2019. július 24., szerda

Gyorskeresés

Problémáim a magyar rendörséggel de inkább a rendszerrel.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Munkámbol kifolyolag nagyon sokat utazom autoval szerte az országba, a legtöbbet BAZ megyében közlekedem, heti 2x Budapesten vagyok. Ez számszerüsitve kb. 50.000 km évente, de inkább több mint kevesebb.
Szeretem betartani a szabályokat, ahol tehetem be is tartom. Talám ami kivétel az az, hogy nem "tögyörgök" 90-el hanem inkább a kényelmesebb, gyorsabb 110-et föuton. Tudom, tudom már most álszent vagyok. De ezt inkább ugy modositanám, hogy állandoan trafi határon mozgok.

Eme bejegyzésemet annak szentelném, hogy relative anonim kisirjam magat, mert a rendörökkel valo "harcomat" teljes élvezettel kiélem az életben.
9 éve vezetek, de 2 év alatt magamba raktam kb. 300ezer km-t. És 9 év alatt most kaptam 1 honap alatt 2 birságot is, ami "jogos-nemjogos" alapon lehetne vitatkozni, de nem ez a föcélom most.
30.000 ft-s példastatuálás hajnal fél3kor Budapesten a BAH csomopontnál. Nem mesélem, lényeg. Korrektül megindokoltam a rendörnek, hogy miért nem érdemlek (10.000 vagy csekken 30.000 ft-s) :)) birságot. Nem hatotta meg, példastatuálás. Juhu.
Szeged, bele logtam a taxi parkoloval kb 30 centivel a kocsival, rámhivta a rendör a taxis, 20.000ft.
Tehát ilyen vétségeim voltak 9 év alatt.

Na de amit akarok. Nemsoká életbe lép, hogy nem lehet már dohányozni sem a kocsiba a vezetönek, ugye enni eddig se lehetett, jo a cigivel egyetértek, fordult elö velem is, hogy nem voltam benne biztos, hogy hová ment a parzsás, de sok idöd megsporolok azzal, hogy nem állok meg cigizgetni. Jo, szokjak le, igen. Majd.
Nem vehetek fel stoppost, nem is szoktam. Ugye én ugy tudom, hogy azért nem, hogy nehogy migráns legyen. LOL :D

Ilyen "hülyeségeket" hoznak be, véda meg kutyafasza van. De, ami a lényegi bajom. A honapban több halálos baleset is történt csak itt az én környékemen. Nem azért történt mert valaki 91-el ment 90 helyett, hanem mert, bedrogozva a cé betüvel kezdödö és igányra végzödö "magyar" vezetett és megölt 3 embert, tulélte és az én a ti adotokbol és tb-böl éppen gyogyul. Mehet majd börtönbe 5 évre, ott meg szeretnek lenni. Részegen vezetett, irni nem tudott de volt jogositványa. 5 embert ölt meg, ö életben maradt a karambol után. Ez igaz, fél éve történt, de nem ismerte a számokat és 60as táblánál elözött zárovonalon hehe és miatta elrántotta egy kisbusz aki gyerekeket szállitott a kormányt. Soför meghalt, kéz-láb törések, csávokám tulélte. Nem ismerte a számokat, ezzel védekezett :) Kapott 2 évet.
Az ország többi részén lévö balesetröl nem is irok, ahol a vétlenek haltak meg.

Velem is sokszor elöfordult, hogy ha én nem vagyok észnél akkor meghalhattam volna sokszor, vétlenül.

Ilyenkor hol van a rendör? Miért az én zárovonalambol meg taxi parkolos faszságaimbol élnek meg?

Reggel öcsémet elviszem suliba egy másik városba, ugyis utba esik. 2 trafi van kint mindig a föuton egymástol 2 km-re. Szeptember ota, ugyan ott minden nap. Az egyik miért nem áll ki, hogy kiintsen 1-2-3-4 autost, hogy "bevagy drogozva bazmeg, ittál kora reggel, hogy autoban ülsz? ésatöbbi"
Miért nem látok kint erre felé több trafit mondjuk? Miért fél7-töl 9ig kell kint lenniük?

Én megértem a rendört is, mert megértem. Az egyik azt mondta, hogy olyanok mint a kutyák vagy a kurvák. Esöbe, hoba és fagyba kint kell lenniük. Végezzék a dolgukat. De könyörgöm, ne a tisztességes embert probálják már büntetni, példát statuálni... Hanem akkor kiszürni az ilyeneket, hogy ne drogozva vezessen már, ne ittasan ha nem ismeri a számokat, nem tud irni/olvasni, hogy lehet jogositványa? Persze tudom én, hogy lehet.... :))
Ja és azt nem is tudtam, hogy A8-as audival lehet tolatni az autopályán. Persze a kövi pihenönél a Kisasszonytéri vagy réti pihenönél onnan 5 km-re trafizott a rendör.

Kihangsulyozom megint, hogy nem azzal van a bajom, hogy engem büntetett, mert büntessen. Hanem, hogy nem látok semmit az ég egy adta világon arra, hogy ne a tisztes magyart büntessék. Pedig már van sulymérö szarunk is az utba, mert az kell

Hozzászólások

(#1) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem lehet mindenki mellett rendőr és trafi. Vezetés közben pedig semmi olyat nem lehet, ami elvonná a figyelmed és ezzel veszélyeztetnéd a személy és vagyonbiztonságot.

