2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Beszélnünk kell Magyarországról

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kiegészítés: Személyes blog bejegyzést fogsz olvasni. Évtizedek óta zavar a kollektív tudat nyomása az elmémen; a hiedelmek, egy szóra redukált sugalmazások, amik rendre hamisnak vagy torznak bizonyulnak. Mert mégis mi Magyarország? És ez most nem politika, hanem egy kérdés, amivel a valóságot próbálom megragadni. Nem tetszik, hogy olyasmibe vagyok belerángatva születési helyem okán, ami tőlem idegen. Remélem, érthető voltam. Nincs más célom a bejegyzéssel mint valamiképpen értelmezni a valóságot, ami persze mindenkinél más, hiszen eltérő hátterű, idegrendszeri felépítésű emberek vagyunk. Ahány ember, annyi valóság és igazság. Nehéz közös nevezőre jutni, de legalább próbáljuk meg. :))

"Egy ország erejét az államhatalomtól független, cselekvőképes, gyakorlatban használható tudással rendelkező emberek adják. Támogatásuk legjobb módja, hogy hagyjuk élni és dolgozni őket. Ha így teszünk, az ország fejlődni fog. Ez a siker útja."

1978 óta élek Békés megyében, magyar állampolgár vagyok, az anyanyelvem magyar. Felmenőim közt van szlovák, szlovén és román nemzetiségű is, közép-európai genetikai mix vagyok, akárcsak még rajtam kívül sok millióan a Kárpát-medencében. Ezért sem hat rám a nacionalista mantra, a sugalmazással megteremtett "MI" érzés, ami tényleg csak érzés, mert valójában a magyar nemzet a mindenkori urai által menedzselt illúzió. Ezt tökélyre fejlesztette a NER, aminek egy célja van, teljesen kifosztani magáncélokra Magyarországot. Ez a valóság.
Ma csak rövid ideig tartózkodtam kint a szülővárosomban, és a lakosságán látom a módszeres tőkeelszívás hatását. Szörnyen rotty állapotban van az emberek többsége. Nem az élet viháncol bennük, hanem a halál terjeszkedik.

Sajnos, alapvető összefüggések sem ismertek, például: hatalom=akarat. Abszolúte téves azt hinni, hogy a parlamentben ülő 133 bátor emberé a hatalom.
Demokrácia=népfelség, vagyis a hatalom az embereknél van, de erről megfeledkeztek vagy lemondtak, végül is mindegy a szomorú folyamatot szemlélve, ami az én életemet is veszélyezteti.
A NER gazdasági vállalkozásként nem önfenntartó, folyamatos külső tőkére szorul, amit eddig az EU biztosított, vagy igen kétséges hasznú kínai hitelek, és államkötvények kibocsátása. Annyira éhes a NER, hogy bármelyik forrás elapad, még szörnyűbb dolgokra ragadtatja magát. Ne hidd, hogy "odafent" bárkit is érdekel a balsorsod.
Fontos, de ezt se köztudott, hogy a politikusnak három feladata van: lehetővé tenni a biztonságos jogi környezetet a polgárok számára, gondosan kezelni a közös vagyont (államkincstár, állami cégek stb), és üzemeltetni egy hatékony, kicsi államszervezetet, ami az emberekért dolgozik.
Magyar civil/polgár vagyok, és érzem a pusztulás bűzét. Itt mindenki meg akar halni? Mi a fene ez a kollektív és érthetetlen halálvágy?! Amikor az életben tényleg vannak jó dolgok!
És most visszatérek a fő feladatomhoz, az értékőrzéshez.

Ui.: Ami szintén fontos. Nem mindenféle kétes értékű támogatás kell az aktív korúaknak, hanem normális, európai bér!!! A NER mint valami kényúr tudatosan "hálás gyermek" kiszolgáltatott pozíciójába kényszeríti a felnőtteket a támogatásokkal. Ez nem méltó senkihez sem. De a NER direkt csinálja, neki függők kellenek, hogy kénye-kedve szerint dézsmálhassa mindannyiunk kincsét, az országot.

Házi feladat

Kérlek, nézz körül bent és kint és próbálj válaszolni öt kérdésre:
Ki vagy te? Lelki, testi szociális tulajdonságaid és kapcsolataid vedd sorba.
Mi a nemzet és miként tekintesz rá?
Mi az ország, és mit adott neked és te az országnak?
Mi az állam, és milyen feladatai vannak és neked milyen kötelességeid az állam működtetésében?
Mi a haza, mit jelent számodra a szó?

Ne várj messiásra, mert nincsenek csodák! Ne feledd, a legközelebbi segítséged Te magad vagy.

