2019. április 24., szerda

Gyorskeresés

Amit újságkihordás alatt megtanulhatsz...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Szerettem volna egy autót. 13 éves korom óta rakosgattam félre a pénzemet, kötöttem le folyton, ahogy tudtam, majd össze is jött pár százezer, így már csak azt kellett kitalálnom, miből tartsam fent.

Egyik alkalommal eléggé megszorult volt Ofőm mondta, hogy ő most reklámújságot hord ki mellékkeresetként. Hát, nem ez volt álmaim munkája, de gondoltam, veszteni nem veszthetek vele, egyszer élünk, próbáljuk ki. Felhívtam a kapott számot, és augusztus végén el is kezdtem csinálni nagymamámtól sokszor kölcsönvett remek Matizával, az alig egy hónapos jogsimmal.

A IX. kerület egy részén hordom már lassan fél éve az újságot melegben izzadva, hidegben fagyoskodva, esőben szarráázva. Az utóbbi kifejezetten kellemetlen, mert ilyenkor az újság is ázik, és egy idő után elég undorító lesz.

Amúgy eléggé megedződtem, az első alkalommal az újságok bepakolásával, az utcák megtalálásával, és az egyirányú utak realizálásával eltöltött 5 óra később 3-ra csökkent, érezhetően gyorsabban ment, és megy most is, de mindezeken kívül rengeteg dolgot meg lehet tudni az emberekről.

-Az emberek szemében egyenlő vagy a nullával. Annyi "Jó napot kívánok" hagyta el a számat naponta, mint még soha, de jobb esetben is csak fele ennyit kaptam vissza. A személyiségem megszűnt. Senkit nem érdekel, ha bunkó, és nem köszön egy hülyegyereknek, aki csak a Photo Hallt hozza. Egyszerűen átnéznek rajtam, mintha ott se lennék. Esetleg elküldenek anyámba, hogy ne rakjam ide "azt a szemetet", illetve kedves jelzőkkel illetnek.
Nem hogy csak a nullával vagy egyenlő, de a stresszt is rajtad töltik le, amikor előtted dobják ki olvasatlanul a postaládába épp most bedobott szórólapot. És élvezte, hogy megbánthat, bár engem nem zavart, de róla kiderült, hogy milyen egy szánalmas alak.

-Az emberek nem tudnak parkolni.

-Az emberek szeretik más előtt becsapni az ajtót.

-Az emberek nem ismerik a jobbkezes utcákat.

-Az emberek közül az idősebbek tényleg kulturáltabbak, némi kivétellel.

-Az emberek, akiknek az a munkájuk, hogy leellenőrizzék az újságkihordók munkáját, mindenbe belekötnek, főleg ha Gazsika játszik, és dobálja szét a kerületi magazint. Mert ez is az én hibám.

Számos dolog van még, amit meg lehet tanulni egy ilyen munka közben, de sajnos itt is kiderült, hogy az emberek gonoszak, buták, hanyagok, a többi pedig a három keveréke. Ez persze erős túlzás, és egy kerületi tapasztalatból lehet, hogy nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, de kíváncsi lennék, hogy milyen lenne ugyanezt a munkát végezni mondjuk a VIII, vagy a XII. kerületben.

Egy szónak is száz a vége, minden megemlített negatívumtól nekem bejött a munka, jó, hogy fizikai, mert a suli után ez nekem aktív pihenés, és sokat tudok közben gondolkodni. Egyébként pedig nem fizetnek rosszul. A kitűzött célomat pedig remélem hamarosan el tudom érni...

Ja, valami azért még fontos:

-Az emberek egyébként szerethetőek

Hozzászólások

(#1) Bozodi János


Bozodi János
(fanatikus tag)

:)
31 évesen talán kicsit furcsán hangzik tőlem, de bárcsak minden korodbeli ilyen normális és értelmes lenne...
Örülök, hogy találkoztam veled, és annak is, hogy ezt elolvastam. Remélem, hamar összejön a francia csoda :)

Tűzoltósááág!

(#2) Thunderzolee


Thunderzolee
(PH! addikt)

Régebben pizzériákban dolgoztam, és előfordult, h besegítettem a szórólapozásba. Nekem tetszett, mivel nem volt kötelező, de esőben nem csináltam. :N

Mondjuk azt nem értem, ha valaki nem kér szórólapot, mifelénk kiírja a postaládára, h "Nem kérek reklámújságot", azokba a postaládákba nem dobtunk be. Úgyhogy felesleges a nagymenő mozdulat, amikor kidobja a szemed láttára olvasatlanul, elég ha kiírja, h nem kér újságot... de hát észt sajnos nem adhatunk az embereknek.

