2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

CM Storm Egérmodding - F'egér, Update '12.08.05

Írta: | Kulcsszavak: modding . egérmodding . cm storm Xornet . faegér . f'egér

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv Minden Olvasónak!

Megtiszteltetés részemről, hogy részt vehetek a Prohardver által rendezett megmérettetésen :R Melyre az egeret a Cooler Master biztosítja. E bejegyzésben követhető nyomon az egér átalakulása.

Miután a posta meghozta a rágcsálót a bubis borítékból a dobozát kiemelve ez a látvány fogadott:

Az egeret a dobozából kihámozva rögtön ki is próbáltam a pincegépen, szerencsére működőképes :D
Az én nagy lapát tenyeremhez elég picike, Páromnak viszont nagyon tetszett mint fogásra mint méretre, a jelenlegi rádiós Logi egérkéje hasonló méret, talán az egér jobb oldali kitüremkedését leszámítva megegyeznek méretben.

A teszt után első dolgom volt az egérke szétbontása, az átalakításról a koncepció már korábban megszületett (még a radikalmodos egér verseny idejében, amire sajnos idő hiányában nem tudtam elkészíteni az átalakítást egy saját rágcsálón).

Az egérke egy teljesen új ruhát fog kapni, mely előreláthatólag bükk és akácfából fog elkészülni, a fa anyaga még változhat, mivel egy kedves ismerőstől úgy néz ki kapok tölgy és cseresznye alapanyagot is. A vezetékre szövet 'harisnya' (cipőfűző) kerül.

A kinézete még képlékeny, két változat van versenyben, hogy melyik készül el, majd az idő eldönti.

____________________________________________________________

Legelsőnek a vezetéket vettem kezelésbe, sajnos a leghosszabb cipőfűző csak 180cm-es így a vezeték kurtítva lesz kb 25cm, mivel a hossza eredetileg 200cm környékén van. Ahhoz, hogy a vezetéket végig tudjam 'harisnyázni' a rajta lévő zavarszűrő ferritet el kellett távolítanom. A műanyag burkolat lefaragása után egyszerűen lehúzható volt a vezetékről, miután a panelhoz menő csatlakozóból kihúztam az érintkezőket.

Hogy teljes legyen a kép a csatlakozó eredeti műanyag burkolatát is eltávolítottam, hogy a fa burkolatot passzentosan tudjam illeszteni a belső fém házhoz és ez a fa burkolat fogja rögzíteni a vezeték ezen végén a 'harisnyát' is.

A harisnya szerepét egy 180cm-es barna cipőfűző látja el, melyet rövidáru boltban vételeztem. A két végének levágása után, kihuztam a belső szálakat, melyet a kuka nyert meg tölteléknek :D . A kábel végéről levágva az érintkezős részt (hiszen úgy is új kerül rá a csonkolás miatt) meleg-ragasztóval lezártam, hogy a burkolat a fűző ráhúzása közben ne tudjon hátracsúszni és az erek beleakadni a 'harisnya' anyagába.
Az usb dugós végén meleg-ragasztóval rögzítettem, melyet a fa burkolat takarni fog. A másik végére kapott egy zsugorcső darabot, mely már az egér házában takarás alatt lesz.

Az egérke vezetéke nem marad zavarszűrés nélkül, visszakapja az eredeti ferrit gyűrűt, csak a műanyag burkolat helyett ....(ami kukába került)

.... bükk fából kapott egy burkolatot melyet esztergával alakítottam ki.

Az végét bükkből készült dugó zárja le, melyet ragasztással rögzítettem a helyén. A szálirányra figyelhettem volna, de már a ragasztó megszáradása után láttam az eltérést, így így marad, lakkozás után amúgy sem fog látszani :D

A vezetékre majd lakkozás után meleg-ragasztóval lesz rögzítve.

Az usb csatlakozó szintén bükk burkolatot kapott. A fa anyag méretre vágása után csiszolással alakítottam végleges méretre. Az usb csatlakozó helyét vésővel alakítottam ki.

A csatlakozóra terveztem, hogy az usb és a birka emblémát a Dremel VersaTip gázos pákájával egy sablon segítségével égetem fel. A sablont a nyákkészítéskor használatos eljárással fotós technikával dry fólia segítéségével alakítottam ki.

