2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Puningolás, a PC mint drog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bocsánatot kérek előre is, a téma nem ide illik de van egy olyan érzésem, hogy mindenkinek ismerős.

Tuning, anti tuning, ezek már olyan mély értelmet nyertek, mint a melyik volt előbb tyúktojás.
Mindkét oldalnak vannak fanatikus hívei.
Hogy igazságos legyek most a valóságban is feldobok egy pénzérmét (fej vagy írás alapon), hogy melyikkel kezdjem a mesét. Ha fej, akkor tuning.

Az jött ki :Đ nem véletlen :cool:
Pedig én fanatikus tuning ellenes vagyok. Van miből kiindulnom. A tuning érzése olyan, mint egy drog. Van aki tud vele élni és a legjobbat hozza ki belőle. De az esetek túlnyomó többségében a drogos kórházba kerül. Én meg az orvos vagyok.

Beszéljünk a tuningról, arról az esetről, amikor bejön hozzám egy tuningos. Szerinte minden rendbe ment, egészen addig, amíg ki nem fagyott. Itt is van két eset. Tehetős tuningos és legatyásodott. Mindenféle pénzfeldobás nélkül a legatyásodott tuningossal kezdem, mert abból van több. Fos, szénné púposodott Codegen, Acorp, Vargáné, Mercury, Sky Hawk, Pan Star, Vulcano, és még sorolhatnám, hogy micsoda átbaszás ház. Alaplap. P4, de már sd ramos, mert ha a legatyásodott tuningoson múlna, akkor megvenné a még edo ramost.
A szabadgondolkodásúak élből rambuszost hajtanak, motor, motor, de nem ugyanaz a rizszabáló, mint a tied, hanem höri-höri-hörli dévidzon :cool:
Természetesen szarrá porosodott Maxtor vinyó és szigszalag van a molexen, hogy ne csússzon ki belőle, kontaktos a lelkem. A porcicák félresöprése után veszed észre, hogy egy alaplapi kondi púpos, aztán még egy, meg az is, hát persze a táp. Mindenki így jár, aki nagy áruházban vesz gépet. Aztán nem elég, hogy zajos a ventilátor és önálló életet él, mint egy éppen távolodó autó hangja, de mindig ott van, folyamatosan távolodik és zörög a ház oldallapja is kicsit (tegyük hozzá).
Volt olyan gép, hogy kinyitottam és volt benne cigaretta csikk, meg szénné aszalódott csirkecomb, elég zanzás állapotban. Aztán kis adag lekvár odasziruposodva. Foltok kitudja mitől? A helyes megfejtők között teljes képernyős pornókép, de anyád meg ne tudja, halkítsd le jól és hunyorogj, fordulj a fal felé, álmodozz magasabb efesbéről.
A kedvencem az, amelyik este iszik, rendesen bepiál, helyére teszi a dolgokat, alaposan bezabál és teli gyomorral de magas vérnyomással vörösödik a feje, ráadásul tudatlanul, mert csak az indulatokat keresi, arra hajt. Olvas Ő is, de mint a krokodil, néha szétcsap maga körül, pedig a krokodil is csak egy gyík, de gyíkok között a legnagyobb.
Aztán behozza, leteszi az asztalra és sorolja, hogy ez van az van amaz van, álljak vigyázba. Néha kékül, reset után megy de csak kifagy. Kérdezem bizonytalanul, hogy esetleg tuning? Hát adtam neki rendesen és közben jókat röhög, ahogy előadja,. Beléptem a bios-ba, mondja. A fejedben lépkedek, del. Most a valóságban is belépek, tudod ahogy az előbb a pénzérmét.
Ha fej, akkor belépek. Jófej vagy? Vagy nem az jött ki? Dobjak fel még egyszer? :Đ

Na már bent is vagyok.

