2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

Anyának nincs munkája! Kérlek segíts, ha tudsz!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

No, hát ez egész más témájú lesz, mint az eddigi írásaim, mivel itt a ti segítségeteket szeretném kérni, mivel nagy bajban vagyunk.

Anyukám egy főiskolán volt a Francia tanszék vezetője, mindaddig, míg meg nem szűnt a tanszék és ki nem rúgtak mindenkit. Talán a diák is kevés volt, de hogy valamit nagyon elba**tak a fejesek, az biztos.

Tehát ez van július óta, azóta nem tud elhelyezkedni. Ez számomra felfoghatatlan. Ilyen végzettséggel, 10 éves felsővezetői tapasztalattal és PhD-val nem talál munkát? Hogy lehet ez? A legtöbben még válaszra sem méltatják :( Válság van? Lehet. De ő nem gyári munkás, tehát elvileg nagy mértékben nem érintheti egyelőre a recesszió.

Tudom, hogy leginkább fiatalok járnak a fórumra, de hátha vannak öregebb rókák, akiknek esetleg van ötletük, netalán ajánlatuk, és maradt még bennük valami segítőkészség.

Hozzászólások

(#1) nemma


nemma
(PH! addikt)

Ha valaki tudna segíteni, nagyon hálás lennék! :R

(#2) Balika911 válasza nemma (#1) üzenetére


Balika911
(PH! nagyúr)

Segíteni sajnos nem tudok, de remélem, hamar jön valaki, aki igen!
Kitartás!

JBL Studio 220 hangdoboz eladó

(#3) nemma válasza Balika911 (#2) üzenetére


nemma
(PH! addikt)

Szia
Köszönöm szépen, az ilyen hozzászólások is jól jönnek!

(#4) bublee


bublee
(lelkes újonc)

Sajnos nagyon jó helyről küldték el anyudat! :( Ne számítsatok jóra, ami épp elfogadható ajánlat van azt el kell fogadni ha minimál bérért is de muszáj! :( Sajnos kezd fordulni a kocka... A jó szakmunkásoknak kezd áldozni a jövő, itthon is némileg de külföldön is jelen ez van számukra! Egyre több a diplomás és nincs igény rájuk! :( Szar MO...

[ Szerkesztve ]

''Utáltam mindig az iskolát,el*****a az ember kiskorát!''

(#5) Crystalheart


Crystalheart
(senior tag)

Nos, ha én pöpecül tudnám a franciát, ilyen helyzetben megpróbálnék ideiglenesen kivándorolni, ha nagyon kell a pénz. :\ Vagy utazási irodákban, esetleg egyéb turisztikai cégeknél (francia illetőségűeknél is) megnézném, ajánlanak-e valamit. Egy tanár ismeretanyaga nyilván igen nagy, ez jó pont lehet. És a turisztika (és a szórakoztatóipar) legalább stabilabb, és nagyobb jövő előtt is áll, mint az állami szektor.

(#6) Crystalheart válasza bublee (#4) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

A legnagyobb probléma az, hogy a vezetés nem ismerte még föl - vagy én nem tudom mire vélni -, milyen irányba kellene mozdítani a munkaerőpiacot egy kis ráhatással, tájékoztatással, kampánnyal. Meg felújításokkal, ha már a turisztikánál tartunk...

(#7) nemma


nemma
(PH! addikt)

Bocsi, bublee, véletlenül privátba ment, nem is egyszer...
Szóval, amit írtam:
Minimálbér? Aha, abból kijön két havi fűtésszámla, úgy, hogy nem is fűtünk, csak a nappaliban, ott is csak 2-esen van az 5-ös skálán.
Az oké, hogy mégis több, mint a semmi, de hát mégis mire gondolsz?
Ilyen végzettséghez tartozik egy minimális "fizetési szint"(nem tudom szebben megfogalmazni), emiatt nem veszik fel pl középiskolába nyelvet tanítani, mert senki nem hajlandó kifizetni a doktoriját...

Crystalheart: Köszi, a turisztika nem rossz ötlet, most mondtam is neki, de azt mondta, hogy már próbálkozott ilyen helyeken is. Mindenesetre még utánanéz, és én is.

[ Szerkesztve ]

(#8) Crystalheart válasza nemma (#7) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

Persze, de ez természetesen egy olyan dolog, hogy abban a pillanatban (pár napban-hétben), amikor elkezdünk munkát keresni, általában úgysincs rögtön alkalmas hely, kivétel talán, ha esztergályosnak vagy hasonlónak állunk :)

Egyébként van egy ismerősöm, akinek a szülei kétnyelvűek, dán+magyar, itt élt, de szinte anyanyelvi szinten nyomja a dánt. OKJ után egyetem helyett vállalkozást alapított, feltüntette az idegenvezetést meg ami kell, és maga szervez csoportot magának Dániában Magyarországra. Ez persze csak időszakos meló, fene akarna télen hálidéjezni Közép-Európába... De lényeg a lényeg, ha jól tud az ember szervezni, magas szinten tud egy nyelvet, nagy ismeretei is vannak hozzá, akkor lehet, hogy egy hasonló válallkozás jobban megéri, mint elmenni valahova fixért dolgozni. Egy nagybusznyi nyugdíjast akár szórólapokkal is össze lehet szedni külföldön, akit érdekelnek a szép bécsi stílusú városok, a bécsi árak töredékéért.

Csak ötlet :)

(#9) bublee válasza nemma (#7) üzenetére


bublee
(lelkes újonc)

Az édesanyám is doktor (jogi) és nem jelenleg egy irodában dolgozik a nem (!!) diplomás minimálbérért! A szükség törvényt bont! Sajnos ez az MO által nyújtott élet halál harc! És a kollega sztem jót írt, ezen a nyelvterületen próbálkozzon anyukád munkát keresni! Nem lehet mit tenni be kell vállalni azt ami van!! És am még a fentiekhez hozzátévén ez a tendencia a szakmunka javára csak nőni fog nem tudnak és nem is akarnak egy középutat megteremteni! Euró itthon? F*szomat! Romániában hamarabb lesz, mint itt... Jómagam is a főiskola helyett a fizikai munkát és külföldöt választom...

''Utáltam mindig az iskolát,el*****a az ember kiskorát!''

(#10) Jancsi válasza nemma (#1) üzenetére


Jancsi
(fanatikus tag)

Próbálkozzon nagy francia cégek itteni kirendeltségeinél, leányvállalatainál, egy nyelvtanár ismerősöm vezetőitapasztalat nélkül is csípett már meg magsabb vezetői állást, csak azért mert értette mit mond a német főnöke, és tudta tartani az anyavállalattal a kapcsolatot.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.