2019. december 7., szombat

Gyorskeresés

Lakásszövetkezeti mese.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Főszereplők:
Balga paraszt szerepében: Mi, tulajdonosok
Kiskirály szerepében: Lakásszövetkezet

Nemrégen vettünk egy lakást, társasházi és nem közös képviselő van hanem lakásszövetkezet. Még örültünk is neki mert a szövetkezet néhány tulajdonosból áll így nekik is érdekük hogy jól működjön a ház.

Szeretnénk radiátort cserélni, ugye az ilyen házakban nyáron leengedik a vizet direkt az ilyen munkák elvégzése miatt. Ez ingyenesen kérhető, amúgy valami 10k.
Kérdeztük hogy mikor van az a 2 hét amikor nem lesz a csőben víz.
A válasz hogy nincs ilyen, nekik kell kérvényezni, és pénzbe kerül.
Barátnőm írt nekik, hogy ez nem így van, átküldte nekik a linket az űrlaphoz amin lehet kérvényezni a leengedést és néhány szóval összefoglalta kulturáltan hogy jó lenne ha a lakók érdekeit néznék és ne kiskirályként viselkedjenek.
És a válasz:

Tisztelt Tulajdonos !
Önnek igaza van, de ez a díjmentes ürítés arra vonatkozik,hogy ha a Szövetkezet részére a tulajdonosok lakásaiban kell a fűtéscsöveket javítani, pótolni és a munka elvégzéséhez a ház rendszerét le kell üríteni. Indok nélkül nem kérjük az ürítést, ennek nincs anyagi vonzata, hiszen nincs fűtés, nincs mit megspórolni.
(A fűtéscső szövetkezeti közös tulajdon, a radiátor nem.)
A díjmentes ürítés az egyes lakásokra nem vonatkozik.
Továbbra is olvassuk a hírleveleket és szükség esetén intézkedünk, a ránk bízott feladatokat legjobb tudásunk szerint elvégezzük.
Üdvözlettel Vén pi...banya

Itt már érdekes módon elismerik hogy lehet ingyenes leeresztést kérni.

Barátnőm válasza:

T. Vén pi...banya
Érdekesnek tartom ,hogy hirtelen rájött mégis csinál ilyen ürítést a Főtáv,mikor az egyik előző levelében kijelentette ,hogy nincs ilyen...
A Főtáv szolgáltatásának sajátos értelmezése csakis az Önök szempontja,értelmesen és környezettudatosan működő házakban a képviselet megkéri a díjmentes ürítést és kiírja az időszakot amiben a lakók elvégezhetik a cseréket és nem kell minden lakás miatt újra leengedni és feltölteni a rendszert 3 naponta...
Az ön levele szerint évek óta nem kellett javításokat eszközölni és idén sem kell...ez a szolgáltatás nem az iroda kényelmét szolgálja,hanem a lakók számára egy tervezhető és környezettudatos felújítást tesz lehetővé.
A szövetkezeti közös tulajdon nem a maga tulajdona vagy az irodáé,hanem a szövetkezet tagjaié,tehát az enyém is és a lakóké is.Maga a ház lakóinak a megválasztott képviselője és mint ilyen nem lehet biztos a székében ilyen hozzáállással a továbbiakban.

Barátnőm megrendelte a Főtávtól a 3 napos leengedést pénzért.

Mint minden mesének ennek is van tanulsága, ha lakást akartok venni és lakásszövetkezet van vén banyákkal, meneküljetek.

Hozzászólások

(#1) Simi87


Simi87
(senior tag)

nálunk is 14 nap van rá. ez MINDENHOL így van

(#2) marositech


marositech
(senior tag)

Úgytudtam KÖTELEZŐ leereszteni a vizet...

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#3) Met


Met
(veterán)
LOGOUT blog

Mi is ebben a hitben éltünk és laktunk is panelben mindketten ahol így volt, de úgy látszik ebben a királyságban nem így működnek a dolgok.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#4) Simi87 válasza Met (#3) üzenetére


Simi87
(senior tag)

nem panelban lakunk, hanem társasházban a Fillér utcában. ne sértegess. ;] nálunk ki van írva, hogy mettől meddig lehet intézni az ilyen dolgokat. elvileg mindenhol, minden évben leeresztik a vizet a rendszerből 2 hétre.

(#5) bambano válasza Simi87 (#4) üzenetére


bambano
(titán)
LOGOUT blog

minek engednék le a vizet minden évben? kb. sehol, csak ahol konkrét munka van.
az ingyenes leengedés meg valahogy úgy jöhet össze, hogy annak érdekében, hogy a lakók ne kókányoljanak folyamatosan, egy leengedést beterveznek a költségvetésbe és azt fizeti a ház, ezzel próbálják arra az időszakra terelni a lakók dolgait.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#6) Met válasza bambano (#5) üzenetére


Met
(veterán)
LOGOUT blog

Pedig mindenhol leengedik és nem kell betervezni a kölcségvetésbe mert ingyenes ha a ház kéri.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.