Azt mondja, hogy idő. Általában beszoktam állítani. Előrelátó vagyok mióta egy ügyfelem visszahozta a gépét, hogy bizonyos weboldalakra nem tud belépni, biztos rossz a gép. Aztán én is a homlokomhoz csaptam, hogy áhh a pontos idő, biztos az lesz. Némelyik szerver blokkolja a belépést ha nem egyezik az idő.

Szóval egyeztessünk órát. Nálam pálcika, pálcika, kisszék, hóember.

11:48, nemsokára éjfél.

Aztán megint vihog hozzá, hogy bírja ez, eddig nem volt gond, de holnapra kész legyen ám és beígér két sört, majd elrobog.

A tehetősebb tuningosra is van példa. Tudod az, amikor megjelenik és nem ábrándozik. Bemegy és megveszi. Előtte azért alaposan rákészül, mert nem szeret semmit a véletlenre bízni, szereti tudni merre hány méter, vagy mi a dörgés, még vihar idején sem fél, igazi ragadozó jellem.
Bejön hozzám a szervizbe, leül, sőt mit leül, átveszi a terepet, onnantól övé az irányítás, én meg a bábos és megrántok egy madzagot akkor nevet, egyet kicsit jobban és akkor megdöbben, húzok egyet még rajta és elkomolyodik, rájön hogy van Isten, megérti, felfogja. Mint az előző este a mágneshez rakott csavarhúzó, hogy másnap ha dolgozom és a kezemben tartom, ne essen le a csavar, ne essen be a házba, ne okozzon zárlatot, mint a csavar a húzóhoz, úgy kötődik hozzám, pedig a mágnes nem én vagyok. Hahó, pofozom, pofozom és végre kinyitja a szemét. Felfogja, hogy jé külvilág, a lámpa fénye zavarja a szemét, hunyorog. Jó napot, én az orvos vagyok, nem, nem a mágnes. Jól érzi magát? S már zakatol , hogy az a rohadt szemét, legszívesebben kitépném a szívét. Komolyan mondom ha az utcán találkoznánk nagyon megruháznám. Köcsög fless, a kis surmó elégedetten ül a gép előtt és cibálja a cerkáját, hogy milyen űber gépe van. Fórumtalálkozóra is úgy megy, hogy van hova leülni, isszák a szavát, s néznek rá, mint egy szoborra hogy tényleg s hogy sikerült elérni? Na figyelj és akkor mint apa a hülye gyerekéhez belekezd, tudod van a bios és ott beállítod a tuningot. Aztán hatásszünet. Kivár, mindenki várja az axe hatást, hogy mindjárt az ölébe hull egy nő. De helyette kinyitja a szemét, kicsit hunyorog, mert bántja a szemét. A monitoron egy pornókép, kivan nagyítva, teljes képernyős és a hang levéve, hogy a szülei ne hallják a másik szobában.

Szóval tehetős és a legnagyobbat veszi mindenből, ami kapható és utána nekiáll tuningolni. Mondjuk meg kell hagyni nem az a primitív, hanem előtte alaposan körbejárja mit hozhat ki belőle. Aztán megteszi. Belövi magát és béke van a lelkében, a legnagyobb efesbé és zavarja a flessében, hogy nem az övé a legnagyobb. Mert jön neki egy ilyen gyorsan elmúló fless, hogy ül a srác a gép előtt és élvezi a helyzetet, úgy ír, úgy fogalmaz, mint a csúcsragadozó, de fele arányban Isten, hisz magában és tudja, hogy vannak hívei, ezért ül a gép elé.
Miközben mondja, meséli neke kidagadnak az erek a nyakán, indulatos. Nekem tetszik, ahogy Ő tuningol, mert megveszi a legnagyobbat, profi módjára ül elé, mert már ismeri és megteszi. Tuningol rajta és elégedetten hátradől, mint az oroszlán a lakoma után és élvezi a napfényt, a nyelve kilóg és elernyülve liheg, a két szemfoga közt a nyelve. Nem szokott villogni vele, hogy mit ért el, nem mondja senkinek, nem olvassa a fejére, nem oktatja ki, nem nézi le, megérti, hogy nem mindenkinek lehet. Van benne empátia. Olyan, mint egy szerény ám de nagy tudású keleti mester, aki barátian, kellemesen forgolódik közöttünk és kedélyesen mosolyog, de ha baj van, akkor kézben tartja a helyzetet és megmutatja az igazi arcát, csúcsragadozó.
Nem rossz fless.

