2019. április 20., szombat

Gyorskeresés

Kezd elege lenni a magyaroknak a vasúti pénztárakból - Írja az Index

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

[link]

A szokásos újságírói túlzás. Az automata, az online és a vonaton megvett jegy az összes eladás 25%-a. 5 évvel ezelőtt ez valóban csak 8% volt.
Szerintem, ha működnének az automaták, ez már sokkal több lenne.
Sokszor járok úgy, hogy a 2. automatánál is sikertelenül próbálok jegyet venni és húzok sorszámot a pénztárhoz. Múlt héten 3 alkalommal sikerült ezt megvalósítani 3 próbálkozásból. Papírpénzt el sem fogad, az érmét visszadobja (de most legalább nem nyelte el), a kártyát meg nem ismeri fel. Telepatikus úton meg nem tudok fizetni.
Egyik alkalommal, mikor közöltem a pénztárossal, hogy nem működnek az automaták, az volt a válasz, hogy:
- Nem a miénk!
WTF? Akkor mégis kié bakker?
Másik alkalommal a pénztáros tök normális volt és elismerte, hogy sok velük a probléma és valóban mindenkinek jobb lenne, ha működnének (Többek között a MÁV dolgozóinak is). Például nem kapnának naponta több száz dühös utazni vágyót, hogy: ...sszátok meg a ...va automatáitokat ...meg!!
Sokan már úgy mennek oda (saját fülemmel hallottam), hogy az automatával már nem is próbálkoznak, mert legtöbbször nem működik.
Én eddig kb. 20-30%-ban voltam sikeres. A legjobb az volt, mikor Érden már nem volt pénztár és az automata sem volt hajlandó semmilyen fizetési módot elfogadni. A kaller meg büntetni akart. Az volt a mázlim, hogy még vagy 15-20 ember járt ugyan így és kb. 10 másodperc alatt lincshangulat alakult ki.

Szerintem rohadtul nem a pénztárakból van elegük az embereknek.

Hozzászólások

(#1) t72killer


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Igazából ha majd megérkeztünk volna a XXI. századba, max 10% vesz jegyet pénztárban, a többi pedig online (nem is automatáknál, hanem appon/weboldalon).

Érdekes összevetés: hányan vesznek manapság repülőjegyet pénztárban?

Az egész zsurnalizmus sajnos erről szól, már-már szánalmas, amikkel indulatokat próbálnak gerjeszteni pro és kontra. A dolognak komoly politikai vonzata is van, főleg azóta, hogy komplett kormányzatok kezdtek betonszilárd (khmm..) politikai tőkét kovácsolni de facto pofátlan álhírgyártásból, trollseregek üzemeltetéséből - mivel ez nem a poltopik, neveket nem említenék.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#2) tuki2200 válasza t72killer (#1) üzenetére


tuki2200
(senior tag)

Nem jó az összehasonlítás, ha kimész a reptérre és aznapi vagy masnapi jaratra akarsz jegyet venni a többszörösét fizeted ki, mint online. Míg a vonatjegyben 5%(?) -os eltérés van és helytől, időtől független fix tarifa.

[ Szerkesztve ]

(#3) t72killer válasza tuki2200 (#2) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Nem csak az aznapira vehetsz a reptéren. Amúgy repültem már úgy, hogy 2 nappal indulás előtt vettem olcsó repjegyet, igaz online - de feltételezem a kasszánál se lett volna túl drága, max indulás előtt 3órával szivattak volna be direkt, látva, h mennem kell.

Ja, és nem csak a reptéren van kassza, hús-vér utazási irodákhoz is beülhetsz, mint a 90es években (ez még ma is van, bár tippre az irodás nyaralások nagyrészét is online foglalják már).