A próba fadarabon végzett égetési kísérlet a birkánál kudarccal végződött, az usb emblémát tűrhetőnek ítéltem. Az usb emblémát ráégetve a fa burkolatra nem volt elég kontrasztos a széle így a birka égetéséhez is használt régi orosz égetőt használtam az embléma kiigazítására.

A házba a csatlakozót meleg-ragasztóval rögzítettem és faipari ragasztóval ragasztottam össze. A ragasztás után az illesztési oldalakat átcsiszoltam, száradás után egyelőre két réteg selyemfényű bútorlakkot kapott, de a végleges állapotig még legalább 2-3 réteget kap, vizes csiszolást követően.

____________________________________________________________

Update: 2012.07.15

Vége lejutottam a műhelybe kicsit alakítani az egéren, a görgő volt soron, mely a gumi burkolat helyett fából kapott újat.

Kerestem egy megfelelő méretű fa anyagot, elsőnek bükk anyagot választottam. Nagyjából henger formájúra faragtam.

Befogva az esztergába kialakítottam a megfelelő külső és belső méretet.

A következő lépés a recézés volt. Előhalásztam a több mint 15 éve használt recéző szerszámot, sajnos az idő vasfoga megtette hatását, a görgő be volt állva, így jó 40 perces meló kellett az életre keltéséhez, de megérte. Ugyan nem fához tervezték, de kitűnően ellátta a feladatát.

Végső műveletként az oldalsó íveket megesztergálva majd leszúrva az anyagot kicsit megcsiszoltam finom csiszolópapírral és kapott egy réteg bútor lakkot, a végleges állapothoz előreláthatólag még 2 réteg kerül rá. Mivel még nincs eldöntve, hogy az egér miként is fog kinézni, így akácból is készült egy darab.

A fa burkolatok elég passzosan illeszkednek az eredeti műanyag középső részre. Így ragasztásra nem lesz szükség. A burkolatokat felpróbálva az egérben is kipróbáltam.

Legvégül még az eredeti állapotú burkolat is felkerült :D

____________________________________________________________

Update: 2012.07.17.

Az elmúlt pár napban is volt kis haladás, elkészült az egér alja :D .

Elsőnek az alapanyagot kellett keresni a művelethez.

Melyet egy törött 10×10cm-es akácfa oszlopból levágott darabból vágtam ki kézifűrésszel, a végére rendesen elfáradtam.

A nyers fa anyagok mind két oldalát az esztergára szerelt maróasztal segítéségével több menetben síkba martam és kialakítottam az anyagok megfelelő vastagságát is.

Az aljának körvonalait és pár fontos részt átrajzoltam a fára az egér nyákjának segítéségével.

Az anyagot újra felrögzítettem a maró asztalra és megszabadítottam a felesleges részektől, az eszterga alatti forgácsgyűjtő edényt egészen tele lett vele.

A nyákot rápróbálva a fa talapzatra szerencsére stimmelnek a méretek.

A fáról a marást követően eltűntek a korábban feljelölt részletek, így az egér aljának körvonala is, ezeket újra kellett rajzolni, viszont már nem ment olyan egyszerűen mint a legelső alkalommal. A nyák és az eredeti műanyag alj segítségével papírból készítettem sablont.

Mely segítségével sikerül a körvonalakat átjelölni a fa elemre.

A körvonal kivágása és lecsiszolása után a rögzítő csavarok furatait készítettem el. A nyák rögzítéséhez 1,5mm-es fúróval, a burkolat összetartásához 2,5mm-eseket fúrtam.

Alulról a csavarok fejeinek a helye is ki lett alakítva nagyobb átmérőjű fúrószárral.

A rögzítési pontok kialakítása után kimartam az érzékelő plexi elemének helyét és a nyák alatti részt, hogy az alkatrészek kilógó lábai ne tartsák fel a panelt.

A nyákot a helyére próbálva látszik, hogy az egyik rögzítő csavar helye elmászott, de szerencsére nem vészesen, így ez a rögzítési pontot is lehet majd használni a burkolatok összecsavarozáshoz.

Legvégül az oldalsó kapcsolókat tartó kis nyák helye került kialakításra, a vájatot dremelbe fogott vágó koronggal kezdtem kialakítani, de a sarkokat azzal nem lehetett elkészíteni, így a korábban már használt égetővel fejeztem be, szerencsére elég passzos lett, így nincs szükség meleg-ragasztóra a rögzítéséhez. A görgő vezető vájatai is ki lettek alakítva a megfelelő helyen.