(#2) elithun


elithun
(őstag)

Én annyit látok most, hogy van 2 szabályszegő, az egyik a számok nem ismeretében látja az önigazolást, a másik abban, hogy vannak akik még súlyosabban szegnek meg szabályokat. De utóbbit amúgy nem zavarja, hogy büntetik, csak bejegyzést ír róla.

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#3) alkatraz3000


alkatraz3000
(őstag)

Ez a nem ehetsz, nem bagózhatsz dolog csak hoax. Nincs ilyen szabály.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#4) bkercso


bkercso
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az ok egyszerű: statisztika. Drogos és részeg baromból kevesebb van, mint gyorshajtóból és szabálytalanul parkolóból.
Egyszer nálam is rálógott a bokor a rokkant parkoló táblára (felfestés nem volt), kaptam 50k-t. Záróvonalon megfordulása Baross utcán, kamera látta, 50k. Juhé. Ezek nem túl örömteli dolgok valóban. Ezekre a helyzetekre könnyű ráállni, csak beteszik a kamerát a necces kereszteződésbe, és van belőle bevétel.
Ettől még persze a szabály az szabály, valamint a parkoltatás egy külön maffia és nem a rendőrség, tudom.

[ Szerkesztve ]

Hifi erősítők, DAC-ok, tápegységek készítése: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/index.html

(#5) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Ki van nekik adva, hogy ki kell állni sebességet mérni meg járni a környéket és bírságolni akit csak lehet és pont. Abból van pénz másrészt így tudják a rendőri vezetők felfelé igazolni, hogy az állomány milyen hatékony munkát végez. Több büntetés = javuló hatékonyság. Papíron. És darabra nézik. Azt senki sem nézi, hogy azért büntettek mert nincs annyi láthatósági mellény a kocsiban mint ahány személyes vagy azért mert olyan részegen karambolozott az illető, hogy a nevét sem tudja megmondani. Darab - darab, kész. A statisztika jól mutasson és ne baszogassák a kapitányságvezetőt fentről, más nem számít. Első kézből tudom helyi rendőr cimborától, hogy felénk konkrétan így megy ez. Várost szándékosan nem írtam. Mondok jobbat. E hó 16.-án országos akció keretében ellenőrzés alá vontak egy útszakaszt a városban és minden egyes áthaladó autó sofőrjét megszondáztatták. A végeredmény: 1óra alatt 3db ittas járművezetőt fogtak vagyis átlag 20percenként jön szembe egy részeg droid. Jó mi? Talán inkább őket kéne kiszűrni nem azt aki az 50-es táblánál halált megvető bátorsággal 55-el merészel ámokfutni...

(#6) ncc1701


ncc1701
(PH! addikt)

Enni sem lehet? Bakker, rendszeresen kajálok vezetés közben, pályán behúzódok egy kamion mögé, és tolom az arcba. :)

(#7) joysefke


joysefke
(PH! kedvence)

hanem mert, bedrogozva a cé betüvel kezdödö és igányra végzödö "magyar" vezetett és megölt 3 embert, tulélte és az én a ti adotokbol és tb-böl éppen gyogyul. Mehet majd börtönbe 5 évre, ott meg szeretnek lenni. Részegen vezetett, irni nem tudott de volt jogositványa. 5 embert ölt meg, ö életben maradt a karambol után. Ez igaz, fél éve történt, de nem ismerte a számokat és 60as táblánál elözött zárovonalon hehe és miatta elrántotta egy kisbusz aki gyerekeket szállitott a kormányt. Soför meghalt, kéz-láb törések, csávokám tulélte. Nem ismerte a számokat, ezzel védekezett :) Kapott 2 évet.

bicskanyitogató... :(

linket tudsz esetleg dobni?

(#8) AxBattler válasza 8th (#5) üzenetére


AxBattler
(PH! félisten)

+1
Hiába lépi át lakott területen a sebességkorlátot +100 Km/h-val, akkor is csak bírságolják, aztán mehet amerre lát. Amíg nem sérül meg valaki, addig nem kell félni az utcai harcosoknak.

.............................. "Cable management is for the weak!" ................................

(#9) Sethdobaloah


Sethdobaloah
(senior tag)
LOGOUT blog

inkább azon keseregj, hogy kb 0 esélyed van bizonyítani bármit. Ha látsz egy láthatóan mattrészeg sofőrt vezetni, nem nagyon tudsz mit csinálni.
Most majdnem nekem farolt egy faszi a 30 éves csotrogány bmw-vel, mert gondolta kézifékkel veszi be a kanyart... nem adta ki a lépést. Hiába van felvételem róla, ez hiába szándékos közúti veszélyeztetés, semmit nem tehetek.

...csak én vagyok helikopter?

(#10) bkercso válasza 8th (#5) üzenetére


bkercso
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Várost szándékosan nem írtam.
Felsorolhatnád az összeset. :DDD

63-65 km/h-tól mérnek egyébként 50-es táblánál. 10%-on belül csak helyszíni bírság lehet, plusz a műszernek is van egy pontatlansága, elsősorban a nem merőleges rátekintésből.

[ Szerkesztve ]

Hifi erősítők, DAC-ok, tápegységek készítése: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/index.html

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.