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#4) mephi666


mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kb 15éve még nem laktam bent kecskeméten, csajozni voltam, nemzeti ünnep, vasárnap este, kinéztem kb 21:30körül az utolsó vonatot haza falura, ki volt számolva a járatos busz, hogy kényelmesen odaérek (kb 3km), majd lemegyek a megállóba és nincs busz :C volt alig fél órám, gyorsan megindultam és vonat indulás előtt kb 5perccel beestem az állomásra... 1 pénztár volt csak nyitva, ahol a nő telefonált és ahogy látta a közeledésem, elfordult... várok-várok, kopogok, nem reagál, beszél tovább... bejött a vonatom, még 2perc indulásig, de ő csak cseverészik... itt meguntam, mert nem volt kedvem 20-25km-t gyalogolni hazáig, felszálltam a vonatra, kezemben összekészítve a jegy ára... jött a kaller, mondom meddig kérek jegyet, mire: "drága lesz az" :U előadtam a sztorit, kicsit erősködött, mire határozottabban elismételtem, hogy: "ott voltam az állomáson, nem foglalkozott velem a pénztáros, nem rajtam múlott, hogy nincs jegyem: ennyit fizetek, kész" ...mire adta inkább a jegyet... (ha tovább erősködik, következő munkanapon az első utam a petőfi népéhez vezetett volna, hogy írjunk akkor egy jó cikket az esetről :D )

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) Geri Bátyó válasza t72killer (#1) üzenetére


Geri Bátyó
(senior tag)
LOGOUT blog

A repülőjegy nem releváns. Egyrészt nem éri meg, másrészt egy fix utazást már bőven tudsz előre, legalább 2-3 héttel. Teljesen egyértelmű az online vásárlás. Otthon kinyomtatod és jó.

A MÁV-nál az online vásárolt jegyet is az állomáson kell kinyomtatni egy automatából, ami nem mindenhol van (mert az egy másféle automata). Nem kicsit szar a rendszer.

(#4) mephi666: Ha még automata is lett volna, simán megbüntet! :(((

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6) t72killer válasza Geri Bátyó (#5) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ez a papírnyomtatósdi a múzeumba való, appon lehessen megvenni droid/apple-pay-el akár a vonatra felszálláskor 5sec alatt, és a telefonodon lévő vonalkódot olvassa le a kalauz. A szükséges infrastruktúra nagyrésze már megvan, csak lépni kéne.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#7) Dilikutya válasza Geri Bátyó (#5) üzenetére


Dilikutya
(PH! félisten)

MÁV-nál van otthoni nyomtatás is, megveszed, kinyomtatod magadnak. De ki se kell nyomtatni, csak ha kell a jegy elszámoláshoz, mivel okostelefon kijelzőről is beolvassák a vonalkódot. Ha nem működik valami miatt, az nem a te problémád.

Nekem egy gondom van a MÁV rendszerével, hogy nem tudok egyszerre venni a visszaútra is jegyet, mert nem engedi ugyanabban a tranzakcióban, és a kosár is használhatatlan. Idén még nem utaztam, de talán már olyan is van, hogy még az időt is tudnod kell. Indulásnál még okés, de a visszautat sokszor a fene se tudja. Ok, meg lehet venni online, amikor már tudod, de én jobb szeretek mindent előre elintézni. Csak szívatás ez az új rendszer.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#8) somogyib válasza Geri Bátyó (#5) üzenetére


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog

"A MÁV-nál az online vásárolt jegyet is az állomáson kell kinyomtatni"

Ez így nem teljesen igaz. Választhatsz, hogy otthon nyomtatod ki a jegyet vagy pedig egyáltalán nem nyomtatod ki, hanem a telefonodra kapod a jegyet és a kaller arról olvassa le a QR kódot.

(#9) 66zio


66zio
(tag)

Én sem értem ezt az automatázást. Lehet sok mindenben szídni a MÁV-ot, de pont az online jegyrendszere miatt nem. (Kevés kivétellel, mint pl.: amit előttem említettek)

Online megvett jegy 10%-al olcsóbb és nem kell sem otthon sem automatánál kinyomtatni a QR kódot. Leolvassák képernyőről is.
Sőt már van appjuk is ott nem is kell foglalkozni vele vásárlás után mert benne lesz az appban.

(#10) t72killer válasza Dilikutya (#7) üzenetére


t72killer
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

+#8: "mivel okostelefon kijelzőről is beolvassák a vonalkódot. Ha nem működik valami miatt, az nem a te problémád."

Perfekt, akkor ennyi, probléma megoldva. A vásárlóknak kell már csak lépni.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.