Hirdetés

Főztem eledelt a kutyámnak!

Hozzávalók:

1 nagy csésze (basmati) rizs
1/2 kis csésze kuszkusz
1 kis csésze zöldborsó vagy más zöldségféle
félkiló hús (most éppen birka)
nagyon kevés fokhagyma
egy csipet só
2-3 evőkanál zabpehely
zeller vagy petrezselyem zöldje
1 darab kutya, ami gyorsan betolja az adagját.

Az elkészítés módja.
Egy előmelegített lábasban halványsárgára piritjük a rizst. Hozzáadjuk a kuszkusz.
Felöntjük 3 nagy csésze vízzel. Sózzuk, a fokhagyma pépet is belekeverjük.
Felforraljuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg elfő a víz.

Hirdetés

Amíg fő a rizs, apró cafatokra vágjuk a friss húst. Ha előkészített húst vásárolunk, értelemszerűen nincs dolog vele. Én csak a csirkehúst szoktam frissen venni. A többi fagyasztott fajta.

Amint kész a rizs, felöntjük egy csésze vízzel, és hozzákeverjük a húst. Addig főzzük amíg eltűnik a véres színe. A kutyáknak nem kell agyonfőzni az eledelt. Házzá öntjük az összezúzott zöldborsót, zabpelyhet, a felvágott zöldet.

A lehető leggyorsabban lehűtjük, kiporciózzuk, és lefagyasztjuk Napra szabott adagokban érdemes fagyasztani.

Tálalás módja:

A kutya ételes táljába betesszük az adagját. Oda adjuk neki. Elszámolunk 30 másodpercig, majd elvisszük az üres tálat elmosni.

Magyarázat:
Az előző kutyánk életének utolsó 5 évében nem kaphatott kész ételt, a máj és vese betegsége miatt.
Akkor kezdtem el főzni. A hús nem emberi fogyasztásra szánt termék. A kuszkuszt eredetileg nem a kutyának szántuk, csak egy csomag hosszú ideig állt a szekrényben. Kidobás helyett kapta meg a kutya. Ekkor derült ki, szereti az ízét.

Egy napi etetés még így is olcsóbb, mintha a kutyakonzervet enne. Ha megenné, mert most már vendégségben sem eszi meg.

Tovább a fórumba.