2023. február 9., csütörtök

Gyorskeresés

AKG K309 - ez is csak egy lehúzás?

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Úgy esett, hogy az én eddig prímán szolgáló Sony fülesem egy baleset folytán használhatatlanná vált, így ismét égetően gyorsan kellett egy új füles, mert a telefonomhoz kapott headset ugyan nem "muzsikált" valami fényesen. Mivel nem az vagyok, aki több ezer, akár tízezer forintot is kiakar adni egy fülhallgatóra, ezért elég nehéz jól szóló, de olcsó darabot találni.

Úgy került a látóköröm elé az AKG legolcsóbb darabja, hogy múlt héten egyik barátommal betévedtünk a hülyeazértnemvagyok áruházba ahol épp le volt akciózva a Sennheiser MX170 típusú füles. 2000 forintot kértek érte, és valószínűleg rá is vetettem volna magam, ha korábban nem lett volna már dolgom vele, de volt, és az élmény nem volt vidám. Az egyik legnagyobb lehúzás amit valaha láttam, és nem is értem hogy egy olyan gyártó mint a Sennheiser, hogy engedhet meg magának egy olyan fércmunkát mint az MX170. Borzalmasan szól, ráadásul még kényelmetlen is a tömör műanyag miatt. Aztán mellette volt az AKG K309 ami majd a duplájába került, de ismerjük a gyártót, és tudjuk hogy ők sem éppen ezen a pályán fociznak.

Külsőre nagyon csecse a kicsike, és az ára is pont abba a kategóriába tartozik, ahol én válogatok: 3-3500 forint környékén. Megvettem és az érzés felemás.

Nem aranyozott a jack csatlakozó

Egyből csapjunk a lecsóba: A K309 nem szól rosszul. Nem azt mondom hogy maga a tökély, de ebben az árkategóriában nem egy rossz darab, és persze van ennél jobb választás is. Egy kis EQ mókolás után a hangzás javítható. Viszont vannak gondok is. Egyik maga a méret. Ordas nagy maga a fej, amit nem tudom kinek terveztek, de hogy nem embereknek az biztos. Egyszerűen nem fér bele a fülkagylómba, ezért egy kicsit kijjebb kell tartani, ami meg azt eredményezi hogy könnyen kieshet a fülből. A másik baj a kábelhossz. 1 méter, ami nem éppen sok, ezért az ilyenre allergiásoknak bizony van ok a finnyáskodásra.


Összehasonlítva egy mezei headsettel, látható a méretarány

Összességében a kategóriáján belül szerintem egy jól szóló, de relatíve kényelmetlen, és indokolatlanul nagy darab a K309, de semmiképp se egy rossz választás.

Hozzászólások

(#1) callmeakos


callmeakos
veterán

szezámutca tárulj

All→M8

(#2) Picike8


Picike8
aktív tag

csúnya. :K
használd egészséggel!

[ Szerkesztve ]

(#3) DeFranco


DeFranco
nagyúr

Nekem K315 van, nagyon szeretem. Igazán szépen szól, és sokkal ergonomikusabb. Az már egy másik kérdés, hogy mióta okostelefonom van, nem hallgatok zenét, ezért nem is használom.

(#4) callmeakos válasza Picike8 (#2) üzenetére


callmeakos
veterán

ez szubjektív :P

(#3) DeFranco

Ezelőtt mind hallgattál zenét? MP3on?

All→M8

(#5) DeFranco válasza callmeakos (#4) üzenetére


DeFranco
nagyúr

igen

(#6) callmeakos válasza DeFranco (#5) üzenetére


callmeakos
veterán

akkor miért nem használod még mindig azt, ha az okostelót nem használod? :)

All→M8

(#7) DeFranco válasza callmeakos (#6) üzenetére


DeFranco
nagyúr

az okostelót használom. netezek, amikor közlekedek. már nem hallgatok zenét. és ez nekem nem feltétlenül jó, de így van.

(#8) mcsabee


mcsabee
senior tag

Pont egy hete vettem egy ilyen fülest, kemény 2.2k jó magyar forintba fájt a edigitálnál. Olyan szerencsétlenül jártam, hogy szombat délelőtt dolgom volt, és a jó öreg W810-esem idestova 5 éves fülese úgy döntött, hogy kettészakad a jack dugónál, ezért beestem a boltba, kértem egy fülest 3k-ig, az eladó ezt adta.

Elég jól szól ezért az árért, de bazi nagy a "fülbe valója". Nekem amúgy kifejezetten tetszik maga a füles, csak néha olyan érzésem van, mintha ki akarna esni a fülemből. Gondolom a nagysága miatt. Mindenesetre nem bántam meg a vásárlást :) .

Stay a while and listen...

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.