A korábban harisnyázott vezetéket is méretre vágtam és felkerül a végére a kis csatlakozó is. Az egeret kipróbálva tökéletesen működik, bár a felső burkolat nélkül elég körülményes a használata :D

____________________________________________________________

Update: 2012.07.22.

Az elmúlt pár napban sem tétlenkedtem, nekikezdtem az egér felső részének.

A felső részhez levágott fa anyagba többszöri méricskélés után ki lettek marva a belső részek helyei.

Az egér alját az elektronikával de a görgő nélkül összeszerelve felrajzoltam az eredeti talpak körvonalát, kb 0,7mm mélységben ki is lett marva felső-maróvá alakított dremelel, ide valószínű tölgy vagy cseresznye fa anyagból lesz talp készítve.

A nagy tömbből fűrésszel levagdostam a felesleges részeket, utána kis sarokcsiszolóba fogott lepke koronggal alakítottam nagyjából méretre, az egeret kézben tartva és szemre az eredeti műanyag burkolat alapján.

Alulról látszik a kimart csúszótalpak helye.

Következő lépés a görgő és a dpi váltó gombok helyeinek nagyjábóli kialakítása, ez a kivágás még később pontosításra szorul, a kivágást a dremelbe fogott 3mm-es marószárral végeztem.

Az eredeti egéren a két nagy gomb körül van egy fényes műanyag keret, melyet a fa egéren egy bükk színű világosabb fából alakítottam ki. Egy nagyobb darabból kivágtam azt a méretet amiből biztosan kijön a műanyag elem fa mása.

A körvonal felrajzolása után ismét a sarokcsiszolóhoz nyúltam, s a fa anyag nagy részét, (kb 95% :Y ) fa porrá alakítottam :D . A durva alakítás után a dremelt vettem kézbe elsőnek a 3mm-es maróval később a kis csiszolókorongokkal alakítottam pontos méretre az anyagot. Az egér külső alakján is igazítottam egy kicsit finomabb csiszolással.

A bükkből készült idom körvonalát átrajzolva az egérre, a dremelbe fogott 3mm-es maróval kézben tartva kimartam az elem helyét.

Szerencsére a marás jól sikerült, az elem elég passzosan illeszkedik a neki megfelelő helyre

Az elem fészkét beragasztózva a bükk elemet gyors szorítókkal rögzítettem a helyén.

Egy napos száradást követően a kiálló részeket kis csiszoló koronggal lecsiszoltam és az egeret is kicsit átcsiszoltam finom csiszolószivaccsal, még nem tökéletes, de úgy is alakítva lesz még a felület :D

A szombati nap reggel a két nagy gomb kialakításának szenteltem, elsőnek kimartam a tervezett rögzítési helyet, hasonlóan az eredeti egéren látottakhoz.

Az eredeti gomb mintájára terveztem a fából készültet is megvalósítani, így fogtam egy akácfa darabot, melyet a korábban látott nagyobb darabból fűrésszel vágtam le.

A körvonal felrajzolása után fűrészel nagyjából megszabdaltam az anyagot,

melyet sarokcsiszoló és lepke korong használatával, a mérethez közel pedig a dremel-be fogott kis csiszolószalaggal alakítottam méretre.

A gomb anyaga az egér testéhez hasonlóan akácból készült, az anyagvastagság 1mm körüli.

A gomb jól illeszkedik a helyre, bár a tervezettől kicsit nagyobb a hézag a bükk betét és a gomb között, még ezzel lehet kezdek valamit, ha időben sikerül végezni az egér testével.

A gomb rögzítését három, az eredeti egérből kimentett csavarral oldottam meg, a hátsót később nagyobbra cseréltem, mert a sok ki-be csavarozástól kikopott a furata :((( .

A mai napot a dpi váltó gomboknak szenteltem. Első körben a görgő helyét martam ki a gombon, hogy fel tudjam rajzolni az eredeti gomb segítségével a két gomb körvonalát.

A két nagyobb gomb oldalról, látszik nem túl vastag, így elég jól hajlik és rugalmasan visszatér az eredeti pozíciójába, ezért nem volt szükség más praktika bevetésére.