Holnap majd azokról írok, akik soha nem tuningolnak, Ők is két csoportot alkotnak.

Hozzászólások

(#1) Xantomas


Xantomas
őstag

Az írás jó, de a cím... vagy 10x olvastam el, mert nem hittem a szememnek. :B

"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"

(#2) sekli


sekli
addikt

az iromány érdekes, szórakoztató, de csak mint iromány... ami benne van, hát az szerintem nem igy van... :)

(#3) Yushchenko


Yushchenko
őstag

Sok igazságot véltem benne felfedezni :DDD

(#4) Freddy TNT


Freddy TNT
őstag

Szerintem ilyen irományt bármilyen hobbiról lehet firkálni......

(#5) tomazin


tomazin
veterán

Sok jó írásod olvastam,de nekem ez inkább a TescoTitkok c. könyvre emlékeztet... :U

(#6) [Vazz]


[Vazz]
tag

Nos nekem nemigazán teccett a szösszenet. Na nem azért mert én is tunnigőrölt vagyok :) hanem azért mert ezt bármijen sportra, hobbira, vagy bármibe ahol azon van a verseny hogy az egyik jobb legyen mint a másik, vagy gyorsabb vagy esetleg egyedit alkosson arra ugyanezt el lehet mondani. Aki gyufaszálból felépít egy 1:1 arányos személygépkocsit az is beteg és arra ''rángatja a cerkáját''? Vagy esetleg te is arra vered hogy milyen király cikket írtál? Amire van is esély mert a hangerőt rutinosan tekered lefele hogy a szomszéd szobába meg ne halják hogy min is formázod a csúcsod! Ebből a szempontból az egész világ beteg és talán jobb volna kollektív öngyilkosságot követnénk el! Nem? Egy enyhe túlzást érzek a cikkben, ahol egykét szélsőséges eset ki van ragadva és rá van húzva tunningtásadalomra. Ennyi! Első HSZ-nek jó lesz. ;) BB!

(#7) ktg3 válasza [Vazz] (#6) üzenetére


ktg3
őstag

ez elég gyenge már elnézést és nem is így vannak ezek sztem..
mivan a nem túl tehetős és nem is túl szegény tuningosokkal akik mindenből az optimumot hozzák ki...

azt h te antituningos vagy a te dogod...
de sztem akkor nem tudod h milyenha igényesen van tuningolva egy gép

de a fogalmazás tetszik ;)

(#8) guga


guga
Közösségépítő

Egy dolgot ne tévesszetek szem elől. Hozzám nem azok kerülnek, akik tudnak tuningolni, hanem akik akarnak de általában nem tudják mit csinálnak. Félinformációkra és olvastam a haverokra építenek, ha viszont gond van, akkor nem tudja megoldani.
Én emiatt aztán egyáltalán nem vagyok jó véleménnyel a tuningról :D

Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

(#9) wrz válasza guga (#8) üzenetére


wrz
aktív tag

Ajjaj guga, most beletapostál a fél prohardver lelkébe. :DDD

Minden ellenállás hasztalan!

(#10) Viktor0610


Viktor0610
MODERÁTOR

Mikor megláttam a topik címében az ''elírást'' meg a végén a pontot, gondoltam, ma, ennek az írásnak is guga a szülőatyja! ;)

Xiaomi 13T - Eladó Xiaomi 11T 8/128 GB telefon: https://hardverapro.hu/apro/elado_xiaomi_11t_8_128_gb_telefon/friss.html

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.