2024. május 27., hétfő

Gyorskeresés

Cyberpunk 2077 "ezt hogy lehet megoldani" gyűjtőírás

Írta: | Kulcsszavak: cyberpunk . 2077 . cp2077 . játék . bugok . FAQ

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Cyberpunk 2077 topicban folyamatosan felmerülő kérdések gyűjtőhelye lesz ez a bejegyzés, hogy ne kelljen mindent naponta 10x megválaszolni. :)

Hozzászólni nem lehet, ha itt nem kapsz választ ebben az írásban, akkor bátran tedd fel a topicban, illetve ha van valami, ami hasznos és ide való, privátban nyugodtan lehet javaslatokat küldeni! :R

Miért nem lehet átkonfigurálni szabadon a billentyűzetet?
Sajnos a CDPR valamiért úgy döntött, hogy a legfontosabb gombokat fixre konfigurálja, ilyen például a 'használni' (F), a 'térkép' (M), 'leltár vagy inventory' (I) illetve a párbeszéd opciók közötti váltás (fel és le kurzor), ezekre az egyik megoldás jelenleg az, ha valamiféle billentyűzet-átkonfigurálást lehetővé tevő programot telepítesz fel (pl.: SharpKeys vagy KeyTweak), vagy pedig olyan MOD-ot, ami ezt átkonfigurálja a neked tetsző módon (pl.: NexusMods, az oldal regisztrációköteles, utána tudsz csak letölteni róla). Vagy nekiállsz szerkesztgetni a játék beviteli fájljait (lentebb olvashatsz erről).
[Közben egy olyan MOD is kijött, amely a menüben teszi lehetővé az adott gombok átállítását. A telepítésénél azonban az összes beállítás alapállapotba áll, tehát mindent újra kell konfigurálni!]

Fegyvert hogy lehet eltenni?
ALT gomb kétszer gyorsan megnyomva.

Nem lehet valahogy a dupla irány gomb megnyomás helyett más megoldással félreugrani?
Itt egy erre szolgáló MOD @NexusMods (a letöltéshez be kell regisztrálnod az oldalra)

Valamit csinálnom kellene, amit átkonfigurált billentyűre tettem (telefonhívás például), de nem reagál.
Sajnos a billentyűzet átkonfigurálás része a játéknak eléggé gyenge lábakon áll, nálam például a játék elején egyszer az intro-t sem lehetett elnyomni. :U
A javaslat az, hogy próbáld meg átkonfigurálni egy másik billentyűre (vagy állítsd vissza alapra), töltsd vissza az állást, és próbáld meg újra. Aztán lehet visszakonfigurálni az előző állapotra.

Nincs mód kézzel átírni a billentyűzet-, egér- és irányító-parancsokat?

De, noha sok esetben nem akar működni sajnos. Ha próbálkozni szeretnél, akkor a [játékkönyvtár]\r6\config könyvtárban találod a inputContexts.xml illetve a inputUserMappings.xml fájlokat.

Ezzel kapcsolatban Megyi001 kartárs egy komplex leírást csinált, kattints hozzá ide légy szíves. ;)

Ha ez még kevés lenne, a C:\Users\[felhasználóneve]\Appdata\CDPR\CP77\Usersettings.json fájlt is nézd meg.
A biztonság kedvéért azért csinálj róluk másolatot, és aztán neki lehet esni mondjuk Notepad++-al...

Pattog a hang a játékban, van erre megoldás?

Vezérlőpult -> Hang -> [A használt hangkimenet kiválasztása] -> Itt állítsd át a kimeneti formátumot 48000Hz vagy 96000Hz szintre.

Hiába állítom át a játékot Magyar nyelvűre, minden indításnál visszaáll Angolra (GoG verzió).

Nyisd meg a Program Files (x86)\GOG Galaxy\Games\Cyberpunk 2077\goggame-1423049311.info fájlt egy szerkesztővel (Notepad++ ajánlott, de a sima notepad is megteszi).

Itt a "language": utáni "English"-t "Hungarian"-ra kell átírni, a "languages": utáni "en-US"-t pedig "hu-HU"-ra.

Hiába állítom át a játékot Magyar nyelvűre, minden indításnál visszaáll Angolra (Steam verzió).