A jelölés mentén a dremel-be fogott 3-as maróval kialakítottam a két gomb helyét.

A jelölés mentén fonál fűrésszel vágtam ketté.

A következő lépés a hátsó gomb kialakítása volt, egy bükk anyagból kivágtam egy akkora darabot ami méretileg kiadta a gombot.

Mielőtt nekikezdtem volna a gomb kialakításának, elkészítettem a kés kis prücköt, amit a gombra ragasztva megnyomja majd az egér mikrokapcsolóit.

A gombot késsel és dremellel faragtam nagyjából méretre, kér darabból áll, a felső része bükk, az alsó rögzítő rész mely a rugózást is biztosítja a gyári megoldáshoz hasonlóan akácból készült.

A gombot a helyére próbálva nagynak találtam így kicsit csiszoltam le belőle, mint utólag kiderül nem eleget :( .

Végül a görgőt körülölelő gombnak kezdtem neki. Az anyag mint a másig gomb esetén bükk.

A kialakítás nagy részét a dremellel végeztem.

A jelenlegi állapot a lentebbi képeken, még kicsit finomítok a gombokon, a görgő körüli nyomós része a másik miatt kicsit kicsi lett, még később lehet hogy ezt a részt újra készítem, ha az idő engedi.

A délután folyamán sikerült a bal kezemen a középső ujjamat elég szépen az ujjam végtől a körmöm feléig snicerrel bevágni úgy 3-4mm mélységben. Eleinte piszkosul fájt így eléggé hátráltatta a munkát. A másik két oldalsó gomb megmunkálása így a jövőhétre marad.

____________________________________________________________

Update: 2012.07.25

Az egér oldalsó gombait az eredeti egérről mintáztam és bükk anyagból alakítottam ki. Legelőször a megfelelő méretű alapanyagot vágtam le.

A gomb itt is két rétegből épül fel, a felső látható réteg bükk, az alsó réteg akác ami egyben a rögzítést és a rugózást is biztosítja. A gombokat késsel és a dremel gépembe fogott különböző kiegészítőkkel alakítottam pontos méretre.

A váz belsejében az oldalsó gombok rögzítő lemeze két az eredeti egérből kimentet csavarral lett rögzítve. Az is látszik, hogy a burkolat belülről elég szellős lett a sok marásnak köszönhetően. Az egér összeszerelt vezeték nélküli súlya 99g, míg a gépemnél használt mionix egér 107g-os :D

Az eredeti egéren mind két oldalt található egy egy gumi bevonat, melyről mintát vettem és bükk anyagból vágtam ki megfelelő anyagokat, hogy azt az eredeti egérhez hasonlóan az akác burkolatba beillesszem.

A berakások helyét dremelel, különböző vésőkkel és snicerrel alakítottam pontos méretre, ahogy a bele illő darabokat is.

A bükk darabokat gyors szorítóval rögzítettem a száradás idejére, miután faipari ragasztóval vontam be az illeszkedő felületeket. Sajnos a bal oldali elem ragasztásáról nem készült fénykép, ellenben a hőlégfúvós szárításkor sikerült kicsit megpörkölni az egér bal oldali gombját, azzal még kezdenem kell valamit lakkozás előtt :O :W

Míg száradtak a fa betétek addig a görgőt körülölelő gomb javításának álltam neki. Az eredeti gombról lefaragtam a felső részt és egy másik megfelelően megmunkált darabot ragasztottam a gombra.

Száradást követően a felesleges anyagot lefaragtam, és kialakítottam az új gomb felületet. A másik gombból így kicsit csiszolni kellett, de legalább már nagyjából egyformák lettek a gombok.

A bükk berakások anyagából a felesleget első körben fűrészel, majd vésővel szedtem le, majd a dremel és csiszolószalag segítségével alakítottam ki a végleges méretet.

A lakkozás előtt természetesen még alapos csiszoláson esik át az egérke.

____________________________________________________________

Update: 2012.07.29

A hét vége sem lustálkodással telt. Mivel kissé irritált a megégetett gomb :W és, hogy elég nagy volt a távolság a bükk berakás és a gomb között így eldöntöttem újra alkotom. Szerencsére ez már jobban sikerült mint az első :D

A gomb rendberakása után jött a feliratok ráégetése az egérre, elsőnek a xornet feliratot rajzoltam át egy darabka pausz papír segítségével az eredeti egérről és indigó segítségével a fa burkolatra.