Hozzászólások

(#1) baluka


baluka
tag

Nem semmi, olyasvalaki vádolja az egész magyarságot kollektív halálvággyal aki kb 5 percenként akarja magát felkötni/begyógyszerezni stb.. :(((

(#2) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Mindjárt jön az irgumburgum,hogy ez a politikai topikba való... :) Az én szerény véleményem az,hogy alapvetően el van ez baszarintva. Pontosan a nép miatt tartunk ott,ahol. Hiába van egy maroknyi ember,aki tudja és akarja hogy jó legyen,a magyar sose volt egy összetartó fajta. Meg ez a magyarság,ez is erősen kérdőjeles,már bocsánat. Két tatárdúlás,150 év török uralom,osztrák-magyar monarchia,oroszok mellett is verjük a mellünket hogy tiszta magyarok vagyunk.Aha.
Lehetne jobb,lehetne szebb. De sok lúd disznót győz, és amíg a nép java csak a maga hasznát nézi,irigykedik,ha a másiknak jobban megy,és nem gondolkodik rajta,ő mit tehetne ezért,inkább alátesz a másiknak,addig ez van. Pár ember nem váltja meg a világot, és amíg nem sikerül valahogyan egységesen felrázni a nemzetet,hogy ebből elég,ne tovább,lehetne jobb, tegyünk érte, addig marad a jelenlegi helyzet.A gondot nem oldaná meg persze egy vezérváltás,radikálisabb módszerekhez kellene nyúlni,mert tökmindegy ki ül a húsos kondér mellé,azonnal csak a maga hasznát nézi.
Ez csak az én véleményem,akinek nem inge,ne vegye magára,most pedig jöhet a vízözön.Béke.

(#3) totron


totron
addikt

(#2) Jack Hunter, tényleg van egy speciális prolizmusunk ami az egymás alá tevést illeti, sokszor feleslegesen. Ám más nemzetek fattyai sem másak érdemben, csak előbbre vannak a kapitalizmusban, magyarul nagyobb anyagi pufferük (sokszor hitel) van lemásolni a szomszédot. Mi lenne az a radikálisabb? A kultúránk fix, mindenki akarja magának a pecsenyét.

A bejegyezés címe egy nemzeti konzultáció címe lehetne.

Na várjunk, jártál otthon, mikben nyilvánult meg a rottyos tőkeelszívottság? Az idézett szöveg egyébként nem tartalmazott nacionalizmustot. Nem jelölsz meg kontextus honnan van kiragadva, de mindegy is a forrás, szemétre való minden ilyen megszólalás, mármint az idézettre értem.
Nincs semmilyen hatalom az embereknél, az emberek aktuális korrajzai a Stockholm-szindrómával nyakon öntött jó öreg birkaságnak, ezt te hálás gyermekként fogalmazod, stimm.

A vége nem tiszta. Magunk és környezetünk vagyunk, meg az önsegítés az egyetlen valós út, közben egy szebb jövőt adó másik oldal felé buzdítod a népet. Aminek természetesen semmi teteje nincs és még vissza is kanyarodtál ezzel, pont a mondanivalód elejére. Jack Hunter próféta mondta jól, más, radikális módszer kell, bár az nem tudom mi lenne.

[ Szerkesztve ]

(#4) Somatom


Somatom
veterán

Érdekes téma. Tulképp mik vagyunk? Magyar polgárok? EU polgárok? Földlakók? Van ezek között prioritás? Ha van, akkor az jó?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#5) Algieba válasza totron (#3) üzenetére


Algieba
őstag
LOGOUT blog

A radikális módszer a szokásos szarság lesz, amikor ténylegesen szűkössé válnak az erőforrások a klímaváltozás által elhozott pokolban, és kijön a vadállat így vagy úgy mindenkiből, belőlem és belőled is. Ez ellen nem véd a józan ész. De addig is kedélyesen beszélgessünk, amúgy sincs semmi tétje a gondolatok csereberéjének. Egy kis játék.

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#6) totron válasza Algieba (#5) üzenetére


totron
addikt

Benne vagyok, már az átfordult állapot állatiságában, csak akkor az elzárás intézménye is kopjon ki, illetve akik most vannak elzárva, azok is kopjanak ki teljesen a létezés síkjáról (és a maga szemszögéből ezt a gondolatot mindenki lefuttatja, kérdés, kinek lesz kedvező a kép). Éppen tegnap voltak újból apokaliptikus gondolataim. Felsejlettek hajdani fb-os emlékeim, mikor belenéztem preppinger csoportba, gyakorlatták éppen a fantomnyúllövés tudományát. Meg mindegyik röktön szervezkedni akar. Mármint csoportokba, meg egymás ellen. Na az ilyenekből nem kérek. Inkább főjjön le a kávé, addig én elvonulok, a letisztult állapottal már - talán - jobban lehet közösködni, s érdemesebb is. A politika mindig megmarad, csak nem nyakkendőről vegyes mindig hazugságra nyíló szájról ismered fel, hanem hogy váratlanul homlokon küldött puskatussal és neki meg a plebszének van igaza. Nyúlszarpörköltért verekszünk majd.

(#4) Somatom, összezavar ez a sok lehetőség. Nem lehet, hogy egyszerűen csak senkik vagyunk?

(#7) Bird


Bird
addikt

[ Szerkesztve ]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.

(#8) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Eltalált az egész, hasonlóakat gondolok.

Mielőtt törlik... nekem a butaság kapcsán voltak hasonló gondolataim, hogy süllyed bele a szellemi mocsárba az egész hely, és már egy jó ideje úgy vagyok, hogy mihamarabb lépni kéne valahova, részben amiatt, hogy egy egészségesebb közegbe kerüljön az ember, másrészt meg hogy ezt a züllesztést ne támogassam tovább az adómmal, meg ne adjam hozzá a nevem :S

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

(#9) Somatom válasza totron (#6) üzenetére


Somatom
veterán

Dehogynem. Sőt! Az is lehet, hogy csak károkozó paraziták.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#10) bkercso


bkercso
nagyúr

Elidegenedés
Ajánlom még Pink Floyd Fal c. filmjét '82-ből.

Ezek a külvilágra adott reakciók, de mégis a te reakcióid.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.