2019. augusztus 24., szombat

Gyorskeresés

Fagor FE948

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tegnap elvitték az "öregek otthonába" a mosógépünket.
2001 novemberében vettük 79.990,- forintért a MM-ban.
Tette a dolgát csendben, kb. 5-6 évesen egyszer csak nem akart centrifugálni, a szivattyú öklendezett, a dobot meg csak forgatta szegény. Hívtunk hozzá szerelőt, kicserélte a szivattyút ami megtette jótékony hatását, újra tette a dolgát ahogy megszoktuk tőle.
Néhány hónap múlva megint előjött a hiba, gondoltam most már megnézem én is, szétszedtem a szivattyút és meglepetésemre egy műanyag kábelkötegelő bilincs volt benne, ami nem tudom hogy került bele mert ilyeneket nem szoktam zsebre tenni, de kiszedtem, összeraktam és a gépünk újra működött. Most az öröm még nagyobb volt.
Közben előjött egy másik, egyelőre inkább csak esztétikai hiba.
Az ajtót mosás után nem szoktuk becsukni, ennek következtében az ajtó keret műanyagja megrepedt ahogy a zsanér feszítette és picit lógott az ajtó. Megnéztem az orczy-nál 10k körül volt hozzá új keret, osztottunk szoroztunk és úgy gondoltuk hogy ennyit még megér rákölteni, megvettem, kicseréltem, örültünk.

A 15 év szolgálati ideje alatt volt nagyjából egy év amíg nem használtuk, utána kölcsön adtuk 1-2 évre, 2015-ben újra használatba vettük de már egy tartós hibával.
Általában a rövid mosási programot szoktuk használni aminek a végén rövid centrifugálás van, miután ez lefutott át szoktuk tekerni egy hosszú centrizésre, ezt nem mindig szokta bevenni, egyszerűen nem indult el.
Nem jöttünk rá mi a hiba, szerintem valami melegedés mert amikor nem indult el otthagytuk és 15-20 perc múlva újra próbáltuk, akkor már elindult. Ezt tovább fejlesztve, amikor a rövid program lefutott, alig hogy megállt a dob rögtön tekertük át. Így mindig elindult a centrifugálás.
Mostanában vízbeszíváskor, vagy ürítéskor néha furcsa, nem megszokott hangokat hallatott, gondolom a szivattyú. Centrifugáláskor időnként egy pendülő hang is megjelent, ez gondolom a felfüggesztés volt.

Mivel nem akartam hogy mosás közben adja meg magát a csere mellett döntöttünk.
Sajnáltam szegényt, barátnőm rendesen megsiratta (tudjátok, első közös mosógép stb. :) ) de ha még találok is alkatrészt nem lett volna garancia arra hogy nem adja meg magát a motor vagy valami csapágy és akkor ott állok egy rossz mosógéppel amire ráköltöttem egy új gépnek a fele árát.

Az utód egy LG F12C3QD lett az Euronicsból 89.999,- forintért, a vásárlás érdekesen indult.
Kifizettünk a pénztárnál, átmentünk a vevőszolgálatra megbeszélni a házhoz szállítást, elég nagy volt a sor de jött egy csávó és gyorsan megcsinálta, kérdezi az adatokat, kinyomtatja a szállítólevelet és rohanna el de utána szóltam, mert azon kívül hogy egy mosógép volt rajta semmi nem stimmelt, hisztizett egy sort de második nekifutásra sikerült megoldania.
Tegnapra volt megbeszélve hogy hozzák, délelőtt csörög a telefonom, hogy hány mosógépet vettem, mondom hogy egyet de miért?
Mert hogy két szállító volt azonos adatokkal, gyanús volt a szállítónak azért kérdezte.
Amikor kihozták mondta a szállító, hogy a csávó már le lett cseszve (állítólag) és lehet el is küldik.
Ha azt mondom hogy kettőt vettem neki ki kellett volna hoznia. Persze még elkérhette volna a számlát ellenőrizni, gondolom.

Az új gépről.
Lefutott az üres tisztító mosás és egy 30 perces mosás ruhákkal, kb. 50 perc lett a mosási idő, gondolom több ruhát érzékelt mint ami ahhoz a programhoz van beállítva. A tisztító mosás kb. másfél óra volt a 3 helyett.
Szokni kell a hangjait. Amikor üresen centrizett olyan hangja volt mint a régi filmekben az ufo űrhajóknak:)
Minden tekintetben halkabb mint az elődje, amikor ment a rendes mosás megkérdeztem barátnőmet hogy leállt a gép mert nem hallani semmit.

Csak azt sajnálom hogy ez már nem fog elmenni 15 évet :U

Hozzászólások

(#1) marositech


marositech
(senior tag)
LOGOUT blog

Fog, ha rendesen karbantartod, pld. ecetes vizes átöblítés.
Elvileg minden LG mosógépnél van doböblítő mód.

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#2) zolem válasza marositech (#1) üzenetére


zolem
(tag)

Szerintem meg nem ! Nem vita miatt,csak vélemény. :D

にんじん

(#3) DeFranco


DeFranco
(nagyúr)

hasznaljatok egeszseggel. felesleges lenne aggodni azon hogy mennyit megy el, szerintem az idejet ki fogja szolgalni gondos hasznalat es karbantartas mellett. azt meg toletek meg fogja kapni.

garit mennyit adtak ra?

(#4) zolem


zolem
(tag)

Bocsi. Szóval igen,használjátok egészséggel minél tovább. Én is arra vágyom ,hogy minden gépem sokáig húzza. Nem kívánom másként senkinek sem.

にんじん

(#5) Met válasza DeFranco (#3) üzenetére


Met
(veterán)

Gyári 2 év és plusz 3 lett hozzá véve.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#6) DeFranco válasza Met (#5) üzenetére


DeFranco
(nagyúr)

addig szerintem elpöfög szépen. aztán meglátjuk.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.