2019. április 23., kedd

Gyorskeresés

Naplóm 1. rész

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Remélem tetszik:)

Na szóval nekiálltam naplót írni. Fogalmam sincs miért most, meg egyáltalán azt sem tudom mikor tanultam meg írni, de valahogy megy, és nem is rossz! Persze a Világevő leverése előtt nem sok esélyem vagy épp időm lett volna írni, de a nyolcaknak (kilenceknek?) hála, sikerült megakadályozni, hogy degeszre egye magát velünk.
Vettem házat Fehérvágtában, mert azért jobb ott aludni, mint a kocsmába, az kicsit ugyanis zajos. Viszont ezután beütött az unalom, én pedig a nagy semmittevés közepette gondolkodtam, mint havasi medve az üres mézes csupor mellett, hogy ugyan már mi légyen mostan velem?
Jött a világmegváltó ötlet, mint a villámcsapás: a Hajnalőrség úgy is katonákat keres valami vámpírok ellen, szóval hát kalandra fel! Igaz nem sárkányok, de hát azért egy nagyra nőtt denevért még mindig élvezetesebb gyepálni, mint az asztalt otthon.
Így hát én, s hű csatlósom Lídia, felcsaptunk vámpírvadásznak. El is mentünk a Sodrásd melletti hegységbe, valami Hajnalőrség erőd nevezetű helyett keresve. Nagyon kreatív név, biztos rengeteget gondolkodtak rajta, meg mondjuk magának a szervezetnek is érdekes a neve… Hajnalőrség. Talán a vámpírok hajnalba támadnak? De mindegy is, sikerült megtalálnunk. Hát valami hatalmas egy erőd, viszont a környezete az valami borzalmas. Jég, vihar, sziklák, annyiból érthető az elhelyezkedése, hogy vámpírként tuti nem jönnék ide, szóval ez biztos jó búvóhely előlük. De azért albérletbe nem adnám ki.
Be is engedtek minket az erődbe, s valami Isran nevezetű egyén elé lettünk vezetve. Annak a fickónak akkora pörölye volt, hogy ekkorát még nem láttam s nem is szeretném érezni magamban sem… Na basszus, ez kissé félreérthető lett, de a végkövetkeztetésen nem változtat. Arcra meg olyan mogorva volt, hogy a vámpírok helyében egy tartalék alsógatyát hordtam volna magamnál.
Rám nézett, illetve a felszerelésemre (a nehézpáncélom volt rajtam a törp pajzsommal s harci bárdommal, jó az szinte bármi ellen) s csak ennyit mondott: van egy küldetésem számodra. Mondom akkor fel vagyok véve igaz?
- Látom téged sem az eszedért neveltek fel a szüleid. – közölte rezzenéstelen arccal, majd folytatta:
- Szeretném, ha elmennél a Mélyhomály sírboltba, ugyanis A Vigyázók rendjének vezetője szerint a vámpírok kutatnak ott valami után, és engem nagyon érdekel, hogy mit keresnek ott. Lehetőleg előttük szeretném megtudni, szóval indulj, Veli majd megadja a többi infórmációt, ami kell.
Hátat fordított s valami Toron nevezetű emberrel elbandukolt egy kisebb tanácsterem fele. Veli-vel beszéltem, adott néhány főzetet s figyelmeztetett a vámpírok egyik legfőbb veszélyére, mármint a varázserőn, fegyvereken, halálkutyákon kívül: az úgynevezett vámpírizmus betegséget terjesztik, mely ha nem gyógyítod meg hamar, vámpírrá változtat. Mondom remek, hol a Mélyhomály sírbolt?
Megkapva az instrukciót Veli-től, felcuccolva a létező összes betegséget gyógyító főzettel, elindultunk Mélyhomály sírbolt felé, hogy kiderítsük, vajon a vámpírok tényleg találtak valamit, vagy csak egy jó pohárnyi Bloody Mary-t kerestek?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.