Az indigós pausz eltávolítása után a dremel versatip gázos pákájával és egy hegyes pirográfiához tervezett heggyel beégettem a felületbe.

Következő páciens a cm storm felirat és a fölötte lévő embléma lett

Az egér alja is kapott egy elmaradhatatlan birka emblémát :D

Az oldalsó bükk berakásokat dremelel és egy gömb maróval az eredeti egér gumi bevonatához hasonlóan mélyedésekkel láttam el.

A bemarások fényképezésénél döbbentem rá, hogy az oldalsó és a dpi váltó gombokról is lemaradtak a piktogramok, így azokat kézzel felrajzolva szintén a dremel versatip gázos pákával égettem be.

Végül két kép a még lakozatlan egérkéről. A lakkozás várhatóan jövőhét végére befejeződik és akkor már a végleges és kész egérről számolhatok be Nektek.

____________________________________________________________

Update: 2012.08.01

Az egérke lassan a végkifejlethez közeledik Nekikezdtem a lakkozásnak.

A fa burkolat kapott egy utolsó alapos csiszolást, kijavítottam még pár kisebb hibát: a kisebbik dpi váltó gomb rögzítése csálé volt, az egér hátán a storm felirat T betűjén és a logón is igazítottam.

Az egér aljára a birka embléma mellé a szokásos indigós módszerrel felkerül egy szériaszám, a cm storm felirat, logó és egy Prohardver felirat is.

Melyet a dremel versatip gázos pákával égettem be a felületbe.

Az égetett részeket kicsit megcsiszoltam, hígítós rongyal áttöröltem és még ecsettel lekentem 1 réteg selyemfényű bútorlakkal.

Mivel a lakkozás felülete nem igazán tetszett , tele volt az ecset nyomaival, csíkos volt, így a kis 12V-os kerékfújó kompresszoromhoz készítettem egy puffer tartályt (a nagy kompresszor nyomáscsökkentője elromlott így egyfolytában 5-6 bár nyomással tolta a levegőt ami a kis darabok festésénél azok elfújását eredményezte volna). A tartály egy 1,5l-es ásványvizes palack. A kupakba egy bicikli belső motorszelepe lett ragasztva, a flakon aljában egy levegős gyors-csatlakozó került, melyeket dremel meleg-ragasztó pisztollyal rögzítettem. A tartályt csak 2 bar-ig mertem feltölteni, nem akartam az esetlege durranással felkelteni a családot éjjel 11 után. Nem szépségdíjas de használható és a cél szentesíti az eszközt :D

A 2 bar-os nyomás tökéletesen elégnek bizonyult a kis alapozó airbrush pisztolyomhoz, mellyel a lak száradása és átcsiszolása után 1 rétegben lefújtam a fa burkolatot.

Az egérke az usb csatlakozóval és fával bevont ferrit gyűrűvel együtt még 3 vékony réteg lakkot fog kapni, vizesen átcsiszolva az előző réteget.

Folytatás remélhetőleg hamarosan :D

____________________________________________________________

Update: 2012.08.05

Az utolsó pár nap sem telt tétlenül, az előző frissítés óta nagyrészt az egér lakkozásával mentek el az esték, összesen 6 vékony réteg selyemfényű bútorlakkot kapott az egérke, köztes vizes átcsiszolásokkal. Az utolsó lakkozás előtt a elkészült az egér csúszótalpa is.

A csúszótalpak anyaga kb 1,1mm vastag tölgy lemez lett, az egér alján a fészkén igazítani kellett, ezt az utolsó lakkozás előtt tettem meg.

Miután a fészek és a csúszótalp méretei stimmeltek, a talpat is lelakkoztam több rétegben, melyek között a száradási időt hőlégfúvós melegítéssel rövidítettem le, az utolsó lakkréteget hagytam magától megszáradni.

A talpak lakkozása után az egérke többi eleme is megkapta az utolsó lakkréteget.