A másik, mikor zárt lépcsőház volt, és becsöngettem valakihez találomra, h engedjen be, és megpróbáltak lecs×szni, h miért csengetek délben, itt kisgyerekek alszanak... Hát édes drága tündér bogár virágszálam... ha nem akakrod, h felkeltsenek, miért nincsen annyi ész a fejedben, h lenémítod (mellérakod) a kagylót? Hát sajnálom, észt nem adhatok.. na erre aztán k×pni-nyelni nem tudott a drága.. :P

Én pl. nem szoktam felvenni a kaputelefont, ha nem várok látogatót, tőlem aztán csöröghetnek, a postás tudja a kapukódot, olyan ismerőseim meg nincsnenek akik ne tudnák a tel. számom, vagy a neten ne érnének el, ...vagy a kapukódot ne tudnák... Nem akarom, h zavarjanak, és nem veszem fel a telefont... ennyi. Nem kezdem el ecsetelni, h minek mer zavarni engem egy szórólapozó ember...

Érdekes amiket írtál, tiszta h×lye emberek vannak... :( Az ilyenek költözzenek tanyára, semmi keresni valójuk egy nagyvárosban. :(((

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#3) Eastman válasza Bozodi János (#1) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

+1 :R

...nem tudok mit hozzátenni Bozodi elv. soraihoz.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/cikk/5_bacsis_retro_szamitogep_kiallitasa/teljes.html --> 2019. május 18-19-én a Fejér megyei Fülén, a Petőfi S. u 12. szám alatti Tornacsarnokban

(#4) joey04


joey04
(Jómunkásember)

én is csináltam régebben ezt a melót, amikor előttem dobták ki a kukába én visszaszóltam mosolyogva: én is pont ezt teszem otthon. :D

(#5) Thunderzolee válasza joey04 (#4) üzenetére


Thunderzolee
(PH! addikt)

Remek válsz! :K :C

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#6) nemma válasza Bozodi János (#1) üzenetére


nemma
(PH! addikt)

És mindazok ellenére, hogy fizetni is majdnem elfelejtettem neked ilyen dicséretet kapok? Hát köszönöm, és neked is Eastman, bele is pirultam, kb így :B

Thunderzolee: Én nem ítélem el azokat, akik kidobják, és az sem juthat mindenkinek eszébe, hogy kiírja a saját postaládájára, hogy nem kérek reklámot, csak egyszerűen ne próbáljon meg engem megalázni ilyesmivel, lője inkább fejbe magát, ha ennyire utálja az életet.
Persze tényleg hozzá kell tennem, hogy sok az idős, főleg a régebbi házakban, akik kedvesen megkérdezik, hogy "Mit hozott fiatalember?", és nem kötnek bele abba, hogy hogy rakom le, hova, és miért.

joey20: Elhiheted, én sem úgy állok hozzá, hogy majd mindenki vidáman elolvassa, sőt igazából nem is érdekel, mivel nem én vagyok az újságok szerkesztője, tehát tényleg nem érint érzékenyen, csak ne nézzen le azért, mert az újságot hordom ki hozzá...

[ Szerkesztve ]

(#7) remington2 válasza Thunderzolee (#2) üzenetére


remington2
(őstag)

Mi nem rakjuk félre, mert olyan szuper kis mikrofon van benne, hogy alul lehet hallani mindent :DDD

szerk: nekünk viszont ilyen célra van egy kis falikosár, hogy abba pakolják a szórólapokat. Leszámol egy tucatot, belerakja, és annyi.

[ Szerkesztve ]

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#8) joey04 válasza nemma (#6) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

csak ne nézzen le azért, mert az újságot hordom ki hozzá...
ha lenéz az az ő bizonyítványa... ;)

(#9) concret_hp


concret_hp
(PH! addikt)

legtutibb ha több helyen lebizniszeled, hoyg az adott környékre te vidd a cuccot, így lehet növelni az órabért (3-4 féle cuccot elvinni ugyanoda nem tart 3-4szer addig)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#10) nemma válasza remington2 (#7) üzenetére


nemma
(PH! addikt)

Jaja, jó a falikosár, csak tudod van olyan, amikor külön kérés az, hogy dobjam be a postaládába. :U

joey20: Ja, hát én tudom, csak ő nem :D

concret_hp: Jó a meglátás, de sajnos több újságterjesztéssel foglakozó cég dolgozik(illetve dolgoztat) párhuzamosan ezeken a körzeteken belül, tehát mindent nem vihetek én, csak ha két külön cégnek csinálom. Amúgy meg hónaptól függ, hogy mennyi van egyszerre, volt, hogy négyféle cucc is volt, de januárban két hétig csak otthon ültem.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.