Itt egy fokkal problémásabb a helyzet, amennyiben a lentit ki szeretnéd próbálni, mindenképpen először kapcsold ki a mentések szinkronizálását ( Steam-en belül Könyvtár -> Cyberpunk 2077 -> jobb gomb, Tulajdonságok -> és vedd ki a pipát a "Játékmentések tárolása a Steam felhőben a(z) Cyberpunk 2077 játék esetében" elől ). Ha ezt nem kapcsolod ki, és később a Steam-ből elindítod a játékot, akkor a menet közben történt játékmentéseket törli a Steam!

Ez után menj a ...\Steam\steamapps\common\Cyberpunk 2077 könyvtárba, és innen admin jogosultsággal (jobb gomb -> futtatás rendszergazdaként) indítsd a REDprelauncher.exe fájlt (ehhez lehet parancsikont is kirakni az asztalra, így nem kell mindig ide navigálnod).

Mi a játék közben menüben az a három százalék felül?

A játék teljesítési szintje, a Johnny-val kapcsolatos barátságunk szintje és a Biochip degradációs szintje.

Hogy működik a hack minijáték?

Adva van egy mátrix, különféle hexadecimális számokpárokkal. A cél az, hogy a jobb oldalt felsorolt kódsorozatot kirakjuk, amelyek 2-3-4 kódpárból állnak. A kirakás úgy működik, hogy felváltva vízszintesen, aztán függőlegesen lehet mozgatni a kurzort, és a felső sorból indulunk mindig. Nem kell kapkodni, akkor indul a mátrix felett látható idő visszaszámlálása, amikor rákattintunk az első kódra. Jobb oldalt felül van egy Buffer, oda rakhatjuk ki a kódokat. A buffer mérete a Kibervernél jobb oldalt felüli slotba helyezhető un. kiberdecktől függ, alapból 4, de lehet 6 vagy akár 8, sőt, 10 is. A kódsornál nem kell minden kódnak különállónak lennie, tehát ha van egy 1C BD és egy BD 7A kódsorunk, akkor az 1C BD 7A kirakásával mindkettőt teljesítjük.


Ezen a képen egy minta látható, a két kódsort a felvázolt módon ki lehet rakni 5 lépésből

A játék visszatöltése nagyon lassú, vagy a játék mentéseit nem is lehet visszatölteni
Sajnos a 8MB-nál nagyobb mentéseket a játék nem tudja visszatölteni, és kb. 6MB-tól már egyre lassabb és lassabb lesz a mentés feldolgozása. Az egyetlen közismert lehetőség a nálunk lévő tárgyak számának csökkentése. A mentéseket a C:\Users\<felhasználónév>\Saved Games\CD Projekt Red\Cyberpunk 2077 alatt találod.
Az 1.06-os Hotfix ezt orvosolta, de a korábbi mentések sajnos ez esetben is mennek a levesbe, ha 8MB-nál nagyobbak.

A játék rögtön rövid úton kifagy, pl. a Street Kid (Utcagyerek) történet elején, ahogy kilépünk a bárból, miért?

Ha régebbi processzorod van (Sandy Bridge-nél régebbi Intel például, bár Sandy Bridge prociknál is jelezték a gondot), akkor lehet, hogy az AVX hiánya a probléma. A játékfejlesztők azt ígérik, hogy dolgoznak a megoldáson, de addig is próbáld ki ezt: [Link] (ha ott nem érhető el: [NexusMods Link], ehhez regisztráció szükséges)

Mi ez a HPET kikapcsolás, ami állítólag sokat számit?

A HPET a High Precrision Event Timing, vagyis a Nagy Pontosságú Eseményidőzítőt jelenti, ezt a (Vezérlőpult->)Eszközkezelő->Rendszereszközök->Nagy Pontosságú Esetényidőzítő-n jobb gomb letiltás/engedélyezés gombbal lehet ki és bekapcsolni:

A játék rögtön az induláskor elhasal, bármit csinálok.

Ha régebbi Windows 10 verziód van (pl. 1703), akkor ez sajnos normális. A játék által támogatott Win10 a 1909-es alverzió, vagy ennél újabb. Frissítsd fel a Windowst.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.