2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Vezessünk nyugodtan, és szépen.

Írta: | Kulcsszavak: autó kresz közlekedés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos, hozzávetőlegesen 10 perccel ezelőtt egy gépjárműben ültem, amelyet én, galád gyökér vezettem. Elkövettem azt a bűnt, hogy miközben álltam a gépjárművel a 4-es fő utat keresztező kis földúton, és vártam a soromra, hogy ki tudjak hajtani, ezzel elérve azt, hogy valamikor hazaérjek, akkor úgy láttam, hogy "na, akkor mehetünk", ugyanis csak egy autó közeledett, de az is 200 méterre, és ugye lakott területen vagyunk, tehát simán kiférek, és még csak nem is vagyok állat. Kifordulok, és mikor egyenesbe álltam (ekkor már 50-el mentem) akkor láttam meg, hogy a seggemben van az a kocsi, ami előbb még 200 méterre volt és (!) Közeledik... Na, akkor ez se megy, 50-el. Lehúzódok, hogy legyen helye (bár senki nem jött szembe), erre megelőz a kedves úri ember, dudál, mert hát mit képzelek, hogy szabályosan közlekedek. Aztán istenségünknek ez nem volt elég, fogta magát és mikor elém ért satufék. Végül is kit érdekel, hogy a hátsó ülésen édesanyám ül, és egy 2 éves kislány. kit érdekel. hisz ő az isten. Ő dönti el, hogy ki élhet és ki nem. De még ha én is hibáztam. Oké előfordul. Rosszul mértem fel. No de mi sem természetesebb, hogy ez az elintézési módja? Ez...ez felfoghatatlan. Előfordul az is hogy siet az ember. No de akkor miért fékez le? Milyen alapon sodorja veszélybe más életét, még ha talán a másik szabálytalanságot követett el? Nem vagyok ideges egyébként, csak a kezem remeg, de nem is akarom túlcifrázni... Ha az a sofőr olvassa majd ezt akkor legyen szíves elgondolkodni azon, hogy milyen alapon teszi kockára mások életét? Hány embert ölt már meg? Ember ölni senkinek sincs joga!! Persze lehet mondani hogy most nem is halt meg senki, meg az ijedségen kívűl más nem történt, de ez nem rajta múlott, és nem is rajtam!

Végül köszönöm szépen az élményt kedves sofőr, mondanék még pár szép jelzőt a kedves úriember életvitelére, illetve anyuciját is emlegettem egy csöppet, de ilyet nem illik "papírra" vetni.

Hozzászólások

(#1) Hasek


Hasek
Közösségépítő

utólag is köszönöm az élményt a drága sofőrnek. Remélem sokat csuklott az anyucija... :(((

Üdv. H

(#2) ABE válasza Hasek (#1) üzenetére


ABE
őstag

Akárhányszor olvasok vagy tapasztalok ilyen eseteket, mindig felmerül bennem: - Mi a büdös franc van ezzel az országgal? Hol lett elrontva, hogy bárhol, bármit megengedhetnek maguknak egyesek - következmények nélkül? Mi a ménkű van az emberekkel?

[ Szerkesztve ]

(#3) csapos2 válasza Hasek (#1) üzenetére


csapos2
addikt

Gondolom, egy trabantos volt. Találkoztam már én is hasonló gyökérrel.

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#4) marcell4500


marcell4500
csendes tag

Nem kelett volna kihajtanod elé. 50-el a 200m-t 4 másodperc megteni. Mire sikerült a kuplongot felengedned és rálépni a gázra 1 másodperc már el is telt. Ha a mögötted lévő kicsit gyorsabban jön mondjuk 70-el és még figyelmetlen is könnyen összeütközhettetek volna.
Azonban nem kellett volna előted le satufékeznie. Bőségesen elég lett volna a dühét azzal levezetnie hogy rád villog vagy dudál egyet.
Soha többet ne hajcs ki egy 200 métere lévő kocsi elé!

(#5) KrAt válasza marcell4500 (#4) üzenetére


KrAt
veterán

Ajánlom, számold át mégegyszer ;)

(#6) ABE válasza marcell4500 (#4) üzenetére


ABE
őstag

50 km/h=13,9 m/s. Tehát ilyen sebességgel megtenni 200m-t az 14,4s. Ha a (vélhetően) megengedett 90-nel (25 m/s) megy, akkor is 8 s megtenni 200m-t. És közben az elé kihajtó autó is gyorsul természetesen.

[ Szerkesztve ]

(#7) Hasek válasza marcell4500 (#4) üzenetére


Hasek
Közösségépítő

2-3 naponta elmegyek ott, és rendekezem annyi tapasztalattal hogy felmérjem. Egyébként rosszul számoltál, mert az 50-et osztani kell 3,6-tal, és az idő ami alatt megteszi 50-el a 200métert valaki ~-14mp alatt teszi meg. De oké én voltam a hibás. Tételezzük fel. De akkor is ez a megoldás?

[ Szerkesztve ]

Üdv. H

(#8) KrAt válasza Hasek (#7) üzenetére


KrAt
veterán

Nem, nem megoldás, ezt te is tudod, ne húzd fel magad rajta :) Ittvagy, ez a lényeg :)

(#9) Hasek válasza KrAt (#8) üzenetére


Hasek
Közösségépítő

Igen tudom. De az embert azért csak bosszantja. :(

Üdv. H

(#10) VladimirR válasza Hasek (#7) üzenetére


VladimirR
nagyúr

nem, nem ez a megoldas
viszont nagyon vigyazz, mert annak ellenere, hogy nem tartja be a masik a sebessegkorlatozast, egy esetleges baleseytnel te leszel a vetkes, mert nem adtal elsobbseget (mivel nem helyesen merted fel a kozeledo jarmu sebesseget)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.