Még az első héten miután kézhez vettem az egeret, szétszedéskor a nyákot vizsgálva látható volt rgb led vezérléséhez szükséges alkatrészek helyei. Sajnos azon kívül, hogy ezek az alkatrészek nem voltak beforrasztva a vezérlő ic sem adott ki a vezérléséhez szükséges feszültségeket. Ekkor jött az elhatározás, hogy pic-el oldom meg a feladatot, ami elsőre elég nagy falatnak tűnt, mivel pic-re sosem programoztam még (sőt pc-re sem írtam még programot), de valamikor ezt is el kell kezdeni :D
A kezdeti nehézségek után volt már egy működő programom, melyet a pic-be beírva dugdosós próbapanelon ki is próbáltam.

Miután a program tette a dolgát az egérre kötve is kipróbáltam, ekkor jött elő még pár probléma, amit a pic programjának módosításával és a kapcsolás módosításával sikerült kiküszöbölni.

A program és a kapcsolási rajz kijavítása után nekiláttam a nyáktervezésnek is, mely készítése az egér 'faragási' munkafázisai között akkor készítettem mikor párom délutános volt és nem tudtam a műhelyben tevékenykedni. Idő közben a nyák készítésének is nekiláttam.

A rajzolat rávilágítva és előhívva

Kimaratva

Méretre vágva és kémiai ónozva

Végül a lötstop réteg

A nyák elkészítése után felforrasztottam az alkatrészeket.

Végül a nyákra is bekötöttem a megfelelő helyekre.

A mai nap Engineer086 és OutsideR barátaim személyesen tiszteletüket tették nálam, kíváncsiak voltak a fa egérre :D Engineer086 a G5-ös kuckót is elhozta megmutatni és kicsit moddolni rajta, de erről majd ő mesél a blogjában. Míg én szereltem össze az egeret, készítettek pár fényképet is :D

Az egér elektronikája rögzítésre került az alsó részre.

A felső rész felhelyezése és összecsavarozása után derült ki, hogy a gombokat lenyomó kis prückök kicsit hosszabbak a kelleténél, így igazítani kellett rajtuk.

Miután már a két nagy gomb is megfelelően működött összecsavaroztam az egeret.

A csúszótalpakra két oldalas ragasztót rögzítettem.

Legvégül felragasztottam a helyére őket.

Készítettem pár nem éppen művészi fotót a kész rágcsálóról.

Ha már a srácok nálam jártak készítettünk pár közös képet is.

Meg kell mondjam Engineer086 Bőregere is nagyszerű lett :C

A vendégek távozása és a műhelyben az elpakolás után idefent beüzemeltem az egeret és levideóztam a plusz elektronika működését. Az áramkör figyeli a dpi gombok lenyomását és így az egér dpi beállítását is, ennek függvényében változtatja a görgő középső plexi elemére mutató rgb led a színét. A legalacsonyabb dpi állásban kék, a legmagasabban piros, köztes értéknél zöld a led színe. A led a hátsó oldalsó gomb 5 másodperces nyomásával ki illetve bekapcsolható. A számítógép kikapcsolásakor az egér érzékelője kikapcsol és ezzel kikapcsolja a pic-es áramkört, mely kikapcsoláskor és az usb kábel kihúzásakor elmenti a korábbi beállítást, hogy melyik lednek kellene világítania és, hogy ki vagy be volt e kapcsolva.

Legvégül a ledek fényéről készült képek csak a monitor által kibocsájtott fényben

Kedves OutsideR barátom a 3 ledes képből készített egy animalt gif képet, köszönöm neki :R :DD

Az egérkét fájó szívvel csomagoltam be, hiszen több mint 100 órát töltöttem a készítésével. Teljesen hozzám nőtt :D

Szeretném megköszönni mindenkinek aki követte a blogomat, hozzászólt, továbbá a kedves családomnak mivel elviselték, hogy az egér készítése közben jóval több időt töltöttem a műhelyben mint szoktam :R

Köszönet illeti a Prohardvert és a CoolerMastert e verseny megszervezéséért és, hogy részt vehettem e megmérettetésen :R :R

Hozzászólások

(#1) OutsideR


OutsideR
aktív tag

Ez igen! :Y Nagyon gyári lett a kábel meg a csatlakozó. :C
Kíváncsi vagyok az egér többi részére.

(#2) Mister_X


Mister_X
nagyúr

Nagyon jó koncepció :C Nekem is meg lett volna/meg van a sajátom, de majd egy saját rágcsálón leszek kénytelen kísérletezgetni :) A fa az termézetes, az USB csati moddolása nekem nagyon bejön, de én fenyôvel és cseresznyével dolgoztam volna, elôbbivel azért mert puhább, kellemesebb a tapintása, a cseresznye meg igen jól elkülönül tôle, így lehet a designnal játszadozni. Bár nálam a kéz által frekventált helyek bôrt kapnának, mert én használnám is a végeredményt :K

Minden versenyzô modder fog blogolni?

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#3) Dany007


Dany007
veterán

Tyű el is felejtettem, hogy van ez a verseny! Köszönöm az emlékeztetőt! :)

Amúgy van valami megszabás, hogy meddig lehet elmenni moddolás területén? Tehát pl akár az egész burkolatot is le lehet cserélni? Vagy az már túlzás?

Amúgy ötletes az elgondolásod. Én biztos nem gondoltam volt rá, hogy a csatlakozó burkolatot lecseréljem ... =/ Látszik nem vagyok modder :D
Sok sikert! :R

(#4) albert8 válasza Dany007 (#3) üzenetére


albert8
addikt

A lényeg, hogy működjön az égér a többi nem számit, úgyhogy sokminden elképzelhető. ;]

Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

(#5) Bari


Bari
Modder

(#1) Outsider: A többi részére én is kíváncsi vagyok, nincs még eldöntve a kinézete, talán a hétvégén megálmodom.

(#2) Mister_X: Örülök, hogy tetszik a koncepció, ha egyszer elkészül a faház ahhoz is fa burkolatú egér készül, majd egyszer :U. A fa anyag adott volt, bükkből csináltam pár bútort és azok maradékából, meg van akácfa anyagom, a hétvégén kapok még tölgy és cseresznye anyagot, ezek valamelyikéből készül majd az új háza. Még nincs eldöntve pontosan milyen lesz. Mivel blogolni kell róla így mindenki fog.

(#3) Dany007: Szívesen nincs mit. A verseny kírásban csak annyi szerepel, hogy működőképes legyen a végeredmény és lehessen használni, minden másban szabad kezet kaptunk :D. Köszi, eddig akinek mutattam a képeket tetszett az eredmény, remélem a zsűrizésnél is sikeres lesz :D

(#4) albert8: Pontosan, sok minden elképzelhető, nálam a műanyag burkolat kukába került. Teljesen új, fából készült burkolatot kap a kis cincogi :D

Üdv: Bari

(#6) Dany007 válasza Bari (#5) üzenetére


Dany007
veterán

Az szép! :) Akkor aztán tényleg csak a fantázia kérdése az egész! Jó ötlet volt ez a verseny. Kíváncsi vagyok az eredményekre, ötletekre.
(keressetek egy halott egeret, preparáltassátok ki és a belsejébe építsétek be az elektronikát :D)

(#7) Bari válasza Dany007 (#6) üzenetére


Bari
Modder

Az egérbe beépítést már eljátszották, szó szerint. Hirtelen nem találom a linket, egy állat preparátor készítette, ha megvan a link megírom.

Üdv: Bari

(#8) BaluC


BaluC
Modder

Szép munka :C
Én is gondolkoztam a Fa egéren, de elvetettem mert 99%-ban biztos voltam, hogy lesz egy :U
Én még csak alapanyag vadászaton vagyok, mert nem moddolhatok (még), de ezt a saját blogomban írom le :P

Mister_X igen, a Blog írása kötelező.

Dany007: kisegítem Barit, mert tippelem, hogy erre gondolt.
Én csak ilyet merészeltem: [link]

Megszállott MODDER -> http://black-mod.com -> Modder Toborzó Központ! Ujabban itt vagyok aktív

(#9) Mister_X válasza Bari (#5) üzenetére


Mister_X
nagyúr

Akkor nem szóltam, várjuk a többi blogot is!

A birka logó meg nagyon nagy, az egeren is rajta lesz?

@BaluC: kissé morbid meg az az izé inkább hörcsö, szerintem.

[ Szerkesztve ]

"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

(#10) Bari válasza BaluC (#8) üzenetére


Bari
Modder

Köszi BaluC, Kíváncsian várom Nálad mi sül ki az egérkéből.
Igen erre gondoltam :D

Üdv: Bari

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.